Facebook icon
YouTube icon

Trenér Zdeněk Pommer o složení týmu TJ Ostrava (30.6.2023)

Volejbalistky TJ Ostrava zahájí přípravu na novou sezonu 2023/2024 v srpnu. Cílem přípravy, do které bude tradičně zapojeno velké množství mladých hráček, je podle trenéra Zdeňka Pommera nabrání fyzické kondice a sehrání co nejvíce tréninkových utkání. I proto se tým znovu během přípravy zúčastní řady turnajů v Česku, na Slovensku a v Polsku. „Na přelomu srpna a září nás také čeká několik sparingových zápasů a společných tréninků“, prozradil ostravský kouč.

Které hráčky již v příští sezoně nebudou oblékat dres TJ Ostrava? „V kádru pro příští sezonu již nejsou libero Skarleta Jančová (SVK), ani smečařky Margarita Buvinić (CRO) a Marta Dabrowska (POL).
Jejich místo zaujmou zkušené hráčky Tereza Slavíková (libero, VK UP Olomouc) a Petra Kojdová (smečařka, VK Dukla Liberec). Třetí posilou je Zuzana Látalová (TJ Sokol Šternberk), která přichází do Ostravy studovat vysokou školu a může hrát na pozici smečařky či univerzálky.“

Zdeněk Pommer si uvědomuje, že Ostrava nebude ani v příštím ročníku patřit mezi favority volejbalové extraligy žen, přesto chce, stejně jako v předchozích sezonách, dokázat potrápit týmy z ekonomicky silnějších klubů. „Chceme-li se udržet v horních patrech extraligy ve společnosti top týmů (KP Brno, Prostějov, Liberec, Šelmy Brno), budeme muset ještě více zapracovat na týmovém pojetí hry, zefektivnit práci na tréninku a vytvořit ještě vetší partu v šatně i na hřišti.“ Rádi bychom si zopakovali účast ve Final Four českého poháru a do extraligového play-off nastupovali z co nejlepšího postavení v tabulce, což bude klíčové pro závěrečné zápasy na konci ligového ročníku.

Je už tým kompletní na novou sezonu? „Tým bude poskládaný z mladých i zkušených hráček, věřím, že nám tento mix sedne a dovolí převážit vyrovnaná utkání na naši stranu. Já osobně se už velmi těším na všechny hráčky, na zápasový kolotoč a na další výzvy, které nás společně čekají v další sezoně.“ 

Autor: Radek Karnufek