Facebook icon
YouTube icon

TJ Ostrava : VK Královo Pole 0:3

Termín: 
Úterý, 28 Březen, 2023 - 17:00

TJ Ostrava v rámci čtvrtfinále play-off volejbalové UNIQA extraligy žen přivítala na své palubovce v druhém utkání této série soupeře z Králova Pole. Brno po prvním utkání vedlo v sérii 1:0, když přehrálo doma Ostravu 3:0. Druhé utkání trvalo také jen tři sety a Brno se přiblížilo k semifinále výhrou nad domácím celkem. Nicméně série ještě nekončí, bude pokračovat pátečním duelem v Brně, kde budou ostravské hráčky odvracet konec sezony.

TJ Ostrava – VK Královo Pole Brno 0:3 (17:25, 23:25, 23:25)

Stav série:  Ostrava - Brno  0 : 2

Rozhodčí: Peloušek J., Ostranský T.
č.: 21171 dne: 28. 3. 2023 v hod.: 17:00
Počet diváků: 250

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Mikelová, Jedličková, Skřivanová, Dabrowska, Hadáčková, Výtisková, libero Jančová. Střídaly: Chládková, Bauerová, Jasečková, Kašparová.
Hosté: Kuníková, Hrušecká, Moreno, Bukovská, Koulisiani, Nikolova, libero Digrinová. Střídaly: Pelikánová, Rožnovjaková, Kamasova, Stojkovič.

Vyjádření:
Sandra Skřivanová (kapitánka TJ Ostrava): „Myslím si, že nám dnes chybělo trošku štěstíčko v koncovkách. Myslím, že si dnešní zápas rozhodně zasloužil více než tři sety. Kdybychom to dotáhly do tie-breaku, rozhodně by nám to slušelo více. Je to škoda, v koncovkách rozhodly detaily, naše nedůraznost na příjmu i útoku. Hodně mě to mrzí, protože jsme určitě měly na lepší výsledek, než jak to dopadlo. Věřím ale, že nás to v Brně vybičuje k ještě lepšímu výkonu a že minimálně snížíme stav v sérii a že to protáhneme k dalším utkáním.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „Myslím, že to byl dnes dobrý zápas, holky nesmírně bojovaly, ale Brno si pomohlo v těžkých chvílích servisem, a naopak my jsme nebyli propojení a neskládali jsme některé balóny a dostali jsme nějaká esa. Chce to důraz, důraz na jednotlivé činnosti a stále musíme věřit. Každopádně série pokračuje, bude to v Brně těžké, ale my se jedeme porvat a zkusit zabrat v koncovkách, uhrát nějaké sety a dostat utkání do vítězného konce a tím prodloužit sérii.“                  
Daniela Digrinová (kapitánka VK Královo Pole Brno): „Dnes to byl boj do poslední výměny. My víme, že se Ostrava nikdy nevzdává, proto jsme už před utkáním tušily, že to bude asi jeden z nejtěžších zápasů celé série, ať bude jakkoliv dlouhá. Bylo tady hodně fanoušků, bubny a velký rachot, na což jsme si musely chvíli zvyknout a jsme moc rády za taková utkání, protože to oběma týmům dává hodně a samozřejmě jsme moc rády za druhou výhru.“  
Erik Nezhoda (trenér VK Královo Pole Brno): „Z naší strany to byl lehce nervózní výkon, myslím si, že Ostrava předvedla nejlepší utkání nejen v sérii ale možná i za celou sezonu, co proti sobě hrajeme. Druhý a třetí set se rozhodly až v posledních míčích a dnes možná vyhráli ti trošku šťastnější.“ 

Popis utkání:
Úvod utkání nabídl vyrovnanou podívanou. Od stavu 2:2 v prvním setu udělaly domácí hráčky dvě chyby a Brno šlo do vedení 4:2. Těsný náskok držely hostující hráčky i nadále, když vedly 6:4, později 9:5. Ostrava dokázala manko smazat i díky chybám soupeře a srovnala na 9:9. Poté šlo do vedení Královo Pole (10:9), Ostrava si ale vedení vzala zpět (12:10). Ostrava měla tříbodový náskok, když vedla 14:11 a 15:12, Brno ale stačilo skóre dorovnat. Od stavu 15:15 musely dotahovat domácí, když hosté vedli a do koncovky šly oba týmy za stavu 20:17 pro Brno. Koncovka prvního setu byla zcela z režii týmu KP Brno, které už domácím hráčkám nedovolilo bodovat. Brno tak zvítězilo 25:17 a ujalo se vedení 1:0 na sety.
Druhý set byl od začátku vyrovnaný a oba týmy se přetahovaly o body. Ostrava vedla 2:0, poté bylo srovnáno (3:3 a 5:5), poté šla do vedení Ostrava (7:5, 10:8, 15:13). Čtyřbodový náskok měly domácí hráčky za stavu 17:13. Do koncovky však svěřenkyně trenéra Nezhody snížily (21:19). Čtyřmi body v řadě si Brno zajistilo vedení 23:21. Domácí ještě dvakrát snížili, Brno ale uhrálo poslední míč a zvítězilo v setu 25:23.
Třetí set začal lépe pro Brno, které i díky dvěma esům Hrušecké v úvodu vedlo 3:1 a později svůj náskok navýšilo na 6:2. Domácím hráčkám se podařilo náskok hostů smazat, když srovnaly na 8:8. Další průběh utkání byl velmi vyrovnaný (11:11, 15:15). Vedení se přelévalo ze strany na stranu. Brno vedlo 17:16 a 18:17, pak vedla Ostrava 19:18. Také koncovka byla velmi napínavá a srovnáno bylo za stavu 20:20, 21:21 i 22:22. Naposledy bylo vyrovnáno za stavu 23:23, hosté však zvládli i tuto koncovku a esem Bukovské na 25:23 bylo utkání u konce. KP Brno v něm zvítězilo 3:0 na sety a v sérii tak vede 2:0 na utkání. 

Hráčkou utkání byla vyhlášena Zuzana Kamasova.

Autor: Radek Karnufek
                 

2. část soutěže - play-off 
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos na Volej.tv