Facebook icon
YouTube icon

Kvalifikace extraligy U22

V neděli 18.9. jsme se sešli na první kvalifikační kolo extraligy juniorek kategorie U22.
Základ kádru by měly tvořit mladé hráčky z družstva žen A, doplněné hráčkami z jiných družstev. Společná příprava bohužel v podstatě neproběhla (až na jeden trénink) žádná, ale to tak bude v průběhu roku stejné.
Hrálo se v domácím prostředí na jízdárně, první utkání začínalo v 10.00 s Uherským Hradištěm. Určitě jsme byli favorité my, ale bylo potřeba to dokázat na hřišti.

První utkání : TJ Ostrava – Slovácká Slavia Uherské Hradiště B 3:0 (23,16,16)
Sestava : Koloničná Saša, Gavlasová Anna, Gavlasová Adéla, Chládková Adéla, Fukalová Veronika, Vytisková Eliška, libero Kuldanová Laura – Šťastná Ema, Orálková Adéla
Utkání jsme od začátku uchopili velmi dobře a brzy si vybudovali náskok sedmi bodů. To trvalo až do stavu 21:14. Soupeřky ale zabraly, a začaly mohutně dotahovat. Koncovku jsme si ale uhráli my.
Druhý set byl od začátku v naších rukách. Tentokrát jsme si vybudovaný náskok nenechali vzít, a vyhráli jsme jasným rozdílem.
Třetí set byl zkraje vyrovnaný, ale postupně jsme získávali navrch, a utkání zdárně dotáhli do vítězného konce.

Druhé utkání : TJ Ostrava – VO TJ Lanškroun 1:3 (15,-22,-14,-24)
Sestava : Jedličková Elen, Bauerová Aneta, Gavlasová Adéla, Chládková Adéla, Fukalová Veronika, Vytisková Eliška, libero Orálková Adéla – Šťastná Ema, Koloničná Saša, Gavlasová Anna
Druhé utkání dne proběhlo mezi družstvy Lanškrouna a Uherského Hradiště. Lanškroun zcela jednoznačně zvítězil 3:0, a tak o vítězství ve skupině se rozhodlo v následujícím utkání. V něm jsme tedy nastoupili proti Lanškrounu, a bylo nám jasné, že to bude velmi vyrovnané a dramatické utkání.
První set byl z naší strany výborný. K ničemu jsme soupeřky nepustili, dobře jsme podávali a bránili, a jasně jej vyhráli.
Druhý set byl ale již o něčem jiném. Soupeřky se poučily z prvního setu, začaly hrát chytřeji, a především nás rozbíjely jejich podáním. Nám se přestalo dařit na blocích, na útoku jsme začali chybovat. Jejich mírný náskok se nám nepodařilo zlikvidovat, a v koncovce jsme prohráli.
Místo abychom se vzchopili do dalšího setu, padla na nás deka. Úplně jsme odešli. Nepřihráli jsme, nezaútočili, nezablokovali, nevybrali.
Do čtvrtého setu bylo třeba se vzchopit. Bohužel jsme nechytli začátek a opět výrazně prohrávali. Tentokrát jsme se ale nevzdali, a začali mohutně finišovat. Dokonce jsme se dostali do vedení 23:21, ale závěr nám nevyšel.
Výsledek utkání sice již nic neřešil pro nasazení do dalšího kola extraligy, prohra ale zamrzela.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý