Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 14.12. - 15.12.2019

TJ Nový Jičín - TJ Ostrava "B"    1:3 (-22,18,-26,-19)
TJ Nový Jičín - TJ Ostrava "B"    3:0 (16,14,20)

Na poslední letošní utkání jsme odjížděli do Nového Jičína ve značně zredukované sestavě, a tak jsme byli nuceni si pomoci Aničkou Ruszovou z juniorek. Ta obě utkání zvládla výborně, a tak jí patří dík i pochvala.
V tabulce jsme byli čtvrtí, Nový Jičín druhý.

První utkání : TJ Nový Jičín - TJ Ostrava B 1:3 (22:25, 25:18, 26:28, 19:25)
Úvod utkání byl z naší strany značně nervózní, dělali jsme mnoho chyb. Naštěstí ani soupeřky nepředváděly nijak úžasný výkon, a tak to bylo velmi vyrovnané. Mírný náskok, který jsme měli, jsme nakonec udrželi až do závěru, a set vyhráli.
Začátek druhého se ale naše hra nezlepšila, naopak soupeřky se rozehrály. Rychle jsme prohrávali 1:7. I přes občasné náznaky zlepšeného výkonu se již nepodařilo set zvrátit, a tak se začínalo od začátku.
Od třetího setu se ale přece jen naše hra začala zlepšovat. Postupně jsme si vypracovali velký náskok až 20:13. Potom ale přišly velmi slabé momenty, a tak to najednou bylo jen 23:22. Za stavu 24:22 jsme neproměnili 2 setboly, a tak jsme museli i za stavu 24:25 jeden odvracet. Nakonec stálo štěstí při nás a vyhráli jsme 28:26.
Ve čtvrtém setu soupeřky do poloviny ještě dokázaly vzdorovat, ale postupně jsme přebírali iniciativu my, a vítězství si již pohlídali.
Sestava : Krátká Lucie, Kotasová Michaela, Polášková Tereza, Gráczová Hana, Makovcová Marie, Ruszová Anna, libero Jošková Tereza – Koloničná Petra

Druhé utkání : TJ Nový Jičín - TJ Ostrava B 3:0 (25:16, 25:14, 25:20)
Na druhé utkání nám přicestovala Kája Janochová, a tak jsme doufali, že zvládneme i toto druhé utkání.
Bohužel pro nás, začaly soupeřky hrát daleko lépe. Dobře servírovaly, začaly výborně přihrávat, a tak nás postupně začaly přehrávat. Byly daleko lepší, naopak my jsme byli nekoncentrovaní, pomalí, a bez důrazu. Náš herní projev byl unavený a bez šťávy. To dokonale nahrávalo našim soupeřkám, které vycítily šanci. Celé první dva sety byly prostě lepší.
Ve třetím setu to vypadalo, že bychom utkání mohli přece jen zlomit. Vedení 6:2 a 10:6 jsme ale ztratili velmi brzy. Poté se obě družstva tahala o každý bod. Bohužel od stavu 20:19 to již bylo pro nás fatální. Nedokázali jsme uhrát už ani jeden bod.
Sestava : Krátká Lucie, Kotasová Michaela, Gráczová Hana, Koloničná Petra, Makovcová Marie, Ruszová Anna, libero Jošková Tereza –Polášková Tereza, Janochová Karolína

Čtyřtýdenní přestávka nám doufejme pomůže načerpat nové síly a chuť do druhé poloviny soutěže. Po té první polovině jsme na čtvrtém místě, ale mezi druhým a pátým místem je to velmi natěsno. Pokud se ale chceme poprat o bednu, tak je nezbytné zlepšit tréninkovou docházku. Jinak budeme hrát stále hůř, a tabulkou se logicky propadneme směrem dolů.
Alespoň že jsme na tom po polovině o něco málo lépe, než v loňské sezóně.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý