Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (12.-13.11.)

Extraliga Juniorek: TJ Ostrava - Volejbal Přerov  1:3 , 3:0
"Sobota juniorek byla jako černobílá, v prvním zápase nás Přerovačky přehrály jak na servisu a příjmu, tak hlavně v bojovnosti, proto jsme odešly poraženy 1:3. Ve druhém zápase se vše otočilo a soupeřky neměly šanci. Hra se dařila už od příjmu prvního balónu až po útok. Na výhře 3:0 se podílely hráčky: Bára Bartošíková na nahrávce, na účku Karin Žolnerčíková, smečaři Klára Faltínová a Kamča Slatinská, blokařky Anička Pavlovová, Klára Podolská a na liberu Nikola Geryková. Střídaly Peťa Koloničná, Lucka Krátká, Eliška Augustinová a Ivča Poláchová.  S největším počtem útoků se může pyšnit naše kapitánka Kamila Slatinská, která má v odehraných zápasech 36 složených míčů, další je pak Klára Faltínová, která získala celkem 25 bodů. A taky naše účko Karin Žolnerčíková přidala dalších 14bodů. Samozřejmě velké díky patří všem fanouškům za podporu v zápasech."
Zapsala: Barbora Bartošíková

 

Extraliga kadetek: TJ Sokol Šternberk - TJ Ostrava

1. zápas – 3:1 (20,23,-27,19)
Tento víkend se ostravské kadetky vydaly na půdu volejbalového celku kadetek Šternberka.
Děvčata začala první set se skvělým nasazením, i když trochu nejistě. Celý set byl ve znamení tahanic bod po bodu. S blížící se koncovkou však Šternberk Ostravě začal utíkat, a i když se Ostrava bránila, nakonec první set byl vítězným pro Šternberk.
Druhý set však Ostrava chtěla otočit ve svůj prospěch a začala úžasnou krasojízdou a nezastavil ji ani time domácích za stavu 5:1. V polovině setu však začal pokulhávat příjem a Šternberk holky zatlačil svým servisem a pomalu srovnával stav. Holky se ale přece jen nechtěly dát a v koncovce Šternberku utekly o několik bodů. K vítězství jim scházely pouhé 2 body, které bohužel uhrát nedokázaly a set prohrály 23:25.
Třetí set začal opět ku prospěchu Ostravy až do prvního technického timu, po kterém se to prolomilo. Nedařilo se na příjmu a nemohly jsme tím pádem pořádně kombinovat útoky. To se po timu trenérky změnilo a Ostrava otočila průběh setu ve svůj prospěch. K vítězství setu s tří bodovým náskokem chyběly pouze 2 body, které se opět nezvládly uhrát a koncovka setu se tak proměnila v tahanici o každý bod, ale skončila vítězně pro Ostravu.
Čtvrtý set již však byl od začátku spíš ku prospěchu Šternberku a hráčky Ostravy jakoby již nedokázaly navázat na svůj skvělý výkon. Příjem byl největší slabinou, děvčata začala dělat moc zbytečných chyb a set tak prohrála 25:19.

Sestava Ostravy: Bělicová M., Záhorská H., Pavlačková T., Kundlová K., Žolnerčíková K., Augustinová E., libero – Makovcová M., střídaly: Gřešáková E., Koloničná P., Peregrimová H.
Sestava Šternberku: Vrabcová A., Dosoudilová T., Ambrožová M., Soldánová K., Hanousková L., Dvořáková T., libero – Oborná B., střídala: Kneiflová E.

2. zápas – 3:1 (-22,22,23,12)
Do druhého zápasu vlétla Ostrava jako by ho chtěla bleskurychle a jasně vyhrát 3:0 a odjet s 3 body domů. Aspoň první set tomu naznačoval. Neskutečná krasojízda holek, kterým snad vycházelo vše a celý set si držely krásný náskok nad Šternberkem však zkazila opět koncovka. Děvčata vedla 24:17 a k vítězství setu jim chyběl pouhý bod, s kterým se zase natrápily. Příjem a naše zbytečné chyby daly Šternberku naději a zatlačil nás. Díky takovému náskoku se holky Ostravy zvládly ještě zvednout a set vyhrát.
Druhý set už tak jednoduchý nebyl. Od začátku se trápily s příjmem, kazily podání. Díky špatnému příjmu nebyl ani útok středem a smečařky si moc nedokázaly poradit na kůlech či doskoku.
Třetí set byl ve znamení podobného, zkažené a špatné příjmy, podání, útoky. Horší obrana v poli a na síti tomu daly za své a ani tento set se holkám nepodařil vyhrát.
Čtvrtý set už víceméně děvčata vypustila a odchodila ho. Jak byla horší obrana v poli, tak ve čtvrtém setu byla hráčkami Šternberku rozebraná na kousíčky a Ostravě se rozpadla. Útok středem skoro zmizel, z kůlů to bylo díky obraně na síti i v poli Šternberku těžké a hráčky si s tím moc neporadily.

Sestava Ostravy: Koloničná P., Záhorská H., Augustinová E., Kundlová K., Žolnerčíková K., Gřešáková E., libero – Makovcová M., střídaly: Bělicová M., Pavlačková T.
Sestava Šternberku: Vrabcová A., Dosoudilová T., Ambrožová M., Soldánová K., Kneiflová E., Hanousková L., libero – Oborná B.
Zapsala: Eva Bujnová


1.liga Juniorek:  TJ Ostrava "B" – TJ Nový Jičín  3:1 , 3:0
V důležitém utkání se střetla mužstva které dělily od sebe v tabulce pouhé dva body. V domácím prostředí Jičín porazil Ostravu 3:1 a 3:0 a tak domácí hráčky měly hostům co oplácet.
A jak bývá u Ostravských juniorek zvykem, tak jim začátek utkání opět nevyšel. První oddechový čas si trenér Brzobohatý vzal za stavu 0:4, snížení se dostavilo (2:4), ale do prvního technického time šly za nepříznivého stavu 3:8. Domácí hráčky sice dokázaly snížit na 8:10, 14:15, ale prohře nedokázaly zabránit 19:25. Ostravanky měly velký problém s dobrým servisem hostů (za celý první set pokazil N. J. pouze jeden servis) a tím že musely nahánět míč po celé hale, tak se nemohly ani dostat k pořádnému útoku.
Domácí hráčky nastoupily do druhého setu s jednou změnou v sestavě. Vyrovnaný stav vydržel jen v úvodu setu (5:6), potom hosté odskočili na rozdíl 7 bodů (5:12) a situace byla vážná. Domácí provedli střídání na bloku (nastoupila Iva Poláchová), a mohla začít stíhací jízda domácích hráček, tak jak to už bývá v posledních zápasech zvykem. Podařilo se vyrovnat na 15:15, ale hosté si opět svůj náskok vzaly nazpět (15:18). Domácí začaly stahovat a jít do vedení 21:20, aby mohly za okamžik opět prohrávat 21:23. V závěru setu se štěstí přiklonilo na stranu domácích a ty vyhrály druhý set 28:26.
Třetí a čtvrtý set byl vždy až do poloviny vyrovnaný, pak si domácí hráčky udělaly náskok a ten udržely až do konce.

Sestavy:   
Domácí:  Stará, Planková, Batková, Kokešová, Tichopádová, Gengelová, libero: Pavlicová, Střídaly: Augustínová, Makovcová, Poláchová
Hosté: Fridecká, Chalupová, Rubinová, Bohmová, Purmenská, Danihelová, Havlasková

Do druhého utkání Ostrava vyměnila nahrávačku a utkání začala s M. Makovcovou na účku. Jičín nastoupil ve stejné sestavě jako v prvním utkání.
První set byl vyrovnaný, koncovku lépe zvládly domácí hráčky a vyhrály 25:21.
Druhý a třetí set ovládly suverénně Ostravanky (25:13, 25:11) a za 62 minut bylo dobojováno - 3:0.

Sestavy:   
Domácí:  Stará, Tichopádová, Batková, Kokešová, Makovcová, Gengelová, libero: Pavlicová, Střídaly: Poláchová, Pavlovová.
Hosté: Fridecká, Chalupová, Rubinová, Bohmová, Purmenská, Danihelová, Havlasková

Důležitých 6 bodů zůstalo v Ostravě, a i 3. místo v průběžné tabulce jsme uhájili před Zlínem. V příštím kole (27.11.) zavítáme na palubovku SŠK Bílovce.
Zapsal: Hol


2. liga žen: TJ Ostrava B - ŠSK Bílovec  3:2 , 3:0
Do prvního zápasu jsme nastoupily s odhodláním vyhrát, bohužel se nám první dva sety občas něco nepovedlo a vždy nám těchto pár bodů chybělo. Po pozměněné sestavě jsme další dva sety vyhrály a rozhodoval opět tiebreak (který v této sezóně máme nějak v oblibě, jelikož jsme se do tiebreaku dostaly zatím každý víkend).  Po více než 2 hodinovém utkání tiebreak vyhráváme 15:7 a připisujeme si 2 body.
Tentokrát nás nedostala ani delší pauza mezi prvním a druhým utkáním a vše je pod naší režií, první set jasně vyhráváme v poměru 25:18. Druhý je o poznání těžší, chvíli vedeme my, později nás dotahuje soupeř, naštěstí vyhráváme ve velmi těsné koncovce 25:23. Třetí set byl pouze formalitou, až opět na naši koncovku, kdy jsme si daly trošku na čas. Poprvé v sezóně jsme prolomily kletbu a vyhráváme oba dva zápasy!!!
Zapsala: Jiřka Kubešová


Krajský přebor žen: TJ Tatran Štítina - TJ Ostrava 1:3, 0:3
Ostravské hráčky zajížděly do Štítiny s vidinou hladkého vítězství. Domácí hráčky jsou na posledním místě  s nulou na svém bodovém kontě a bez jediného vyhraného setu.
Do utkání jsme vstoupili s anglickým klidem a pocitem: „Nám se nemůže nic stát a domácí přejedeme jako parní válec“, ale zmýlili jsme se. Sice domácí hráčky zaostávaly v technice, ale vše nahrazují bojovností a také v tomto duchu probíhal první set, na jehož konci bylo po třiceti minutách hry  vítězství domácích děvčat v poměru 25:23. Však také tento vyhraný set hráčky s domácími fanoušky řádně oslavily, tak jako by vyhrály celé utkání.
Druhý set byl již z naší strany koncentrovaný, domácím jsme utekli na rozdíl 10 bodů a náskok jsme udrželi až do konce setu (25:11).
Třetí set byl opakem setu druhého. Domácí hráčky se opět překonávaly v poli a my jsme kazili co se dalo (i nedalo). Nakonec přišla koncovka a domácí tým se dostal do vedení 24:23 a nadšení v tělocvičně místní základní školy bylo plné očekávání v zisku prvních bodů do tabulky. Díky nechytatelné smeči Rejdy (Jaglová) jsme srovnali skóre na 24:24, a posléze po 37 minutách hry dotáhli set k vítězství 27:25.
Čtvrtý set již probíhal podle našich not a ukončili jsme ho vítězstvím 25:15 a celé utkání 3:1.

Druhé utkání bylo již plně v naší režií. Dva sety jsme vyhráli celkem rychle a jednoznačně 25:15 a 25:17. Třetí set vypadal pro nás až do poloviny v pohodě, ale nakonec jsme byli rádi, že jsme v něm zvítězili 25:23.

Sestavy:
Domácí: Baranová, Gallusová, Kociánová, Kupková, Langová, Langrová, Magerová, Šimečková, Šindelářová, Trebichalská, Žídková
Hosté: Bruncková, Ivánková, Jaglová, Leifertová, Polášková, Schrammová, Vernarská

Příští sobotu jedeme k lídrovi naší skupiny - do Oder. Odry ztratily doposud pouze jediný bod hned na začátku soutěže,  za výhru  3:2 nad našimi holkami.
Zapsal: Hol


Starší žačky - kraj kadetek: TJ Ostrava "B" - TJ Frenštát pod Radhoštěm  3:1 , 3:0   
V sobotu 12.11.2016 se na Jízdárně konal zápas TJ Ostrava proti Frenštátu pod Radhoštěm.
Do 1. zápasu jsme nastoupily ve složení: Alice Klímová, Hanka Boštíková, Tereza Pavlíčková, Anna Baumanová, Anna Ruszová a Vanesa Hurníková. Bohužel jsme, i přes důkladné rozcvičení, nepředvedly dobrý výkon a 1. set jsme kvůli nepozornosti, špatnému příjmu a nervozitě prohrály.
Do 2. setu však nastoupila úplně jiná sestava hraček, která hru rozproudila a díky které jsme druhý, třetí i čtvrtý set vyhrály. Byla v ní: Tereza Sabelová, Tereza Rozacká, Tereza Pavlíčková, Kristýna Umlaufová, Barbora Vaňková a Anna Roszová. První zápas, díky holkám ve hře, podpoře na lavičce i fandícím rodičům tedy skončil 3:1 pro Ostravu.
Do druhého zápasu jsme nastoupily s velkým odhodláním vyhrát, a proto jsme do něj daly vše. Nastoupila opět zcela jiná šestice, která však hrála velmi dobře. Součástí byla: Anna Baumanová, Kristýna Umlaufová, Tereza Sabelová, Vanesa Hurníková, Hana Boštíková a Veronika Janostyaková. Druhý zápas skončil 3:0 pro Ostravu.
Po tomto víkendu jsme si uvědomily, že do každého zápasu musíme jít naplno a ne jen na 50%.
Zapsala: Anička Baumanová

 

Starší žačky - Český pohár - 1. kolo, skupina CP-ZKY-M2B : 4. místo
V pátek 11. listopadu jsme z Ostravy – Svinova odjížděly na 2. kolo Českého poháru, které se uskutečnilo v Uherském Hradišti. Přijelo nás celkem osm týmů ze skupiny B. V sobotu jsme hrály pět zápasů. První tři jsme bohužel prohrály. Dělaly jsme spoustu chyb na podání, na příjmu a také jsme nedokázaly dát lehký míč přes. Chyby jsme si uvědomily, tak jsme se hecly a začaly jsme hrát svou hru. Zbývající zápasy v sobotu i v neděli jsme vyhrály a víkend jsme si užily. :-D
Zapsaly: Klára a Nelly