Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 10.-11.2.2018)

Extraliga Juniorek: Volejbal Přerov - TJ Ostrava    3:0, 3:1
Za posledním dvojzápasem první části sezóny jsme se tentokráte vydaly za soupeřem z Přerova.
V prvním setu nás soupeř velmi tlačil servisem a naše špatná hra skončila výhrou soupeře.
V dalším setu jsme se již trochu zvedly, ale ani to nestačilo a celkově první zápas skončil výhrou domácích.Do druhého zápasu jsme naskočily podstatně lépe. Začaly jsme soupeře tlačit servisem a tak jsme vzešli z prvního setu jako vítězové.
Avšak v druhém setu se to úplně otočilo.Třetí set byl velmi vyrovnaný jak napovídá výsledný stav 26:24. Bohužel vypjatou koncovku zvládl lépe soupeř. Ale byl to z naší strany velmi pěkný volejbal.
Čtvrtý set zakončily domácí výhrou a tedy i výhrou obou zápasů. A tak si opět neodvážíme žádné body.
Teď se budeme první týden připravovat na soustředění na druhou část sezóny, která začne za 14 dní turnajem na pražské Španielce.

Autor: Eliška Augustinová


Krajský přebor Juniorek: VK Polanka nad Odrou : TJ Ostrava 3:1, 0:3
První utkání: VK Polanka nad Odrou - TJ Ostrava "C" 3:1 (-22,18,20,22)
Do první setu jsme vstoupili ospale, žádná volejbalová činnost nám neříkala pane a díky štěstí jsme první set urvali pro sebe.
Druhý až čtvrtý set byl jako přes kopírák. Domácí hráčky jsme nechali od začátku setu vždy odskočit až na rozdíl 8 bodů a pak jsme pomaličku začali bodový rozdíl stahovat, ale nikdy se nám to nepodařilo.
Velký nedostatek byl v příjmu, kdy nám balony létaly na všechny možné strany, jen ne k nahrávačce. Soupeřkám stačilo pouze míč přehodit na naší část hřiště a čekat kdy to zkazíme.
Sestava: Planková K., Vítková K., Brusová Z., Cahlíková V., Kašpárková A., Kolmanová K., Sabelová T., libero: Kundlová K.,

Druhé utkání: VK Polanka nad Odrou - TJ Ostrava "C"  0:3 (-18,-23,-6)
Do druhého utkání opustila Kača Kundlová post libera a nastoupila na smeč.
Celé utkání bylo o servisu. Kdo chytil tu správnou vlnu, tak se vezl a sbíral body. Od toho se odvíjel celý první set, kde jsme si vytvořili mírný náskok, který jsme pomaličku navyšovali až do konce setu.
Druhý set jsme naopak celý prohrávali. Za nepříznivého stavu (8:15) jsme se dostali na podání a skóre jsme otočili na 19:15 a koncovku jsme se štěstím zvládli.
Třetí set byl jednoznačně v režií naších podávajících hráček (Kolmanová série 8 bodů v řadě, Kundlová série 9 bodů v řadě) a domácí hráčky rezignovaly.
Sestava: Planková K., Vítková K., Brusová Z., Cahlíková V., Kašpárková A., Kolmanová K., Sabelová T., Kundlová K.,

Autor: Holcman

Starší žáčky:
Český pohár starší žákyně - F2B 2.osmička - 5.místo
V sobotu a neděli bylo odehráno 2 kolo finále Českého poháru st. žákyň, hrálo se v Kostelci nad Orlicí.
Jeli jsme tam s cílem vrátit se do první skupiny. To se nám bohužel nepodařilo, projevila se zranění a chřipková epidemie.
I přesto podala děvčata bojovný výkon bohužel opět nás k zemi srážela zkažená podání v rozhodujících chvílích - stav 22:16, 15:14 ve 3 setu apod. Při šesti zkažených podáních ve 3 setu se nedá zvítězit.
Je pro nás nepochopitelné, že první ranní utkání jsou velmi špatná.

Autor: Pepa Choma


Extraliga Kadetek:  
TJ Ostrava - Volejbal Přerov   1:3, 0:3


2. liga Žen
TJ Ostrava : SK p.e.m.a. Opava 1:3, 1:3


Krajský přebor Kadetek:
TJ Ostrava : VK Beskydy Frýdlant nad Ostravicí 1:3, 3:2