Facebook icon
YouTube icon

CEV Volleyball Challenge Cup 2023: VOLEI RAPID BUCURESTI (ROI) - TJ OSTRAVA (CZE) 3:1

I letošní sezónu se TJ Ostrava kvalifikovala do evropského poháru a dokonce byla nasazena přímo do 2. kola Challenge cupu.  A čekala na soupeře, který vzešel z utkání 1. kola mezi Rapidem Bukurešť a Tent Obrenovac (Srbsko). Rumunky postoupily hladce po dvou výhrách 3:0. K tomu ji pomohlo i silné zastoupení cizinek (Kuba, Bulharsko, Korea, Srbsko, Kanada). Hosté se bohužel zalekli soupeře a až na druhý set, se jim zápas vůbec nevyvedl.

RAPID BUKUREŠŤ - TJ OSTRAVA 3:1 (9, -18, 14, 12)

Rozhodčí: HAJIYEV Zaur (AZE), CERRA Alessandro (ITA)
Počet diváků: 53

Sestavy (od zóny I):
Domácí: BACIU, CESE MONTALVO (CUB), DIMITROVA (BUL), POSTEA, DRIMBOI, CROSS (CAN), libera: ALBU, PUSIC (SRB). Střídaly: LEE (KOR).
Hosté: JEDLIČKOVÁ, KOTLABOVÁ, BUVINIC, HADÁČKOVÁ, VÝTISKOVÁ, BAUEROVÁ, libero: JANČOVÁ Střídaly: KAŠPAROVÁ, CHLÁDKOVÁ, TOBIÁŠOVÁ, DABROWSKA.

Vyjádření:
Skřivanová Sandra (kapitánka TJ Ostrava): „Přes pomalejší rozjezd jsme se ve druhém setu chytly, zatlačily servisem a i díky tomu ho vyhrály. Bohužel jsme na to nenavázaly v dalších dvou setech, kdy jsme byly horší na příjmu a ne moc důrazní v útoku.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „První set jsme začali zbytečně zakřiknutě a podle toho také dopadl. Pokud chceme uspět proti takovému soupeři, musíme hrát celý zápas s takovým nasazením a s takovou euforií jako ve 2. setu, kdy jsme soupeře zatlačili servisem. V setech, v kterých jsme prohráli, jsme měli zbytečného dlouhé pasáže, kdy jsme byli nedůrazní a nepřesní. V domácím zápase budeme chtít předvést lepší výkon a srdečně zveme fanoušky.“

Popis utkání:
První set byl oťukávací do stavu do stavu 6:6, od té doby získali domácí 4 body v řadě a donutili Zdeňka Pommera vzít si 1. oddechový čas a vzápětí za stavu 13:7 druhý time out. A  náskok narůstal a narůstal, až na konečný hrozivý stav 25:9.
V druhém setu nastoupila na nahrávce Kašparová. Buvinič se opřela do servisu a bývalý reprezentační trenér ČR žen Carlo Parisi, nyní trenér Bukurešti si vzal time za stavu 1:5, přesto Ostravanky vedeni jsme ještě navýšily (1:7). Poté se víceméně pravidelně ztrátovalo až do stavu 7:12, Pak ale Rapid snížil na 9:12 a donutil trenéra Ostravy k tajmu. Za chvíli za stavu 10:15 si bral 2. time Parisi, ale jeho rady nepomohly a Ostravanky navyšovaly náskok (11:18, 14:22) a set s přehledem vyhrály.
Do třetího setu lépe vstoupily domácí hráčky 4:1, vzápětí 4:4, ale další tříbodová šňůra Rapidu už donutila k time Ostravu (7:4). Za stavu 9:4 střídala Dabrowska Bauerovou, ale Korejka Lee v dresu Rapidu (nahrávačka, která střídala v průběhu 2. setu) pokračovala v bodové sérii na servisu až do stavu 12:4. A byť se trenér hostů snažil střídat, tak rozjetý Rapid už nezastavil.
I čtvrtý set byl vyrovnaný jen do stavu 5:3, pak opět větší důraz a podstatně lepší obrana domácích donutila Pompeho k tajmu (8:3). Domácí pokračovali v tlaku a utrhli se na skóre 11:5 a 15:7. A byť ještě nastalo malé vzepětí hostů 16:11 a tajm Parisiho, tak do konce setu uhrála Ostrava už jen jeden bod a prohrála ostudně 25:12.

Miloš Matula  
 

On-line přenos
Video přenos můžete sledova ZDE...

Foto z utkání....