Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 16.10.-17.10.2021

Krajský přebor Kadetek
TJ Ostrava "B" - VK Polanka nad Odrou     3:0 (12,12,9)
TJ Ostrava "B" - VK Polanka nad Odrou     3:0 (9,21,4)

Termín: 16. 10. 2021
Utkání: TJ OSTRAVA  vs VK Polanka   3:0 (12, 12, 9)  a 3:0 (9, 21, 4)
Trenér TJ Ostrava: Jiří Záveský
Trenér TJ Polanka: Miroslav Otisk
Naše družstvo ve složení: Markéta Kubatá (náhra - kapitánka), Patricie Klajmonová, Michaela Makarová, Simona Turková a Michaela Musialová (smeč), Sára Stehlíková (blok, smeč, univerzál), Bára Šurgotová a Karin Malinkovičová (univerzál), Lucie Zagatová, Vendula Fajkusová (libero).
Krátké slovo trenéra TJ Ostrava:
Opět jsem zvolil systém bez ohledu na průběh utkání a to, že hráčky budou nasazeny tak, aby si všechny zahrály bez rozdílu výkonosti. Všechny hráčky bez rozdílu se musí „otřískat“ ve hře a hrát a hrát a zase jen hrát. Je to jediný okamžik kdy technické tréninky a dril můžou hráčky zúročit v samotné hře. Tyto tréninky jsou více únavné po psychické stránce než fyzické, ale konečně se začínají zúročovat. V případě nepovedeného zákroku, útoku či jakékoliv situace na hřišti, si hráčka ihned uvědomí, kde udělala chybu a jak měla herní situaci řešit správně. Není poté již nutno něco vytýkat či radit – vše je jasné a tím se hráčky posouvají ve výkonosti vpřed.
A to je to proč volejbal dělám s hráči, kteří se chtějí zlepšovat. Každý, kdo poctivě trénuje a snaží se o maximální dodržení pokynů trenéra, zúročí své tréninky ve hře a časem nastanou pro tyto hráče zautomatizované pohyby při samotné hře.  
Utkání jsme zahájili v domácím prostředí tělocvičny ZŠ G.Píky v Ostravě. Soupeř přijel z Polanky nad Odrou a bylo vidět, že hráčky tohoto VK oddílu jsou ještě nezkušené a na hřišti to tak i vypadalo. Přesto se snažily a nevzdávaly se. Snažily se a měly radost z každého bodu, který se jim povedl získat. A o to jde, užívat si v rámci možností hru, kolektiv, a naučit se i prohrávat s úsměvem.
Naše děvčata soupeře drtily opravdu tvrdým servisem. VK Polanka si s tímto nedovedla poradit ani v prvním ani druhém utkání. Kadetky Ostravy tak měly dobrého partnera k vyzkoušení si herních situací a nácviků signálů.  Útoky se na stranu VK Polanky hrnuly ze všech možných míst. Diagonální hráčky smečovaly jak z pajpu, tak ze zóny 2, smečařky se do úderů opíraly také dost silně a když připočtu časté rychlé útoky středem, bylo jasné, že naše děvčata na hřišti kralovala. V případě, že soupeř zahrál jakýkoliv těžký míč, naše velmi kvalitní libero vše vyřešilo ku prospěchu našeho celku.
Musím všechna děvčata pochválit za nadšený a kolektivní výkon. Na hřišti opět panovala emotivní, dobrá volejbalová nálada.  Kolektiv se dobře semkl a kadetky hrají s nadšením a v pohodě.

Trenér, autor: Jiří Záveský
 

2. liga ženy
SVK Nový Jičín - TJ Ostrava "B"      0:3 (-12,-12,-24)
SVK Nový Jičín - TJ Ostrava "B"      3:1 (-17,22,9,20)

První utkání : SVK Nový Jičín - TJ Ostrava B 0:3 (12:25, 12:25, 24:26)
Sestava : Janochová Karolína, Gengelová Lenka, Karlíková Veronika, Krátká Lucie, Poláchová Ivana, Vytisková Eliška, libero Planková Karolína, Jošková Monika – Kubacká Nicola

Druhé utkání : SVK Nový Jičín - TJ Ostrava B 3:1 (17:25, 25:22, 25:9, 25:20)
Sestava : Gengelová Lenka, Záhorská Hana, Kotasová Michaela, Ruszová Anna, Kubacká Nicola, Vytisková Eliška, libero Planková Karolína, Jošková Monika – Janochová Karolína, Karlíková Veronika, Krátká Lucie, Poláchová Ivana

Ve druhém kole jsme hráli opět venku, tentokrát v Novém Jičíně. Nový Jičín měl v prvním kole volno, takže to pro něj byla letošní premiéra. S tímto tradičním soupeřem máme dlouhodobě zápornou bilanci, v jeho kádru však došlo k drobným změnám, nás posílila na nahrávce Eliška Vytisková, takže jsme očekávali tvrdý souboj. Nový Jičín ale nezačal vůbec dobře, špatně přihrával, dělal spousty nevynucených chyb, a tak byly první dva sety jasnou záležitostí. My jsme se prosazovali výborným servisem (především Eliška Vytisková), dobře jsme blokovali, nedělali nevynucené chyby. Ve třetím setu soupeřky udělaly změny v sestavě, Lucka Slámová se přesunula z účka na smeč, což jejich hře výrazně prospělo. Najednou to bylo velmi vyrovnané. V polovině setu jsme prohrávali již 8:13, přesto jsme se zvedli a dokázali srovnat. Naštěstí pro nás jsme zvládli koncovku, a tak nakonec 3:0 vyhráli.
Do druhého utkání jsme udělali celkem 5 změn v sestavě a příležitost dostaly všechny hráčky. Nutno konstatovat, že se jim dařilo a první set byl opět celkem snadnou záležitostí pro nás. Ve druhém setu ještě do stavu 17:14 pro nás to vypadalo, že i tento set zvládneme. Nový Jičín se však začal postupně rozjíždět a výrazně se zlepšil. Na to jsme již nedokázali reagovat a druhý set prohráli. Do třetího setu jsme zkusily změnit sestavu, ale místo kýženého obratu ve hře jsme totálně vybouchli. Nedařilo se nám vůbec nic a set jsme doslova darovali. Do setu čtvrtého jsme zkusili postavit sestavu ze začátku prvního utkání. Bohužel za stavu 4:5 se zranila Lucka Krátká. To nás dosti rozhodilo a soupeřky nám utekly na 12:8. Ještě se nám dvakrát podařilo snížit na rozdíl jednoho bodu, naposledy na 19:20. To jsme pořád věřili, že to urveme, ale bohužel se to nepovedlo, takže jsme odešli poraženi 1:3.
Po čtyřech utkáních máme vyrovnanou bilanci a v tabulce se držíme uprostřed.
Další utkání hrajeme v neděli 24.10. s Polankou.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Juniorek
TJ Ostrava "D" - VO Slezská Orlice    3:1 (22,-24,15,13)
TJ Ostrava "D" - VO Slezská Orlice    3:0 (15,11,16)

Dne 17.10. 2021 se v Ostravě v soutěži Krajský přebor juniorek, utkaly mezi sebou dvě družstva a to domácí TJ Ostrava D a hosté VO Slezská Orlice.

První zápsas se začal hrát v 10:00, bylo to pro nás těžké, protože jsme byly složení ze dvou týmů a to kadetky A a juniorky B, ale sehrály jsme se rychle a vyhrály první set 25:22. V druhém setu jsme ze začátku malinko upustily lano, potom jsme se to snažily dotáhnout zpět, bojovaly jsme statečně ale neůspěšně, první prohra Ostravy a to 24:26.  Do dalšího setu jsme šly nanovo s vyčištěnou hlavou a vyhrály tak 25:15. Ve čtvrtém a závěrečném setu jsme vyhrály 25:13. Ostrava si tak připisuje do tabulky 3 body.
Sestava: Šindlerová Sabina, Cholevíková Klára, Gongalová Karolína, Kysucká Eva, Žákova Winona, Otipková Magdaléna, Hublová Simona, Stehlíková Sára, Šubertova Ema, Turková Simona, Špílová Nela.

Druhý zápas se začal odehrávat ve 14:00. Byl to docela krátký a na pohled podle diváků a samozřejmě i mě velmi krásný zápas. Výhra pro domácí 3:0 a to 25:15, 25:11, 25:16.
Sestava: Šindlerová Sabina, Cholevíková Klára, Gongalová Karolína, Hublová Simona, Stehlíková Sára, Šubrtová Ema, Turková Simona.

Zápasy hodnotím velmi pozitivně, Ostrava je oba vyhrála a připisuje si tak 6 bodů. Jak moc není zvykem, tak nám velmi dobře šla přihrávka, příjem i podání. Troufám si říct že byl spokojený i náš trenér Kamil Boštík. Ještě jednou moc děkuji Krnovu za krásný zápas.

Trenér: Kamil Boštík
Autor: ???


1. liga juniorek
ŠSK Bílovec - TJ Ostrava "B"      0:3 (-10,-18,-16)
ŠSK Bílovec - TJ Ostrava "B"      1:3 (26,-19,-17,-12)

Sestrava: Šubertová Emma, Šubertová Anna, Hašková Veronika, Hublová Simona, Přibylová Klára, Bidláková Tereza, Zedníková Beáta (kapitánka týmu), Gavlasová Adéla, Pavelková Tereza, Kuldano-vá Laura a Šindlerová Sabina
První utkání: TJ Ostrava x ŠSK Bílovec 3:0 ( 25:10, 25:18 a 25:16)
V pátek 15.10. jsme se utkaly v první lize juniorek s Bílovcem. Na jejich domácí palubovce jsme předvedly dobrý a kolektivní výkon. Do prvního setu jsme šly naplno a dařilo se nám. Soupeře jsme tlačily servisem, to nám dalo velký náskok a měly jsme tak blíže k výhře prvního setu a nakonec celé-ho zápasu bez váhání. První zápas jsme jednoznačně vyhrály 3:0.

Druhé utkání: TJ Ostrava x ŠSK Bílovec 3:1 (26:28, 25:19, 25:17 a 25:12)
Do druhého zápasu jsme v první setu nastoupily stejně jako před tím a první set byl jednoznačně náš. Druhý set jsme podcenily soupeře a nechaly ho více rozehrát, tím jsme nakonec druhou sadu prohrály 26:28. Do třetího setu jsme se znovu zkoncentrovaly a hrály zase náš volejbal. Třetí set jsme taky jed-noznačně vyhrály a šly do čtvrtého a taky poslední setu. Znovu jsme zatlačily soupeřky servisem a dobrou obranou na síti a nakonec vyhrály zápas 3:1.

Trenér: Kamil Boštík
Autor: ???


Krajský přebor Kadetek
TJ Ostrava "C" - TJ ODRY    0:3 (-15,-20,-12)
TJ Ostrava "C" - TJ ODRY    0:3 (-9,-13,-11)

Dne 16. října 2021, což byla sobota, byl den kdy náš tým TJ Ostrava Kadetky  "C" sehrál své první dva zápasy v domácí tělocvičně  ZŠ Generála Píky, Ostrava Fifejdy. Soupeřem nám bylo družstvo TJ Odry které vévodí v tabulce skupiny B. Proto se také naplnilo naše očekávání že to budou kvalitní zápasy s kvalitním soupeřem. V prvním utkání hrané od 11:00 hodin jsme děvčatům z Oder byli vyrovnaným i důstojným soupeřem a hrál s kvalitní volejbal. Přesto jsme podlehli poměrem 0 : 3. V druhém utkání se již naplno projevila herní kvalita a především zkušenost staršího věku hráček soupeře  a tento zápas byl více  jednoznačný. Tedy ani v tomto utkání jsme nedosáhli na body a podlehli jsme poměrem 0:3. V obou zápasech nám bohužel scházela kapitánka týmu Izabela Staňková z důvodu nemoci. Hráčky, které nastoupili do utkání byli v tomto složení:
Na smeči : Ludmila Macková, Veronika Garčárová, Adéla Kuchařová
Na bloku : Adéla Esslerová, Kristýna Kaločová, Klára Bal'ová
Náhravka: Barbora Součková, Alex Krupová, Laura Fecurová a kapitánka Tereza Pastrňáková
Libero týmu: Aneta Belasová

Trenér: Pepa Božík
Autor: Barbora Součková