Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 20.10.-21.10.2018

1.liga Juniorek: TJ Ostrava - Happy Sport Opava 1:3, 0:3
První utkání: TJ Ostrava - Happy Sport Opava 1:3 (26:28, 25:15, 21:25, 16:25)
Sestava: Sabelová, Klímová, Pavláčková, P. Pěnčíková, A. Pěnčíková, Orálková, Rozacká, Ruszová, Boštíková, Pejznochová, Pavlíčková

Do prvního zápasu jsme vkročili s velkým odhodláním. Celý první set byl velmi vyrovnaný, holky předváděly bojovný volejbal, nicméně v jeho závěru se štěstí přiklonilo na stranu soupeře a těsnějsme prohráli.V druhém setu jsme začali daleko více bojovat a dobrým podáním a zlepšenou přihrávkou jsme soupeře zatlačili do slepé uličky. Větší bodový rozdíl holkám postupně přidával na sebevědomí a dějství jsme dotáhli k vítězství.
Třetí část byla opět velmi vyrovnaná. Děvčata s protivníkem držela krok, bohužel se ale projevila větší zkušenost Opavy. Dá se říci, že jsme o možná rozhodující bod přišli zbytečnou nervozitou. Posléze začal soupeř lépe servírovat a my jsme už jenom dotahovali. Špatný příjem a více zkažených podání zapříčinily ztrátu i v tomto setu a rovněž v celém zápase.

Druhé utkání: TJ Ostrava - Happy Sport Opava 0:3 (22:25, 24:26, 22:25)
Do druhého duelu jsme nastupovali s odhodláním náš výkon zlepšit a Opavu ubojovat. Úvodní set byl dramatický a rozhodovalo se, bohužel se špatným výsledkem pro nás, ve vyrovnané koncovce.
Střetnutí pokračovalo ve stejném duchu i ve druhé části. V jejím závěru si soupeř vytvořil menší náskok, který se nám ale ještě podařilo snížit na rozdíl jediného bodu. Bohužel jsme však nezvládli koncové míče a set ztratili. Škoda, chybělo málo!
Před třetím dějstvím jsme se pokusili zamíchat sestavou a poté si vytvořili náskok. Soupeř odpověděl riskantním servisem, který mu ale vycházel a nám na přijmu způsoboval potíže. Bojovali jsme o každý míč, soupeř už ale nechyboval a v závěru, opět zbytečnou nervozitou, jsme rozhodli v jeho prospěch vlastními chybami.

Vyjádření trenéra:
Po celou dobu zápasu holky předváděly dobrý volejbal, bohužel nám nevycházely důležité koncovky. Ačkoli jsme po většinu doby vedli, vždy jsme v koncovkách zbytečně znervózněli. Z pohledu trenéra každopádně zápas hodnotím pozitivně. Děvčata se zlepšují, což potvrzují těsné výsledky a také příkladná bojovnost.

Autor: Hana Boštíková
Trenér: Kamil Boštík

2. liga Ženy "B":  TJ Ostrava - SK P.E.M.A. Opava 1:3, 2:3  
První utkání : TJ Ostrava B – SK PEMA Opava 1:3 (27:25, 23:25, 17:25, 12:25)
Sestava : Gengelová Lenka, Polášková Tereza, Žváčková Eva, Jennelová Petra, Bradová Monika, Adamčíková Monika, libero Jošková Tereza - Kokešová Monika, Holcmanová Martina, Krátká Lucie, Uhlářová Klára
V sobotu jsme v prvním domácím utkání přivítali těžkého soupeře, Opavu. V jejich řadách nastupují starší zkušenější hráčky, které mají za sebou odehrané dlouhé roky v našich nejvyšších soutěžích, případně i v zahraničí.
Přesto jsme se jich nezalekli, a od začátku hráli vyrovnanou partii. Skóre ale přece jen narůstalo více na jejich straně. Za stavu 15:22 ale na podání zaúřadovala Monika Adamčíková, a sérií dobrých podání jsme dokázali srovnat na 22:22. A koncovku jsme ovládli my. Do druhého setu jsme vlétli povzbuzeni úspěchem z toho prvního, a vypracovali si vedení 11:5. To jsme ale postupně ztráceli. Ve vyrovnané koncovce byly tentokrát důraznější soupeřky. Od třetího setu bohužel úroveň naší hry výrazně poklesla. Nedokázali jsme již vzdorovat, a oba dva sety včetně toho čtvrtého nás již opavačky přejely.

Druhé utkání : TJ Ostrava B – SK PEMA Opava 2:3 (21:25, 16:25, 25:23, 27:25, 13:15)
Sestava : Holcmanová Martina, Krátká Lucie, Uhlářová Klára, Žváčková Eva, Jennelová Petra, Adamčíková Monika, libero Jošková Tereza - Kokešová Monika, Gengelová Lenka, Bradová Monika
Do druhého utkání jsme vstoupili ve značně pozměněné sestavě.
Výborně jsme chytili začátek setu. Vypracovali jsme si velký náskok 12:3. Bohužel během dvou sérií bodů se soupeřkám podařilo srovnat na 15:15. Jejich nástup jsme již nedokázali zachytit a celkem jasně prohráli. Posíleny výhrou nastoupily opavačky i do druhého setu a postupně si vypracovávali mírný náskok. Ten se neustále navyšoval, a tak set byl jednoznačnou záležitostí.
Vypadalo to na jasnou porážku, ale od třetího setu jsme se dokázali vzchopit, bojovat o každý míč, a tak se hra vyrovnala. Dokázali jsme uhrát obě koncovky, a tak se šlo do tie-breaku.
V tom jsme nezachytili začátek. Podařilo se nám ale snížit, a držet se v kontaktu se soupeřkami. Ve vyrovnané koncovce jsme ale již neměli síly na zvrat, a tak jsme těsně prohráli.

Autor: Radek Brzobohatý
Trenér: Radek Brzobohatý


2. liga Ženy "B":  TJ Ostrava - SK Kylešovice 0:3, 1:3
První utkání : TJ Ostrava B – VK Kylešovice 0:3 (22:25, 16:25, 11:25)
Sestava : Žváčková Eva, Kokešová Monika, Geryková Nikol, Bradová Monika, Adamčíková Monika, Koloničná Petra, libera Boháčová Nikola, Pavlicová Agáta - Uhlářová Klára, Polášková Tereza, Gengelová Lenka, Jennelová Petra, Jošková Tereza, Stará Patricie
Po dvou náročných sobotních utkáních jsme v předehrávce přivítali druhé opavské družstvo – VK Kylešovice.
Do utkání jsme jako již tradičně vstoupili s jinou sestavou, než v sobotu. Od začátku prvního setu to bylo až do stavu 14:13 velmi vyrovnané. Poté nám soupeřky odskočili na 14:18. V dalším průběhu setu jsme sice dokázali otáčet, bohužel jsme nebyli schopni udělat bod po našem servisu, a tak se rozdíl ve skóre již neměnil.
Od začátku druhého setu nás soupeřky dostaly do úzkých svým výborným servisem, který jsme nedokázali kvalitně přihrát, a tak stav neutěšeně narůstal v náš neprospěch. Ve stejných kolejích probíhal i set třetí. Nepomáhalo ani střídání hráček, nebo liber. Utrpěli jsme zatím nejhorší porážku letošní sezóny.

Druhé utkání : TJ Ostrava B – VK Kylešovice 1:3 (14:25, 25:23, 9:25, 16:25)
Sestava : Geryková Nikol, Adamčíková Monika, Koloničná Petra, Gengelová Lenka, Jennelová Petra, Stará Patricie, libera Boháčová Nikola, Pavlicová Agáta - Polášková Tereza, Jošková Tereza, Kokešová Monika, Bradová Monika
Po nepodařeném prvním utkání jsme se chtěli pokusit o reparát v utkání druhém. Vsadili jsme na sestavu, která by měla zkvalitnit přihrávku a hru v poli. To bohužel vycházelo jen do stavu 6:4. Poté nás soupeřky opět začaly drtit servisem. Vůbec jsme nebyli schopni najít protizbraň.
Ve druhém setu se nám přece jen podařilo začít lépe hned od začátku. Tentokrát se skóre přelévalo ze strany na stranu, nakonec se nám ale velmi povedla koncovka, kdy jsme dokázali čtyřmi body v řadě urvat vítězství v setu v náš prospěch.
To ale bylo již v utkání vše, co jsme dokázali. Snažili jsme se bojovat až do konce, ale soupeřky nás absolutně převálcovaly. Především se jim nesmírně dařilo na podání, a tak šňůrami bodů si vždy vypracovávaly dostačující náskok, a v poklidu utkání dohrály.

Bohužel jsme v tabulce klesli na až na 7.místo. Teď máme 2 týdny volno, další utkání hrajeme 10.listopadu od 11.00 doma s družstvem Juliánov, tentokráte v hale na jízdárně. Přijďte nás povzbudit!!!

Autor: Radek Brzobohatý
Trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Juniorek: TJ Ostrava - VO Slezská Orlice, z.s. 3:1, 3:1
První utkání : TJ Ostrava – VO Slezská Orlice A 3:1 (20:25, 25:20, 25:22, 25:20)
Sestava : Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Kašpárková Adéla, Pěnčíková Patricie, Orálková Adéla, Pěnčíková Anna, libero Rozacká Tereza – Cáhlíková Viktorie
V neděli jsme na domácí palubovce přivítali zatím neporaženého lídra soutěže – VO Slezská Orlice z Krnova.
V našich řadách došlo vzhledem k nezaviněné neúčasti některých hráček k drobným změnám v sestavě.
Bohužel první set se nám nedařilo vyvarovat se spousty nevynucených chyb, a průběh připomínal nepodařené utkání doma s Kylešovicemi. Přesto jsme zkvalitněnou hrou dokázali ještě v závěru setu zkorigovat na 20:25.
Od druhého setu jako by přišlo na hřiště jiné družstvo. Hráčky si konečně nechaly domluvit, začali hrát s větší jistotou, především na podání a při hře v poli, nekazily jednoduché míče. To se samozřejmě ihned promítlo na vývoji skóre. Obraz hry se vyrovnal a v průběhu všech třech následujících setů jsme byli daleko jistějším týmem. Po většinu času jsme si udržovali mírný náskok, který se soupeřkám nedařilo ani v koncovkách setů umazat. A tak jsme i trochu nečekaně zvítězili 3:1.

Druhé utkání : TJ Ostrava – VO Slezská Orlice A 3:1 (25:18, 25:22, 20:25, 25:19)
Sestava : Kolmanová Kristýna, Jastřembská Michaela, Kašpárková Adéla, Pěnčíková Patricie, Cáhlíková Viktorie, Pěnčíková Anna, libero Rozacká Tereza – Orálková Adéla
Úvod druhého utkání se začal vyvíjet podle konce toho prvního. Naše hráčky nezpanikařily, a i nadále si udržovaly stejnou kvalitu hry, jako v prvním utkání. To pokračovalo i ve druhém setu. V závěru jsme sice pustili soupeřky do hry, ale náskok jsme měli již dostatečný, a tak se dostali do vedení 2:0.
Ve třetím dějství soupeřky pochopily, že nemají co ztratit. Začaly více riskovat, přidaly na razanci, a to se jim vyplatilo. Dařilo se jim snížit množství chyb, a tak se karta začala obracet. Celý set jsme prohrávali až do úplného konce.
Čtvrtý set byl zkraje velmi vyrovnaný. Přesto byla asi větší vůle po vítězství na naší straně, a dokázali jsme strhnout vedení v náš prospěch. A to jsme si už nenechali vzít.

V obou utkáních dohromady jsme získali plný počet šesti bodů. To nás bodově dotáhlo na první dvě družstva, všichni máme po polovině základní části 17 bodů. Uvidíme, jak se bude dařit v odvetách. Další utkání hrajeme 11.listopadu v Krnově s posledním družstvem.
V domácím prostředí se na podzim představíme již jen jednou, a to v neděli 25.11. s Polankou.

Autor: Radek Brzobohatý
Trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Kadetek:  SK policie Bruntál z.s - TJ Ostrava 0:3, 0:3
V sobotu 20. října 2018 družstvo Kadetky "B" TJ OSTRAVA zavítalo na další utkání MS soutěže do Bruntálu s místním klubem SKP Bruntál. Oba zápasy jsme zvládli a vyhráli 3:0 a 3:0. V obou utkáních se síly na hřišti rovnoměrně rozložily mezi tři nahrávavčky: Báru Mužíkovou, Majdu Otípkovou a Helenu Randýskovou. Na bloku hrály: Naty Pánková, Nicola Zeisberger a Adriana Přívarová. Útoky na smeči měly za úkol Evelína Belinová, Dany  Carroll a Gába Zychová. Na liberu hrála Klára Choleviková. Obě utkání měla jednoznačný průběh, ale měly bychom se soustředit především na hru v poli a udržet koncentraci po celé utkání, a to hlavně se slabším soupeřem.

Autor: Naty Pánková - blokařka týmu
Trenér: Pepa Božík

 

Starší žáčky - Kvalifikace Český pohár starších žaček  1. místo
TJ Ostrava „A“
Datum:    20. - 21.10.2018
Místo:        Uherské Hradiště

1. utkání TJ Ostrava – VK Olomouc (2:0)
Sestava: Tichá M., Výtisková E., Richterová N., Gavlasová Ad., Gavlasová An., Gongalová K., Zedníková B., Kuchařová A., Krkošková L., Jedličková E., Fukalová V.
Do prvního zápasu jsme nastoupily s chutí a elánem. Prvních 5 bodů se nám nedařil příjem. Po povedeném příjmu a útoku se hra obrátila v náš prospěch. Poté se nám začalo dařit podání i obrana v poli. Zápas jsme vyhrály.

2. utkání TJ Ostrava – Břeclav (2:0)
Do druhého utkání jsme nastoupily šťastné z předešlé výhry. Hrály jsme téměř bezchybně a drtily jsme soupeře útokem. Nechyběl nám ani sedmý hráč na hřišti v podobě lavičky.
Hráčky:Gavlasová Ad., Gavlasová An.,Kuchařová A., Zedníková B., Gongalová K.

3. utkání TJ Ostrava – Valašské Meziříčí (2:0)
I když jsme ze začátku věděly, že to nebude vyrovnaný zápas, soupeře jsme nepodcenily a šly do zápasu s cílem vyhrát. První set jsme poznávaly hru soupeře, ale i přesto jsme hrály svou hru, kterou umíme nejlépe. Soupeře jsme tlačily hlavně servisem a útokem. Set jsme vítězně dotáhly do konce. Do druhého setu jsme nastoupily stejně tak jak do prvního setu s úspěšným a zároveň vítězným koncem.

4. utkání TJ Ostrava – Opava (2:0)
V prvním setu jsme polevily na servisu a dělaly hodně zbytečných chyb, ale v polovině setu jsme se psychicky zvedly a dokázaly jsme soupeře dohnat a vyhrát set.
Do druhého setu jsme nastoupily s cílem vyhrát a nedělat zbytečné chyby. To se nám podařilo a suveréně jsme druhý set dotáhly do vítězného konce.

5. utkání TJ Ostrava – Prostějov (2:0)
6. utkání TJ Ostrava – Junior Brno (2:0)

Hráčky: E. Vytisková, M.Tichá, N.Richterová
Trenér: Iveta Krátká