Facebook icon
YouTube icon

1.kolo Českého poháru žen

V rámci přípravy na novou sezónu 2.ligy žen jsme se přihlásili do Českého poháru žen. Očekávali jsme kvalitní utkání s družstvy naší a vyšší soutěže, takže jako příprava výborné.

Los nás přiřadil do skupiny v Hradci Králové. Soupeřkami byly domácí hráčky z 1.ligy žen, dále Lvi Praha, taktéž z 1.ligy žen, a TJ Sokol Šlapanice, které v loňské sezóně vyhrály skupinu B 2.ligy žen. Takže papírově jsme měli být nejslabší. Přesto jsme věřili, že se o výsledek budeme rvát a nedáme soupeřkám nic zadarmo. Všechna utkání se hrála v jeden den. Začátek byl již v 10.00, takže výjezd z Ostravy ráno v 5.45.
Celkem nás bylo jen 8 hráček, takže nás čekal velmi náročný den.

Místo : Víta Nejedlého 1216, Hradec Králové
Termín : sobota 9.9.2023

První utkání : TJ Ostrava B – TJ Slavia Hradec Králové 3:2 (-22,23,-23,24,10)
Sestava : Koloničná Saša, Ruszová Anna, Jošková Monika, Gráczová Hana, Adamčíková Monika, Gavlasová Adéla, Uhlářová Klára, libero Planková Karolína

Hned první utkání přineslo obrovskou bitvu. Soupeřky byly o poznání vyšší, a hned při rozcvičování nám dávaly najevo, že do toho půjdou s velkou razancí. My se ale nedali zastrašit. V první polovině setu jsme mírně vedli, v té druhé zase mírně prohrávali. Otočit stav se nám již nepodařilo, takže jsme první set prohráli.
Ve druhém jsme se dostali do celkem slušného vedení, ale ke konci setu jsme se trošku trápili s přihrávkou. Koncovku jsme ale nakonec zvládli.
Třetí set byl po celou dobu velmi vyrovnaný. Nikdo nedokázal výrazněji odskočit, a tak rozhodovala opět koncovka. Ta lépe vyzněla pro domácí.
A čtvrtý set opět velmi vyrovnaný, tentokrát zase šťastnější my.
V pátém setu to vypadalo již docela špatně. Strany jsme otáčeli za stavu 4:8. Ale dokázali jsme se zvednout. Soupeřkám jsme dovolili již jen dva body, a vyhráli 15.10.
Celé utkání to byla obrovská bitva. Na naší straně velmi dobrý výkon. Takže pochvala.

Druhé utkání : TJ Ostrava B – Lvi Praha 0:3 (-19,-18,-18)
Sestava : Koloničná Saša, Ruszová Anna, Jošková Monika, Gráczová Hana, Adamčíková Monika, Gavlasová Adéla, Uhlářová Klára, libero Planková Karolína

Ve druhém utkání jsme narazili na další prvoligový tým. Protože Lvi Praha svoje první utkání se Šlapanicemi vyhráli, bylo to již v podstatě utkání o postup. Začátek utkání byl z naší strany celkem dobrý, bohužel jsme několikrát nepotrestali nedůraz soupeřek, které jsme tím nastartovali. Postupně byly lepší na podání, výborně přihrávaly. A my neubránili jejich rychlou hru. Dařilo se jim dobře vytloukat naše bloky, a zablokované míče si dobře vykrývaly. My byli celou dobu pod tlakem, ze kterého jsme se již nedokázali dostat. Celkem snadno jsme prohráli 0:3.

Třetí utkání : TJ Ostrava B – TJ Sokol Šlapanice 3:0 (14,24,17)
Sestava : Koloničná Saša, Ruszová Anna, Jošková Monika, Gráczová Hana, Adamčíková Monika, Gavlasová Adéla, Uhlářová Klára, libero Planková Karolína

Pokud jsme si chtěli zachovat šanci na postup, museli jsme bezpodmínečně vyhrát, a ještě se spoléhat, že Lvi Praha nepustí utkání proti domácímu Hradci.
My vstoupili do utkání o mnoho lépe než do toho minulého. Byli jsme jasně lepší, a celkem s přehledem vyhráli první set.
V tom druhém jsme se ale trošku natrápili. Nedařilo se nám výrazněji odskočit ve skóre. I tak to již vypadalo, že si set pohlídáme. Vedli jsme 23:20 a 24:21, ale proměnili jsme až čtvrtý mečbol.
Ve třetím setu to bylo zkraje vyrovnané, ale postupně jsme získávali převahu. Na vedlejším kurtu dopadlo utkání pro nás pozitivně. Začínali tam o půl hodiny dříve, takže jsme k závěru našeho utkání již znali výsledek. Postup jsme si již nenechali vzít.

V turnaji jsme skončili na druhém místě, což nám zaručuje postup do osmifinále Českého poháru. V něm doma vyzveme některý z extraligových týmů. Takže se těšíme na los.

Trenér, autor: Radek Brzobohatý