Facebook icon
YouTube icon

Portrét hráčky – Tereza Slavíková

TJ Ostrava musela po uplynulé sezoně řešit, koho obsadí na post libera po odchodu Skarlety Jančové (SVK). Novou tváří v ostravském týmu je pětadvacetiletá Tereza Slavíková. Jako libero původem z Prostějova nastupovala Tereza za Fénix Brno, VK Prostějov, Sokol Šternberk a UP Olomouc. V sezoně 2023/2024 bude nově hájit barvy TJ Ostrava. „Kolektiv je v Ostravě zatím super, holky mě přijaly dobře a myslím, že jsem i rychle zapadla. Cítím se v týmu zatím skvěle“, prozrazuje 169 cm vysoká Tereza na úvod své dojmy z nového prostředí. Ne všechna jména jsou jí ale cizí, s Petrou Kojdovou se potkala v Prostějově, se Zuzanou Látalovou zase ve Šternberku a s Klárou Mikelovou v reprezentaci „98“.

Přezdívka v týmu: Téra, Tetris

Téra si ráda pochutná na jablkovém štrúdlu nebo si dá cheesecake. Svou ideální dovolenou by strávila někde v teple ideálně u moře a s krásnou přírodou. 

Na tréninky chodí včas. „Myslím, že jsem nepřišla pozdě ani jednou“. 

Na co jsi ve svém životě nejvíce pyšná? „Pyšná jsem na to, že mám úžasnou rodinu, která mě podporuje v jakékoliv situaci.“ 

Co byla nejlepší rada, kterou jsi v životě dostala a od koho byla? „Nebyla to úplně rada, jako spíše motto, které mi říkala mamka… Všechno je, jak má být.“ 

Jak má podle tebe vypadat perfektní rande? „Když si dvě osoby rozumí, tak perfektní pro ně může být vlastně cokoliv. Pro mě třeba dobré jídlo a pití s nějakou aktivitou, nebo zážitkem“. 

Co nejbláznivějšího jsi kdy udělala? „Bláznivé věci dělám často.“ 

Mezi nejotravnější zlozvyky Téra uvedla jezení kečupu, kousání rtů a rituály před zápasem (hudba, vizualizace, stejná gumička do vlasů). Denně stráví na sociálních sítích asi tři hodiny. Několika slovy by se popsala jako spolehlivá, milá, empatická, náladová a perfekcionistka. 

Máš doma nějaké zvíře? „Máme doma pejska – boxerku“. 

Máš nějaký oblíbený film či seriál? „MasterChef, Survivor, film Titanic.“ 

Jak vypadá muž tvých snů? „Mého muže snů už mám.“ 

Je něco, z čeho máš strach? „Ano, mám strach z chyby a neúspěchu.“ 

Kde se vidíš za takových deset let? „To je ještě daleko.“ 

Terka na sebe v závěru prozradila, že nemá žádný vzor, za to má hodně blízkých přátel. A je spíše šetřivá, teda „snaží se“. 

Fanouškům TJ Ostrava by ráda vzkázala toto: „Byla bych moc ráda, kdyby vás chodilo co nejvíce na naše utkání, jste sedmým hráčem na hřišti a s podporou v zádech se hraje o dost lépe. Budeme se snažit předvádět kvalitní výkony a moc se na vás těším. Zdravím vás všechny a už brzy se uvidíme.“

Autor: Radek Karnufek