Facebook icon
YouTube icon

Český pohár Žen: TJ Ostrava "B" - TJ Sokol Šternberk 0:3

Český pohár žen - PLAY-OFF ČESKÉHO POHÁRU ŽEN

TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk  0:3 (-21,-13,-22)

Sestava: Gráczová Hana, Adamčíková Monika, Poláchová Ivana, Koloničná Saša, Ruszová Anna, Polášková Tereza, libera Planková Karolína, Jošková Monika - Orálková Adéla, Karlíková Veronika, Pyrtová Eva, Koloničná Petra, Uhlářová Klára, Vomáčková Vendula

V pondělí jsme odehráli utkání druhého kola Českého poháru. Do druhého kola jsme se dostali díky úspěšné kvalifikaci v kole prvním v polovině září v Brně. Los nám určil extraligový Šternberk.
Do utkání jsme šli především s tím, že si to jdeme užít, s podobným soupeřem se jen tak nepotkáme. Také jsme si chtěli zlepšit reputaci po nepodařeném sobotním vystoupení v Bílovci. Na nedělním tréninku jsme si osahali prostředí haly na Varenské, a už hurá do boje.
Zápis jsme zaplnili do posledního místečka, tedy čtrnácti hráčkami.
Na tribuně se sešlo výborně fandící obecenstvo, a to nám určitě pomáhalo v průběhu celého utkání. Takže ještě dodatečně jim tímto děkujeme. Bylo by fajn, kdyby taková atmosféra byla vždy i na našich domácích soutěžních utkáních na jízdárně.
Do utkání jsme ale vstoupili trošku bojácně. Rychle jsme prohrávali 1:6, pokazili první dva servisy, a udělali pár zbytečných chyb. Celý zbytek setu se nám ale dařilo už nepustit soupeřky do většího náskoku, naopak se podařilo snížit až na 21:22. Naše hra byla bojovná a plná odhodlání, myslím, že se musela divákům líbit. Saša Koloničná dvakrát zbourala reklamní panely, nic jsme prostě nevypustili. Bohužel závěr setu si hostující hráčky přece jen pohlídaly.
Začátek druhého setu jsme pokračovali v nastaveném trendu, stále jsme bojovali. Bohužel od stavu 6:9 přišla osmibodová série, kdy se nám především nedařilo kvalitně přihrát. Takže logicky došlo ke dvěma oddechovým časům, následně ke střídáním. To sice nakonec zastavilo sérii bodů soupeřek, na obrat v setu to ale bylo málo.
Za nepříznivého stavu 0:2 došlo k výrazným obměnám v sestavě. Nové síly se vrhly do boje a dokázaly držet vyrovnané skóre až do stavu 9:8. Poté jsme zabrali na nejvyšší obrátky a pěti body v řadě se dostali do šestibodového vedení 14:8. Soupeřky sice lehce snížily, pořád jsme si ale drželi náskok. Vedení 20:15 už vypadalo docela slibně. Bohužel se nám nepodařilo otočit. Pár nepřesných přihrávek a nedůraz na útoku nás v této fázi hry odsoudil jen k bránění. To bylo sice statečné, ale body sbíraly soupeřky. Osmi body v řadě set zvrátily na svoji stranu, a pokračování utkání již nepřipustily.

Za předvedený výkon se nemusíme ale vůbec stydět. Dva sety jsme byli rovnocenným soupeřem. Pokud bychom takovéto výkony předváděli i v lize, tak můžeme bojovat o čelo tabulky. Jen je třeba si to takto srovnat. Atmosféru tohoto utkání si na hřišti nakonec alespoň na chvíli okusilo všech čtrnáct hráček.

Teď budeme mít trochu volna. Máme za sebou třetinu podzimní části. Hned příští sobotu ale doma přivítáme vedoucí Opavu. Ta neprohrála soutěžní utkání od 9.11.2019, tedy celkem 3 roky. Uvidíme, jak to dopadne.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

Hala: Hala míčových sportů        
Adresa: Varenská 40a, Ostrava   70200 

Rozhodčí: Spáčil L. ,Košnovský P.       
 
Rozpis utkání - Český pohár žen
Videopřenos z utkání můžete sledovat ZDE...