Facebook icon
YouTube icon

TJ Ostrava ve Final Four Chance Českého poháru obsadila čtvrtou příčku

Volejbalistky TJ Ostrava stejně jako v loňském roce postoupily mezi čtyři nejlepší celky Českého poháru žen, když na své palubovce v půli ledna porazily Olomouc. Letošní finálový turnaj se uskutečnil v Kutné Hoře 11. a 12. února. Nepodařilo se jim však navázat na loňské medailové umístění. Po dvou prohrách obsadily poslední příčku ve finálovém turnaji. 

„Na cestu do Kutné Hory jsme vyrazili v sobotu v ranních hodinách, abychom stihli odpolední trénink a abychom si zvykaly na halu“, líčí odjezd z Ostravy domácí kapitánka Sandra Skřivanová. Cesta probíhala bez obtíží a po cca třech hodinách tým dorazil na místo. K prvnímu semifinálovému utkání nastoupily ostravské hráčky v neděli proti silnému Liberci, který zatím v této sezoně nedokázaly porazit. Finálovou účast svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera vybojovat nedokázaly. Dukla porazila Ostravu 3:1 na sety, a tak se ani tentokrát nepodařilo prolomit sílu soupeře. „Bohužel se nám ten zápas nepovedl tak, jak bychom chtěly“, hodnotila duel ostravská blokařka Michaela Hadáčková. „Dost nás to mrzí, protože jsme na Liberec byly dobře připravené, bohužel jsme přípravu nedokázaly přenést do zápasu. Byly jsme nedůrazné na servisu a Liberec to pak měl snazší.“ Po loňském stříbru bylo vyřazení v semifinále určitě zklamáním pro hráčky Ostravy, nicméně po nedělní porážce tu byl ještě pondělní souboj o třetí místo s pražským Olympem. „Pořád je o co hrát a my medaili chceme, z prohry se musíme zvednout a v zápase proti Olympu nechat na hřišti všechno“, zakončila Míša Hadáčková nedělní rozhovor. „Semifinále nám nevyšlo podle našich představ a liberecký tým nás přehrál ve čtyřech setech“, hodnotila utkání kapitánka TJ Ostrava Sandra Skřivanová.

Do druhého utkání Final Four nastoupily ostravské hráčky proti Olympu Praha. Ten podlehl KP Brnu ve druhém nedělním semifinálovém utkání 3:1 na sety. Úvod utkání mezi Ostravou a Olympem byl vyrovnaný, Olymp si ale později vypracoval velký náskok, který už Ostrava nedokázala během prvního setu smazat. Druhý set utkání byl v režii Olympu, který Ostravě povolil pouze třináct bodů. Třetí set byl velkou přetahovanou o body, drama to bylo až do samého konce. Dvěma přesnými údery ale ostravská kapitánka Skřivanová dokázala urvat set pro Ostravu. Ve čtvrtém setu Ostrava ještě více přidala na důraze, bojovnosti i rychlosti a dotáhla utkání do tie-breaku. V něm bohužel nedokázala zvítězit a z Final Four si nakonec odváží čtvrté místo. Olymp vyhrál 15:11, přesto to bylo dramatické až do samotného konce utkání. „Zápas zprvu nevypadal, že bude mít dlouhého trvání, ale my jsme dokázaly zabojovat a protáhnout utkání do tie-breaku. V něm rozhodly maličkosti, díky kterým nakonec zvítězil Olymp“, líčí kapitánka TJ Ostrava Sandra Skřivanová pondělní utkání o bronz. „I přes hořký konec si nesmírně vážíme podpory fanoušků a bližních, kteří vážili dlouhou cestu až do Kutné Hory a hnali nás kupředu.“ 

Premiéru ve Final Four zažila Ema Zedníková, sedmnáctiletá volejbalistka Ostravy, kterou poslal trenér Pommer na pár okamžiků do hřiště, aby servisem pomohla týmu. „Pro mě úžasná příležitost podívat se do ženského volejbalu, jsem za to vděčná. Strávila jsem na hřišti sice jen chvilku, ale jsem za tu zkušenost ráda, mohla jsem se zapojit a být opravdu součástí týmu. Když jsem šla do hřiště, zase tolik stresu jsem necítila a chtěla jsem ze sebe vydat to nejlepší, pořád si ale říkám, že to mohlo být eso.“  

Medaili sice ostravské hráčky nepřivezly, svedly ale důležitý souboj s Olympem, který je pravděpodobným soupeřem pro první kolo play-off extraligy žen. Tým se ani za stavu 0:2 nepoložil, nevzdal to a potvrdil si, že je potřeba hrát až do posledního míče. 

Semifinále:
TJ Ostrava – Dukla Liberec 1:3 (-18, 22, -15, -17)
Královo Pole Brno – Olymp Praha 3:1 (-19, 18, 18, 14)

O třetí místo:
TJ Ostrava – Olymp Praha 2:3 (-14, -13, 23, 20, -11)

Finále:
Dukla Liberec – Královo Pole Brno 3:0 (23, 18, 11)

Konečné pořadí Final Four Chance Českého poháru žen ve volejbale:
1. VK Dukla Liberec
2. VK KP Brno
3. PVK Olymp Praha
4. TJ Ostrava

Autor: Radek Karnufek