Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 23.10.-24.10.2021

2. liga ženy
TJ Ostrava "B" - VK Polanka nad Odrou   3:2 (12,14,-23,-22,9)
TJ Ostrava "B" - VK Polanka nad Odrou   3:0 (23,15,15)

Místo : hala mládeže, Gajdošova 16
Termín : neděle 24.10.2021 v 10.00 a 13.00
Soutěž : 2-Z-C (2.liga žen)

První utkání : TJ Ostrava B – VK Polanka nad Odrou 3:2 (12,14,-23,-22,9)
Sestava : Gengelová Lenka, Karlíková Veronika, Uhlářová Klára, Kubacká Nicola, Augustinová Eliška, Ruszová Anna, libero Planková Karolína, Jošková Monika – Procházková Iveta, Vomáčková Vendula

Druhé utkání : TJ Ostrava B – VK Polanka nad Odrou 3:0 (23,15,15)
Sestava : Gengelová Lenka, Karlíková Veronika, Kubacká Nicola, Augustinová Eliška, Janochová Karolína, Procházková Iveta, libero Planková Karolína, Jošková Monika - Vomáčková Vendula, Uhlářová Klára

Na toto utkání jsme se velmi těšili, neboť na domácí palubovce jsme nastoupili naposledy 7.3.2020!!!
Našimi soupeřkami byla Polanka nad Odrou, která je vlastně nováčkem soutěže. Na svém kontě měla zatím jedno vítězství ze čtyř odehraných utkání, ale i v těch prohraných hrála vyrovnaně, takže se dal očekávat nelehký soupeř.
Úvod utkání tomu ale vůbec neodpovídal. Soupeřky jsme drtili hned od samého počátku především výborným servisem. Vedli jsme postupně 11:2, 14:3, 17:5 a 20:7. Nebylo, co řešit.
Druhý set byl jako přes kopírák. Opět jsme je jasně zatlačili do defenzívy, a náš servis byl opravdu zdrcující, především Lenka Gengelová byla nechytatelná. A když jsme k tomu přidali i výborné ostatní herní činnosti, potom vývoj skóre byl ještě jednoznačnější, než v prvním setu – 7:0, 15:3 a 18:4. Set se již dohrával z povinnosti.
S vírou, že to bude jednoduché i nadále, jsme vstoupili do další sady. Přišla ale ztráta koncentrace, my začali kupit mnoho chyb, naopak soupeřky se začaly rozehrávat, a najednou jim nespadl balón. Set byl velice vyrovnaný. A koncovku jsme vůbec nezvládli.
Ve čtvrtém setu jsme rychle vedli 4:0 a ještě 9:6. Osmi body v řadě se ale soupeřky dostaly nad nás. V závěru jsme sice dotahovali až na 22:24, ale set ukončilo naše pokažené podání.
Pátý set byl zkraje docela vyrovnaný až do stavu 7:6 pro nás. Potom jsme se ale přece jen utrhli až na 12:7 a koncovku si tentokrát pohlídali. Zvítězili jsme tedy nakonec 3:2, ale bod jsme zcela určitě zbytečně ztratili.

Do druhého utkání nás to mělo varovat, že nelze soupeřky podcenit. Přesto jsme do něj vstoupili vlažně, a poměrně rychle jsme prohrávali 2:8. Dlouho se nám nedařilo se dotáhnout. Až od stavu 8:14 jsme přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a dokázali vyrovnat. Od stavu 17:18 to byl boj o každý míč. Při servisu Lenky Gengelové jsme odskočili na 23:20. První dva setboly za stavu 24:21 jsme ještě neproměnili, ten třetí už naštěstí ano.
Od druhého setu se již utkání jednoznačně začalo vyvíjet v náš prospěch. Dokázali jsme si rychle vypracovat náskok 10:3. Ten jsme si již udrželi, a set jasně vyhráli.
I ve třetím setu jsme přes počáteční zaváhání (0:3) rychle vedli 8:4. Soupeřky se ještě drželi do stavu 12:10 pro nás, ale potom už odpadly.

Oběma vítězstvími jsme se posunuli v tabulce na třetí místo, jen bod za vedoucí Opavu a druhý Bílovec. Nutno ale podotknout, že Opava má odehrána o dvě utkání méně, a ztratila zatím pouze jeden set.
Po volném víkendu hrajeme v sobotu 6.11. na Vsetíně. Tomu se zatím letos moc nedaří, takže uvidíme.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


1. liga juniorek
ŠSK Bílovec - TJ Ostrava "C"     1:3 (-15,22,-19,-18)
ŠSK Bílovec - TJ Ostrava "C"     0:3 (-15,-24,-24)

Místo : hala gymnázia Bílovec
Termín : sobota 23.10.2021 v 11.15 a 15.45
Soutěž : 1-JKY-H (1.liga juniorek)

První utkání : ŠSK Bílovec - TJ Ostrava C 1:3 (-15,22,-19,-18)
Sestava : Rozacká Tereza, Pěnčíková Patricie, Ruszová Anna, Vomáčková Vendula, Jetmarová Hana, Pejznochová Barbora, libero Cholevíková Klára, Špilová Nela – Otipková Magdaléna, Gongalová Karolína, Planková Karolína

Druhé utkání : ŠSK Bílovec - TJ Ostrava C 0:3 (-15,-24,-24)
Sestava : Otipková Magdaléna, Gongalová Karolína, Planková Karolína, Pěnčíková Patricie, Ruszová Anna, Jetmarová Hana, libero Cholevíková Klára, Špilová Nela – Rozacká Tereza, Vomáčková Vendula

V dalším kole 1.ligy juniorek jsme již potřetí za sebou hráli venku, tentokrát v Bílovci. Odjížděli jsme v roli mírného favorita, neboť Bílovec má zatím na kontě 0 bodů. Naši pozici ale zkomplikovaly nemoci, či zranění několika hráček.

Do prvního utkání jsme vstoupili po rozpačitém začátku, kdy jsme se několikrát vyházeli, ale potom se hra celkem na naší straně celkem zklidnila, a jasně jsme soupeřky v prvním setu přehráli.
Do setu druhého jsme udělali několik změn, ale bohužel nové hráčky na hřišti se nechytily, a i přes snahu o změnu střídáním jsme set ztratili.
Třetí a čtvrtý set jsme výsledkově zvládli, ale hra byla neurovnaná. Kupili jsme docela hodně chyb, a přesto, že soupeřky nebyly dnes v dobré sestavě, tak jsme jim nedokázali do poloviny obou setů výrazněji odskočit. Utkání jsme ale nakonec celkem jasně zvládli, a získali 3 body.

Do druhého utkání jsme vstoupili daleko lépe, než do toho prvního. Hráli jsme daleko koncentrovaněji, zbytečně nechybovali, a postupně jsme jasně dominovali.
V nezměněné sestavě začal i druhý set. Nesložili jsme se ani za stavu 2:10, a postupně ukrajovali náskok soupeřek. Za stavu 20:17 už to vypadalo, že bychom set mohli zdárně dokončit, ale to bychom nebyli my, abychom koncovku ještě nezdramatizovali. Přesto jsme to nakonec urvali.
Třetí set byl jako přes kopírák toho druhého. Opět jsme tekli 2:9 a 5:12, ale potom se nám podařil obrat na 19:17. První setbol za stavu 24:23 jsme sice neproměnili, ale ten druhý již ano, a tak to nakonec bylo vítězství 3:0.

Tímto jsme zvládli sérii utkání na palubovkách soupeřek, a letos již budeme hrát jen v domácím prostředí. Utkání nás nečekají vůbec lehká. Nejdříve změříme síly v neděli proti favorizovanému Novému Jičínu, potom hned ve čtvrtek odpoledne to bude derby proti našemu béčku. Tak hodně štěstí.

Autor a trenér: Radek Brzobohat


1. liga juniorek
TJ Ostrava "B" - Happy Sport Opava      3:0 (25,22,19)
TJ Ostrava "B" - Happy Sport Opava      1:3 (-20,-25,23,-19)

Dne 23.10 jsme se v rámci soutěže 1. liga juniorek utkaly v Ostravě s týmem Happy Sport Opava.

Začaly jsme hrát v 9:00 a hned první set se nám podařilo vyhrát 27:25.
To nás nabudilo k dalšímu setu, který jsme opět vyhrály a to se skórem 25:22.
Mohly jsme tak nastoupit s klidem do třetího a zároveň posledního setu, který se nám podařilo zvítězit 25:19 a tímto první zápas skončil 3:0 pro Ostravu.

Druhý zápas proti Opavě jsme začaly v 13:00 hodin s odhodláním pro vítězství, bohužel se však první set nevydařil dle našich představ a prohrály jsme 20:25. Ve druhém setu jsme se snažily zvednout ale nestačilo to a set skončil 25:27.
Třetí set jsme Opavě nechaly náskok ale nakonec jsme vyhrály a to 25:23.
Čtvrtý a zároveň poslední set vyhrála Opava 25:19.

Sestava: Beata Zedníková, Sabina Šindlerová, Simona Turková, Simona Hublová, Ana Šubertová, Klára Přibylová, Veronika Šínová, Tereza Bidláková, Emma Šubertová, Veronika Hašková, Nela Tobiášová, Laura Kuldanová.

Autor: Veronika Hašková
Trenér: Kamil Boštík