Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 12.- 13.10.2019

Extraliga Kadetek
TJ Ostrava - TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště     3:0 (17,16,16)
TJ Ostrava - TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště     3:0 (20,20,19)

V sobotu jsme nastoupily v plné sestavě, poprvé v tělocvičně školy Gen. Piky k extraligovému zápasu. Vstup do utkání se nám povedl a od začátku jsme byly neustále ve vedení. Výsledkem byla jednoznačná výhra 3:0 na které se podílely prakticky všechny hráčky. Druhé utkání už bylo vyrovnanější, což bylo v důsledku našich chyb při podání a trochu i ztráty koncentrace. Nejhůře nám bylo ve 3 setu, když nám soupeř utekl až na 6:14. Tento stav pro nás ale nic neznamenal, protože jsme dokázaly zabojovat a set nakonec vyhrály 25:19 a tím i celý zápas. Na výhře se podílely Eliška Vytisková, Veronika Fukalová, Markéta Suchomelová, Jolana Šmídlová, Barbora Canibalová, Barbora Mužíková, Klára Cholevíková, Adéla Gavlasová, Anna Gavlasová, Nelly Tobiašová, Evelína Belínová, Tereza Pavelková a Michaela Tichá. Těmito vítězstvími jsme se dostali v tabulce na 2. místo, a teď nás čeká přestávka, ve které se máme čas připravit na boj s dosud neporaženým Šternberkem, který se uskuteční 2.11. na jeho hřišti.
Místo: ZŠ Gen. Píky Ostravě

Sestava: Eliška Vytisková,Veronika Fukalová , Markéta Suchomelová, Jolana Šmídlová
Barbora Canibalová, Michaela Tichá, Barbora Mužíková, Klára Cholevíková, Adéla Gavlasová
Anna Gavlasová, Nelly Tobiašová , Tereza Pavelková, Evelína Belínová

Autor: Klára Cholevíková
Trenér: Kamil Boštík

 

Extraliga Juniorek
KP Brno - TJ Ostrava    1:3 (-20,19,-21,-23)
KP Brno - TJ Ostrava    3:0 (10,10,9)

Dne 12.10. jsme se vydaly směr Brno, kde jsme odehrály další kolo juniorské extraligy. První zápas jsme zvládly a porazily Brno 3:1 díky dobrému podání a soustředění se na příjmu.
Druhý zápas se nám bohužel nevyvedl a my prohrály 3:0, kvůli horší psychice a nedostatečné pozornosti.
Sestava: Anežka Faltínová, Alice Klímová, Hana Boštíková, Karin Žolnerčíková, Klára Žárnovická, Patrície Pěnčíková, Anna Pěnčíková, Marie Śmigová, Anna Ruszová, Tereza Sabelová, Karolína Plánková, Monika Jošková, Ivana Poláchová, Barbora Pejznochová

Autor: Tereza Sabelová
Trenér: Jiří Kozel

 

1. liga Juniorek
TJ Ostrava "B" - VK UP Olomouc     3:1 (21,12,-18,15)
TJ Ostrava "B" - VK UP Olomouc     3:0 (11,16,21)

První utkání : TJ Ostrava B – VK UP Olomouc 3:1 (25:21, 25:12, 23:25, 25:15)
V dosavadní bilanci soutěže jsme vítězili pouze venku a na domácí palubovce to bylo zatím bez bodu. Olomouc měla být určitě soupeřem, se kterým se daly body očekávat, i přesto, že nám chyběly některé opory – Hurníková, Makovcová, Kolmanová a Lastovicová.
Úplný úvod utkání nám celkem vyšel, a ihned jsme se dostali do vedení 6:1. Soupeřky nás ale poměrně rychle dotáhly a srovnaly na 7:7. Znovu jsme si náskok vzali zpět na 17:9, a znovu soupeřky dokázaly snížit na 16:19. Blíže k tělu jsme si je ale již nepřipustili. Od tohoto stavu ani jedno z družstev již nedalo žádný bod po vlastním servisu, a tak k naší spokojenosti dospěl takto set až do konce.
Druhý set potom byl zcela jasnou záležitostí. Dali jsme celkem 11 es a ještě mnoho dalších podání skončilo velmi špatnou přihrávkou soupeřek. Největší šňůru zaznamenala Katka Kundlová. Celkem 8 bodů jsme získali po jejím podání.
Ve třetím setu na nás naopak soupeřky vyrukovaly s naší zbraní, tj. kvalitním servisem. Tentokrát jsme špatně přihrávali my. Do stavu 9:9 to ještě šlo, potom jsme k tomu přidali i hloupé a laciné body. A tak to najednou bylo 11:16. Sice jsme snížili na 16:18, ale hned vzápětí to bylo 16:22. Za stavu 19:24 ale přišla na podání Adéla Křístková. Výborným servisem a následně i dobrou hrou družstva jsme dotáhli až na 23:24. Následný servis podle našeho pohledu skončil esem, bohužel rozhodčí ho viděl v autu, a tak set ukončil. Nutno ovšem podotknout, že rozhodčí obě utkání odpískal velmi korektně, téměř bez chyb.
Začátek čtvrtého setu byl docela vyrovnaný až do stavu 11:11. Soupeřky vycítily šanci na pátý set. Tu jsme jim ale za tohoto stavu vzali, kdy opět Adéla Křístková měla 6 kvalitních podání v řadě, po kterých jsme dokázali bodovat. A tak se dohrávalo již v poklidném tempu.
Sestava : Orálková Adéla, Kubacká Nicola, Křístková Adéla, Kundlová Kateřina, Pánková Natálie, Pavlíčková Tereza, libero Vajdová Klára, Blažejová Barbora – Jetmarová Hana, Cáhlíková Viktorie, Kašpárková Adéla, Gongalová Karolína

Druhé utkání : TJ Ostrava B – VK UP Olomouc 3:0 (25:11, 25:16, 25:21)
Do druhého utkání jsme nastoupili se změnou na nahrávce a na liberu.
Začátek setu se obě družstva tahala o každý bod. Od stavu 12:10 ale již pouze dvě naše hráčky (Cahlíková a Křístková) dopodávaly až do konce, a proměnili první set v jasnou záležitost.
Podobný průběh měl i druhý set. Zpočátku vyrovnaný stav, ale potom jsme jim utekli a v klidu dohráli.
Soupeřky měly poslední šanci něco udělat, a tak se vrhly do třetí setu beze strachu, především na podání. To se jim tentokrát hodně dařilo, a několika esy s námi udržovaly vyrovnaný stav, a posléze i mírné vedení. Stav 16:19 a 19:21 už vypadal docela kriticky. V koncovce jsme ale zachovali chladnou hlavu a velmi pozornou a kvalitní hrou, podpořenou opět výborným podáním Křístkové, jsme již soupeřkám nedovolili ani jeden bod.
Sestava : Cahlíková Viktorie, Kubacká Nicola, Křístková Adéla, Kundlová Kateřina, Pánková Natálie, Pavlíčková Tereza, libero Blažejová Barbora, Vajdová Klára – Jetmarová Hana, Kašpárková Adéla, Gongalová Karolína, Orálková Adéla

Všechny hráčky zaslouží pochvalu za předvedenou hru. Ziskem šesti bodů jsme se v tabulce docela vzdálili svým pronásledovatelkám, a upevnili si druhé místo. Teď nás čeká dvouvíkendová pauza. 2.listopadu doma hostíme první a zatím neporažený Nový Jičín. Dá se očekávat velký boj. Doufejme, že pro nás úspěšný. Proto nás přijďte povzbudit.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

2.liga Ženy "B"
TJ Ostrava "B" - TJ Sokol Frýdek - Místek B     3:2 (17,-22,-18,13,10)
TJ Ostrava "B" - TJ Sokol Frýdek - Místek B     3:0 (19,19,11)

První utkání : TJ Ostrava B – TJ Sokol FM B 3:2 (25:17, 22:25, 18:25, 25:13, 15:10)
Netradičně v neděli jsme se utkali s béčkem Frýdku-Místku.
Očekávali jsme, s jakou sestavou přijedou, neboť soupeřky jsou nováčkem soutěže. Posily z extraligy si žádné nepřivezli, a tak jsme byli mírnými favority my. Nám pro změnu chyběly dvě smečařky – kapitánka Gráczová a Makovcová.
Začátek utkání byl z naší strany velmi dobrý. Byli jsme koncentrovaní, zvládali jsme i složitější herní situace, a tak jsme se brzy ujali vedení 11:4. I přes mírné snížení probíhal celý první set zcela v naší režii.
Bohužel naše dobrá hra vydržela pouze první set. Od toho druhého se obraz hry úplně změnil. Kazili jsme lehké míče, zhoršila se přihrávka, a byly okamžiky, kdy se nám nepodařilo ani dopravit míč na druhou stranu a nechat soupeřky zkazit. I přes občasné lepší chvilky byla naše hra neurovnaná, a tak jsme tento set nakonec prohráli.
Bohužel i třetí set se vyvíjel podobně. Na naší hře se nic nezměnilo, a tak si soupeřky připsaly vítězství i v tomto setu.
Nebylo na co čekat, a do čtvrtého setu jsme naprosto změnili a přeskupili sestavu. To přineslo očekávané probuzení a naprosto jinou hru. Postupně jsme získávali převahu, a set zdárně dotáhli do jasného vítězství.
I tie-break byl už v naší režii, a tak jsme nakonec poměrně s přehledem zvítězili.
Sestava : Koloničná Petra, Gengelová Lenka, Krátká Lucie, Kotasová Michaela, Jošková Tereza, Janochová Karolína, libero Boháčová Nikola – Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Žváčková Eva, Záhorská Hana

Druhé utkání : TJ Ostrava B – TJ Sokol FM B 3:0 (25:19, 25:19, 25:11)
Do druhého utkání jsme nastoupili ve stejné sestavě, ve které jsme úspěšně dohráli utkání první, jen na liberu nastoupila Terka Jošková.
Průběh prvního setu byl poměrně vyrovnaný. Až do stavu 19:18 s námi soupeřky držely krok. Koncovku jsme ale zvládli bravurně, a tak výsledek vypadá lépe, než průběh setu.
Od druhého setu jsme již jasně začali soupeřky přehrávat. Na naší straně byla větší kvalita i vůle po vítězství. V poklidu jsme druhý set dohráli.
Třetí set se potom změnil na jasnou záležitost. Navíc jsme i vystřídali a hrály tak v tomto utkání všechny hráčky. Soupeřky již nebyly schopny klást větší odpor.
Sestava : Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Žváčková Eva, Záhorská Hana, Krátká Lucie, Janochová Karolína, libero Jošková Tereza - Boháčová Nikola, Koloničná Petra, Gengelová Lenka, Kotasová Michaela

Po dvou domácích kolech jedem v sobotu poprvé ven, a to do Prostějova. Prostějov ještě nemá ani jeden bod, ale zatím hrál s největšími favority soutěže, takže je nutné je nepodcenit!

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Kadetek
Sportovní klub policie Bruntál  - TJ Ostrava "B"    0:3 (-12,-21,-17)
Sportovní klub policie Bruntál  - TJ Ostrava "B"    0:3 (-13,-11,-22)

12.10.2019 tým Kadetek "B" TJ Ostrava trávil den v Bruntálu, kde na palubovce tělocvičny SPŠ sehrál velmi úspěšně další dvě kola soutěže MS Kadetek s místnímy děvčaty SKP Bruntál.
Hráčky našeho týmu se dokázály rozehrát na letos nejlepší úroveň a vyhrát obě utkání shodně 3:0. Tým předvedl bojovný a vyrovnaný výkon, na kterém bylo znát tréninkové snažení co se týče techniky, řešení herních situací a taktických pokynů trenérů.
nahrávka: Lucka Zagatová, Markéta Slavíková, Kája Stiborová a Vioala Otipková
blok: Verča Hašková a Sima Hulblová
smeč: Barča Galčová, Sára Stehlíková a Winon Žáková
libero: Gabka Zychová  

Autor: Vendula Comorková - asistentka trenéra
Trenér: Pepe Božik

 

Krajský přebor st. žaček - 1.kolo

TJ OSTRAVA "A"    2.místo
První turnaj žaček skupina "A"
TJ Ostrava - Stará Bělá 2:0 (23,22)
První zápas měl být pro nás takovým rozehřátím. Ale opak byl pravdou. 1. set jsme si rozehrály pěkně, vedly jsme 10:1, ale pak jsme udělaly pár chyb na přijmu a soupěř nás dohnal a pak jsme se tahaly o každý balón až do koncovky.
2. set byl ve stejném provedení, opět tahání o každý balón. ikdyž jsme opět utekly o pár bodů, tak soupeř nás opět díky skvělému podání dohnal, ale koncovku jsme opět zvádly a vyhrály.

TJ Ostrava - Sokol Frýdek Místek "A" 0:2 ( -16, -23)
Nastoupily jsme proti našemu rivalovy. 1. set jsme začaly trochu opatrně a zbytečně jsme nechaly soupeře utéci o 2-4 body, které jsme potom celý set se snažily dohnat, ale neměly jsme tolik štěstí.
2. set jsme dokonce vedly o 4 body, ale soupeř opět na nás zatlačil servisem se kterým jsme si nebyly schopné poradit. Snažily jsme se držet krok a nenechat  si utéct soupeře na více než 1-2 body. Ale koncovka byla lepší pro Frýdek.

Happy Opava - TJ Ostrava 1:2 (-12,29,-9)
Poslední soupěř byl pro nás nováček, se kterým jsme se ještě nesetkaly na hřišti. 1. set jsme hrály svou hru, na soupeře jsme tlačily jak útokem tak servisem.  2. set jsme trochu spaly, nešly nám příjmy, soupeři se podařilo nás párkrát zablokovat a dostal se do euforie, koncovka byla těsná, tahaly jsme se o každý bod, ale více štěstí měl soupeř. 3. set jsme začaly servisem a hned jsme získaly 4 body, které jsme opět ztratily, ale koncovku jsme si pohlídaly a získaly ve svůj prospěch.

Sestava: Zedníková Beata, Bauerová A., Jedličková E., Šubertová A., Šínová, Zedníková E., Klajmonová, Šurgotová, Radová

Autor: Jedličková Elen
Trenér: Iveta Krátká


TJ OSTRAVA "B"     1.místo
První turnaj žaček skupina "D"
V neděli 13.10.2019 družstvo TJ Ostrava, Starší žačky "B" odstartovalo prvním turnajem (po kvalifikaci) soutěž MS Starších žaček, kdy svá utkání odehrála ve sportovní hale v Polance nad Odrou. Hráčky družstva se zvezly na vítězné vlně z předešlého úspěného dne v kategorii Kadetek a i v neděli podaly velice slušné výkony a nepřipustily žádné komplikace a zvítězily ve všech třech utkáních 2:0. Postupně s SK Slezská Orlice Krnov, SK Slezan Orlová B a VK Polanka n. O "B". Družstvo si tak zajistilo postup do vyšší skupiny C.
Tento víkend můžou trenéři hodnotit velice kladně,  naše děvčata vyhrála po sobě 5 utkání a to s čistým skorem setů 12:0.
nahrávka: Kája Stiborová, Lucka Zagatová, Markét Slavíková
blok: Simča Hublová, Verča Hašková
smeč: Barča Galčanová, Karin Malinkovičová, Winon Žáková a kapitánka Sára Stehlíková
napsala: Vendula Comorková - asistentka trenéra


TJ OSTRAVA "C"       4.místo  
První turnaj žaček skupina "F"
Termín: 13.10.2019  9:00 hodin
Pořadatel: TJ Frenštát p.R., ZŠ Záhuní, 2 hřiště
Výsledky a tabulku naleznete ZDE...

 

Krajský přebor Juniorek
VO Slezská Orlice - TJ Ostrava "C"    3:1 (-25,20,22,16)
VO Slezská Orlice - TJ Ostrava "C"    3:0 (18,9,23)

Autor a trenér: Jirka Záveský