Facebook icon
YouTube icon

Testovací turnaj SCM - dívky

Testovací turnaj SCM - dívky
Ostrava 2.-3.9.2023

Z pověření Českého volejbalového svazu uspořádal Volejbalový klub TJ Ostrava testovací turnaj Sportovních center mládeže. Protože ve stejný termín pořádáme i tradiční turnaj „O křišťálovou vázu“, rozhodli jsme se oba turnaje spojit v jeden. Celkem se turnaje zúčastnilo 18 družstev, z toho byly 3 týmy z Polska – Warszawa, Czestochowa a Zory.

Vzhledem k počtu přihlášených družstev jsme zvolili netradiční systém turnaje, kdy se hrálo ve tříčlenných skupinách. Tyto skupiny odehrálo každé družstvo dvě během soboty. Poté bylo podle počtu získaných bodů, setů a míčů stanoveno pořadí na 1.-18.místě.

Podle tohoto pořadí byla družstva nasazena do nedělních tříčlenných skupin o konečné umístění s tím, že prvních šest družstev vytvořilo dvě finálové skupiny. Jejich vítězky na závěr odehrály samotné finále, družstva na druhých místech utkání o konečné třetí místo. Celkem se odehrálo 56 utkání.

Ve finále si poradily děvčata z Liberce s družstvem Olympu, o třetí místo zvítězil Junior Brno nad Prostějovem.

Celý turnaj včetně testování se tentokrát uskutečnil v našem areálu na Varenské ulici. Pro organizaci a logistiku to bylo lepší řešení, než hrát ve více tělocvičnách, především proto, že v rámci turnaje ještě družstva absolvovala kondiční testy.

Turnaj byl opět kvalitně obsazen, i když se letos nezúčastnila dvě sportovní centra – Brno a České Budějovice. Odměněna byla čtyři nejlepší družstva a nejlepší hráčky na jednotlivých postech.

Výsledky všech utkání a nejlepší hráčky turnajů naleznete v příloze.

Autor: Radek Brzobohatý