Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 24. kolo: Šelmy Brno - TJ Ostrava 3:0

K zápasu 24. kola ženské volejbalové extraligy proti sobě nastoupily domácí VK Šelmy Brno a hostující TJ Ostrava. Šelmy z posledních pěti zápasů neprohráli ani jeden, a tak jsou favoritem. Avšak poslední utkání těchto dvou týmu zde v hale Šelem skončil vyrovnaně 3:2, a tak i tenhle zápas bude mít jistě co nabídnout. 

VK Šelmy Brno – TJ Ostrava 3:0 (25:18, 28:26, 25:17)

Rozhodčí: Lenert A. ,Vachutka M.
Počet diváků: 162

Sestavy (od zóny I):
Domácí:  Šmídová, Janečková, Marková, Madsen, Kelnárová, Širůčková libero: Chevalierová 
Střídali: Beránková 
Hosté: Jakuškina, Jasečková, Jedličková, Skřivanová, Kojdová, Hadáčková libero: Slavíková
Střídali: Mikelová, Kašparová, Bauerová, Látalová

Vyjádření:
Janečková Simona (smečařka domácích): Jsem nadšená, jak jsme to zvládli. Jsem ráda, že za tři body, ve třech setech a potřetí v řadě a jsem hrdá na holky, jak nám to jde. A děkujeme fanouškům za skvělou atmosféru. 
Jaroslav Vlk (trenér domácích):  Samozřejmě jsme rádi za vítězství 3:0 za tři body, ale museli jsme se mít celý zápas na pozoru, protože Ostrava neustále tlačila. Dnes to bylo hodně o servisu a příjmu. Myslím si, že jsme to zvládli, v určitých krizových situacích jsme hráli s nadhledem a se zkušenostmi, hlavně druhý set. Ve třetím setu jsme zápas kontrolovali. 
Skřivanová Sandra (kapítanka hostů): Kromě vstupu do prvních dvou setů jsme dneska vůbec nic nepředvedli. Všechna taktika, kterou jsme si připravovali, tak jsme nedodrželi. Zatlačili nás servisem, nebyli jsme schopně přihrát, natož nějak efektivně zaútočit. Myslím, že bychom se po dnešku měli hodně zamyslet, jestli má vůbec ten zápas hrát takhle s takovým přístupem. 
Pommer Zdeněk (trenér hostů): Dneska mě to štve, nic jsme nepředvedli. Měli jsme si dohrát koncovku druhého setu. První set byl taková válka servisu, ale druhý set jsme si měli dohrát a ten zápas by se vyvíjel úplně jinak. Koncovky jsou tenký led, nemůžeme hrát při zdi bagrem a čekat, co s námi bude. Mrzí mě to, protože ve čtvrtek jsme měli dobrý zápas, ale to je historie a v pondělí začínáme znovu.

Popis utkání:
Zápas začal dvěma esy Ostravy. Ta ale tento brzký náskok neudržela a po deseti minutách hry Šelmy vedly 13:10. Domácí hráčky nepolevily a za stavu 15:11 si Ostravský trenér vybírá první time – out zápasu. Ostrava se ale nenechává a snaží se set ještě zdramatizovat, svěřenkyně trenéra Jaroslava Vlka si ho ale nenechají vzít a první set berou poměrem 25:18.
Druhý set začal, stejně jako ten první, dvou bodovým náskokem hostů. Poté se vedení střídalo (6:5, 6:8). Po chybách hostů byl ale stav opět vyrovnaný, 8:8. Poté se to opět otočilo (8:10, 9:11). Domácí to ale zase dotáhli (12:12). Po dalších dvou balonech Ostrava opět vedla a za stavu 12:15 si Jaroslav Vlk bere první oddechový čas druhé sady. Zásluhou servisu kapitánky Markové a univerzálky Madsen si za stavu 16:16 vybírá na druhou stranu svůj time – out trenér hostů. To Ostravě pomáhá a ujímá se vedení 16:19. Ale po dvou bodech domácích jen trenér Ostravy opět nucen si vzít svůj druhý oddechový čas. Hosté se opět dostávají do vedení ale ne na dlouho. Koncovka je velmi vyrovnaná, ale nakonec si i tento set odnášejí Šelmy 28:26. 
Do třetího setu vstoupily jednoznačně lépe Šelmy a hned ze začátku držely čtyř bodový náskok. Tento náskok ještě zvyšují a nutí tím trenéra hostů k time – out za stavu 8:2. Šelmám se ale přestalo tolik dařit na útoku a Ostrava začala rychle stahovat z šesti bodového náskoku (13:7), se během pár výměn stal náskok tří bodový (15:12). Poté se ale domácí hráčky opět zvedly a za stavu 17:12 odcházejí na druhý ostravský time – out. Hostující tým se nevzdával a pořád si tým domácích držel na odstup jen třech bodů. Šelmy ale i tak nakonec vyhrávají set s velkým náskokem 25:17. Zápas ukončila smečařka Šelem Janečková parádním esem. 

Autor: Richard Bednář
               

 

Rozpis utkání a tabulka soutěže 
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos na Volej.tv

Hodnocení utkání
Sestřih utkání