Facebook icon
YouTube icon

První Extraligový turnaj U18 v Ostravě (26.9.2023)

Rozřazovací turnaj jsme hráli doma

V sobotu 16. Září předvedly hráčky Ostravy výborný výkon a v prvním zápase porazily Prostějov 3:2. Byl to těsný a napínavý, který skončil 15:13 v tiebreaku. Holky určitě měly na to získat celé 3 body do tabulky a tedy zápas urychlit, kdyby více zatlačily na servisu a méně jej kazily.

Druhý zápas byl opět pětisetový, a to proti týmu z Lanškrouna. Byl to velice náročný a vyčerpávající zápas, ale holky měly velké odhodlání vyhrát. Podařilo se jim to opět v těsném tiebreaku a veliký dík patří všem rodičům a fanouškům za jejich podporu.

Po sobotě tedy náš tým vybojoval 4 body v tabulce a dvě vítězství a měl velkou šanci na postup do “A” skupiny. To se ale bohužel nepovedlo. V neděli holky nastoupily proti Kralupům. Hráčky základní sestavy byly unavené  z předešlého dne, protože měly za sebou 10 náročných setů prakticky bez střídání. Dělaly spousty malých nevynucených chyb, které ale stály hodně. Celkově jejich hra nebyla sehraná, chyběla komunikace, nadšení a energie a proto náš tým prohrál 0:3. Tento výsledek TJ Ostrava určil start dalšího turnaje ve třetí “C” výkonnostní skupině, ze které, věřím, rychle postoupí výše.

Napsala: Beáta Žáková #66