Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (14.-15.1.2017)

2. liga žen: TJ Ostrava : TJ Sokol Šlapanice u Brna 3:0, 3:1
Sestava prvního zápasu: Kubešová, Bradová, Křenková, Sedláčková, Adamčíková, Gráczová, libero-Boháčová.
Druhý novoroční zápas se nesl v pohodové atmosféře, i když nás tým Šlapanic na domácí půdě  v předchozích zápasech pěkně potrápil.  I přes naše nevynucené chyby na servise v prvním setu, čehož celek Šlapanic nedokázal využít, jsme si dokázaly udržet náskok a tím první set vyhrát. Ani druhý a třetí set jsme nevypadly z tempa a zápas jsme dotáhly do vítězného konce, bez ztráty setu.
Sestava druhého zápasu: Kubešová, Bradová, Křenková, Sedláčková, Adamčíková, libero- Šípová V. Střídaly - Šípová, Hanka Gráczová
Do druhého zápasu jsme nastoupily s potřebnou pokorou, avšak ve třetím setu se nám nepodařila udržet koncentrace a soupeřky set vyhrály. Ve čtvrtém setu jsme nenechaly nic náhodě, zatlačily soupeřky servisem a díky týmové bojovnosti jsme Šlapanice udolaly.

Zapsala: Hanka Gráczová

 

Krajský přebor žen: VK Vratimov - TJ Ostrava "C"    0:3, 3:2
Ve stísněných podmínkách opravené sokolovny nastoupily ostravské hráčky s cílem vyhrát oba zápasy a upevnit si třetí – postupové místo ve skupině.
První utkání probíhalo podle ostravských not. Hráčky od prvního míče plnily veškerou taktiku, kterou jim naordinoval trenér, tj. při podání neudělat přešlap a balon dostat na stranu soupeře, a když se k tomu ještě přidal přesný útok, tak nebylo co řešit. Ač domácí hráčky pravidelně trénují v sokolovně, tak se jim povedlo při podání mít 6 přešlapů, a když nepřešláply, tak míč skončil v sítí. Takže za 59 minut zvítězila Ostrava 3:0 (25:20, 25:13, 25:14)

V přestávce mezi oběma zápasy Vratimovská děvčata v místní sokolské restauraci daly hlavy dohromady a vymyslely taktiku, jak na své soupeřky vyzrát.

Taktika byla jasná – nedělat při podání přešlapy, nezkazit podání a čekat co soupeř vymyslí.
Ostravské hráčky namlsané hladkou výhrou z prvního utkání si myslely, že vše půjde samo, ale hned od začátku prvního setu zjistily, že tomu tak nebude.
Úvod prvního setu nezachytily a do konce setu jen dotahovaly a nakonec ho po 24 minutách prohrály 23:25.
Začátek druhého setu si pohlídaly a svým hostitelkám odskočily až na 19:8. Vždy se hraje až do konce, ve volejbale je to do dvacetipěti, ale Ostravanky na to pozapomněly a rázem se náskok smrskl na rozdíl 4 bodů. Nakonec set dovedly do vítězného konce 25:24.
Třetí set byl přetahovaná se šťastným koncem pro domácí družstvo (27:25)
Čtvrtý set začaly hostující hráčky soustředěně a zvítězili 25:18
Pátý set byl vyrovnaný pouze ze začátku, následně domácí hráčky odskočily na rozdíl až 5-ti bodů a zvítězili v tie-breaku 15:11 a v celém utkání za 111 minut 3:2

Sestava TJ Ostrava: Holcmanová, Ivánková, Jaglová, Panková, Polášková, Richterová, Schrammová.

 

Krajský přebor starší žačky TJ Ostrava "A" - skupina "A" 5. kolo  2. místo
Dne 15.1. proběhlo ve F-M 5. kolo kp st. žákyň.
V prvním utkání jsme hráli proti NJ, první set jsme odehráli velmi nesoustředěně a po zásluze jsme ho prohráli, ve druhém setu se náš výkon podstatně zlepšil a srovnali jsme na 1:1, třetí set jsme začali velmi dobře a brzy vedli 6:1,10:5,13:8, bohužel v tomto setu to bylo vše, a nakonec jsme prohráli 13:15.
OV - Frýdlant po 1 porážce těžce vybojované vítězství 2:0
OV - FM vlastní chyby, špatné podání, přihrávka plná chyb a nakonec porážka 0:2.
OV - Bílovec jako kdyby přijelo jiné družstvo, velká bojovnost, hra s nasazením a minimální počet chyb, jasná výhra 2:0 (12,7)

Zapsal: Pepa Choma

 

Krajský přebor starší žačky TJ Ostrava "B" - skupina "B" 5. kolo  2. místo
Dne 15. 1. 2017 jsme jely na turnaj st. žákyň do Frenštátu. Na turnaj jely: Ali, Kiki, Terka Rozacká, Anička  Ruszová, Vanes, Hanča, Barča Vaňková a Barča Pejznochová. První zápas jsme hrály proti Frýdku a vyhrály 2:1 druhý zápas jsme hrály proti Opavě a ten jsme prohrály 2:0, hned ze začátku jsme přestaly hrát, nešel nám příjem ani podání a asi v posledních 5 minutách posledního setu jsme se vyhecovaly a začaly hrát. Třetí zápas jsme hrály proti Frenštátu a ten jsme taky prohrály 2:0 , tento zápas byl lepší než proti Opavě, i když jsme tam dělaly dost zbytečných chyb. Čtvrtý zápas proti Bílovci jsme vyhrály 2:0, tento zápas už byl v pohodě i když by se tam pár zbytečných chyb našlo.
Celkově bych řekla že jsme hrály dobře, ale měly bychom zapracovat na příjmu.

Zapsala: Bára Pejznochová

 

Krajský přebor starší žačky TJ Ostrava "C" - skupina "E" 5. kolo  2. místo
Naše mladší žačky v soutěži starších žaček bohužel neuspěly hned v prvním zápase proti FM C (-25,-23) a tak obsadily po dvou následných výhrách (Polanka i Stará Bělá 2:0) druhé místo ve skupině E a znovu se jim nepovedlo podívat se do lepší skupiny.