Facebook icon
YouTube icon

EX-U22Z 2. část : Skupina A 2. místo

Termín: 
Neděle, 15 Leden, 2023 - 10:00

Extraliga U22 - Skupina "A"

EX-U22Z 2. část - 4. turnaj - skupina A, pořadatel: Ostrava   2. místo ve skupině 

V minulém kole jsme si dvěma vítězstvími vybojovali postup do první trojky. Měli jsme tak možnost na domácí palubovce přivítat první dvě družstva soutěže. Ještě jsme se s nimi nestřetli, a tak to pro nás byla docela velká neznámá.

První utkání : TJ Ostrava – VK KP Brno 3:1 (-20,22,21,14)
Sestava : Koloničná Saša, Chládková Adéla, Vytisková Eliška, Bidláková Tereza, Gavlasová Anna, Fukalová Veronika, libero Šťastná Ema - Orálková Adéla, Adámková Michaela, Boštíková Hana

Od samého začátku bylo utkání velmi vyrovnané. Dařilo se nám držet se soupeřkami krok, a dokonce jsme byli v mírném vedení. Bohužel od stavu 16:13 převzaly otěže utkání brňačky a v koncovce nezaváhaly.
Přesto jsme si v prvním setu ověřili, že se s nimi dá hrát. I druhý set byl velmi vyrovnaný. Tentokrát se mírně podařilo odskočit soupeřkám na 21:17. Potom se ale na podání dostala Saša Koloničná a přihrávku soupeřek dostala pod tlak. Dokázali jsme uhrát šest bodů v řadě a koncovku si pohlídat.
To nás extrémně namotivovalo do dalšího dějství. Úplně jsme soupeřky válcovali. Vedli jsme 8:0 a 12:1. Pak se ale brňačkám podařilo něco podobného, a najednou to bylo již jen 17:16. Od stavu 20:20 jsme ale opět bezchybnou hrou dokázali set urvat v náš prospěch.
I ve čtvrtém setu jsme rychle odskočili na 5:0 a 10:3. Soupeřky sice ještě snížily na 9:11, ale potom už jsme hru naprosto ovládli a zdárně dotáhli do vítězného konce.
Vítězství to bylo velmi cenné, a dávalo nám velkou naději na udržení se v elitní skupině.

Druhé utkání : PVK  Olymp Praha – VK KP Brno 3:0 (20,21,22)
Vítězstvím Olympu se rozhodlo o tom, že sestupujícím bude družstvo VK KP Brno, a nás čekal souboj o vítězství v turnaji.

Třetí utkání : TJ Ostrava – PVK Olymp Praha 1:3 (-17,23,-24,-7)
Sestava : Koloničná Saša, Jakuškina Fedora, Bidláková Tereza, Boštíková Hana, Gavlasová Anna, Šťastná Ema, libero Orálková Adéla - Adámková Michaela

Do druhého našeho utkání jsme museli nastoupit ve velmi okleštěné sestavě. Na hřišti hrály dohromady 4 nahrávačky. Úkol dne jsme ale měli splněný, a tak jsme mohli hrát velmi uvolněně. Favoritem byly jasně soupeřky, a my neměli, co ztratit.
Na začátku utkání jsme se toho vůbec nezalekli. Bojovali jsme, hráli odvážně, ale také chytře, a tak se nám podařilo vést 10:8. Poté se ale karta obrátila, a soupeřky ukázaly svoje kvality. Set si nakonec celkem s přehledem vybojovaly.
Od setu druhého se ale na hřišti začala odehrávat opravdová bitva. Skóre bylo velmi vyrovnané, a v koncovce jsme se pěti body v řadě utrhli na 21:17. Hned první setbol jsme proměnili, a tak to bylo 1:1.
Ve třetím setu jsme dokonce začali soupeřky přehrávat ještě výrazněji. Bohužel za stavu 14:11 si podvrtla kotník Ema Šťastná, a musela z utkání odstoupit. Přesto jsme i tak nesložili zbraně, a vybojovali jsme si i setbol. Bohužel jsme zkazili podání, a koncovku prohráli.
Ve čtvrtém setu již soupeřky ukázaly, co v nich je a úplně nás vymazaly ze hřiště.
Za dnešní výkon v obou utkáních ale děvčata zaslouží velkou pochvalu. Především za bojovnost a odhodlání. Jen pevně věříme, že si i v dalších kolech budeme hru užívat jako doteď. A další kolo nás čeká 5.února v Praze.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý 
       

"Extraliga Juniorek  U22" - výsledky a tabulky

Živé vysílání:
TJ Ostrava - SG Ludvíka Daňka             3:1
SG Ludvíka Daňka - PVK Olymp Praha  0:3
PVK Olymp Praha - TJ Ostrava              3:1