Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (10.-11.12.)

Extraliga Juniorek: TJ Ostrava - VK Agel Prostějov   2:3, 1:3


Extraliga kadetek: Volejbal Přerov - TJ Ostrava   3:1, 0:3
Poslední extraligové kolo v tomto roce jsme hrály proti Přerovu. Už v autě panovala značně dobrá nálada a tak jsme na hřiště nastoupily ve veliké sebejistotě. Začátek prvního setu byl hodně vyrovnaný, holky bojovaly a lavička a tribuna povzbuzovala z plných plic. Bohužel, pár špatných příjmů nás dostaly do fáze, kdy jsme se modlily, ať na nás nepřiletí balón a docela vázla jakákoliv obrana na síti. Naše juniorské blokařky, které nám přijely pomoct, přemohlo kadetské, juniorské a dokonce možná ženské libero týmu Přerova, které bylo na postu smečaře. A to byla konečná. Praly jsme se, ale nestačilo to. První zápas jsme prohrály 3:1.
Do druhého zápasu jsme nastoupily už s menším strachem, protože jsme neměly o co přijít. Trenérka změnila sestavu na hřišti a i některé posty. A to se jí vyplatilo. Úspěšně jsme v prvním setu porazily Přerov 25:10 a tím nám stouplo sebevědomí. Dělaly jsme méně chyb a volaly si o každý balón, pomáhaly si. Vyhrály jsme 3:0, a tak nedělní zápasy skončily 1:1. Snad to příště půjde hned ze startu.

Zapsala: Martina Bělicová


1.liga Juniorek:  TJ Ostrava "B" - TJ Sokol Frýdek-Místek NIBE  0:3, 0:3
Utkání mělo jasného favorita, a tím byly Sokolky z Frýdku, které svou roli splnily do posledního puntíku a domácím nedaly sebemenší šanci na zisk setu a nebo dokonce bodu v utkání.  
Ostravanky sice ve všech setech bojovaly, ale hráčky Sokola byly ve všech herních činnostech o krok dále, a bylo znát, že mají zkušenosti z loňských bojů v extralize juniorek a budou se chtít po roční pauze do extraligy vrátit.

Po utkání trenér R.Brzobohytý s děvčaty zhodnotil konec základní části soutěže a poděkoval jim za předvedé výkony.

 

Krajský přebor Kadetek:  TJ Sokol Frýdek-Místek "B" - TJ Ostrava "B"    0:3, 0:3
Dne 10.12. jsme jely na zápas kadetek do Frýdku-Místku. Do prvního setu jsme nastoupily v sestavě: Hanka Boštíková, Anička Baumanová, Vanessa Hurníková, Terka Sabelová, Terka Pavlíčková a Barča Vaňková. První set jsme vyhrály.
Do druhého setu jsme nastoupily ve stejné sestavě, ale v průběhu setu proběhlo střídání nahrávaček (Terka Rozacká za Hanku Boštíkovou) a úček (Kiki Umlaufová za Aničku Baumanovou), tento set jsme opět vyhrály.
Do třetího setu jsme nastoupily v sestavě: Terka Rozacká, Kiki Umlaufová, Terka Sabelová, Terka Pavlíčková, Vanessa Hurníková, Berča Vaňková. Opět jsme vyhrály.
Do druhého zápasu jsme nastoupily v sestavě Terka Rozacká, Kiki Umlaufová, Terka Pavlíčková, Anička Baumanová, Barča Vaňková, Vanessa Hurníková. A první set jsme vyhrály.
Do druhého setu jsme nastoupily ve stejné sestavě jako v prvním setu.
Do třetího setu jsme nastoupily v sestavě Terka Rozacká, Kiki Umlaufová, Terka Pavlíčková, Vanessa Hurníková, Anička Baumanová, Barča Vaňková. V průběhu setu proběhlo střídání nahrávaček (Hanka Boštíková za Terku Rozackou) a smečařky (Terka Sabelová za Kiki Umlaufovou). Tento set jsme sice vyhrály, ale celkem jsme se trápily, moc nám nešlo podání a příjem.
První zápas skončil 3:0 pro nás a druhý západ také 3:0 pro nás.
Největší problém nám dělal příjem.
Ale jinak jsme podle mě hrály dobře.

Zapsala: Terka Rozacká

 

2. liga žen: TJ Sokol Brno-Juliánov - TJ Ostrava "B"   1:3, 2:3

Zapsala:

 

Krajský přebor žen: TJ Ostrava "C" - VK Polanka nad Odrou   3:0, 3:0
Podle výsledku se může zdát, že utkání bylo pro domácí tým snadné. Ale děvčata z Polanky hrála do poloviny každého setu s Ostravou vyrovnaně, potom se projevila větší zkušenost domácích, které dovedly jednotlivé sety do vítězného konce.

 

Český pohár starších žakyň  -  4. místo
10. a 11.12.2016 se hrálo 2.kolo ČP st.žákyň, které pořádál TJ Nový Jičín
Sobota:
Družstvo hrálo bez bojovnosti, herně neukázněně a velmi chybující. Zkažená podání a v zápěti jsme dostali 3-5 přímých bodú.
V jednom zápase jsme nazbírali dokonce 18 vlastních chyb!!! Po sobotě pouze 3. body do tabulky!!!
Neděle:
Zdá se, že v neděli přijelo jiné družstvo plné elánu a nasazení, i když jsme se nevyvarovali chyb, tak jsme nakonec získali 8. bodů do tabulky.
Celkově to stačilo na 4. místo a postup do skupiny "C" další části ČP.

Zapsal: Pepa Choma