Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 28.- 29.9.2019

Extraliga Juniorek
KCTM Volejbal Vysočina - TJ Ostrava    0:3 (-13,-14,-11)
KCTM Volejbal Vysočina - TJ Ostrava    1:3 (24,-26,-17,-17)

Dne 28.9. jsme se v brzkých ranních hodinách vydaly směr Jihlava, kde jsme odehrály další kolo juniorské extraligy. První zápas jsme zvládly bez komplikací a zvítězily 3:0 díky nekazícímu podání a dostatečné pozornosti. Po krátké pauze jsme nastoupily k druhému utkání. V mírně pozměněné sestavě jsme nezvládly koncovku prvního setu, ale vyhraná koncovka druhého setu nás uklidnila a zbylé dva sety jsme soupeře jasně přehrály a vyhrály 3:1. Z Jihlavy jsme si tak odvezly našich prvních 6 bodů.
Sestava: Anežka Faltínová, Hana Boštíková, Marie Śmigová, Anna Ruszová, Patricie Pěnčíková, Karolína Planková, Alice Klímová, Tereza Sabelová, Barbora Pejznochová, Zuzana Brusová, Ivana Poláchová.
Příští sobotu 5.10. hostíme Šternberk, tak doufáme, že nás přijdete na Varenskou podpořit

Autor: Alice Klímová
Trenér: Jiří Kozel


Extraliga Kadetek
TJ Ostrava - Volejbal Přerov     3:0  (3:0 (21,13,14)
TJ Ostrava - Volejbal Přerov     3:0  (3:0 (8,17,10)

Sestava: Eliška Vytisková, Veronika Fukalová, Markéta Suchomelová, Jolana Šmídlová, Barbora Canibalová, Michaela Tichá, Adéla Gavlasová, Anna. Gavlasová, Nela Tobiášová, Tereza  Pavelková .
O víkendu jsme odehrály již další 2 extraligové zápasy. Do zápasu jsme vykročily s velkým odhodláním. Předváděly jsme bojovný volejbal. Šel nám servis a tím jsme si připsaly hodně bodů. První zápas jsme vyhrály 3:0.
Do druhého jsme nastoupily s tím, že chceme znovu vyhrát a také se nám to podařilo. Volejbal byl moc hezký a předvedly jsme dobrý výkon. Také bychom chtěly hrozně moc poděkovat našim divákům. Bez vás by to vůbec nešlo a ta atmosféra, kterou tam každý z vás vytvořil, byla neuvěřitelná. Věříme, že nás budete chodit podporovat i nadále. Děláme vše pro to, abychom měly dobré výsledky. Další domácí zápasy se odehrají 12. 10. s Uherským-Hradištěm.

Autor: Barbora Canibalová
Trenér: Kamil Boštík


1. liga Juniorek
TJ Ostrava "B" - VK Valašské Meziříčí     0:3 (-23,-24,-12)
TJ Ostrava "B" - VK Valašské Meziříčí     0:3 (-18,-20,-21)

První utkání : TJ Ostrava B – VK Valašské Meziříčí 0:3 (23:25, 24:26, 12:25)
V prvním domácím utkání 1.ligy juniorek jsme doma hostili družstvo z Valašského Meziříčí. Soupeřky v minulé sezóně až do posledního utkání bojovaly o postup do baráže o extraligu juniorek, a tak nás nečekal lehký soupeř. Děvčata spolu v této sestavě hrají již delší dobu, a sehranost byla na jejich herním výkonu znát.
Přesto jsme šli do utkání s tím, že se pokusíme zvítězit. Nezačali jsme špatně a v prvním setu jsme vedli. Bohužel špatná přihrávka a zbytečné chyby nás posunuly do vyrovnané koncovky, kterou lépe zvládly soupeřky. I druhý set byla bitva o každý bod. Ve vyrovnané koncovce jsme opět tahali za kratší konec. Naděje na zvrat padla v polovině setu třetího, kdy důvěra ve vlastní schopnosti postupně opadala. Konec utkání jsme odehráli naprosto odevzdaně.
Sestava : Orálková Adéla, Makovcová Marie, Kubacká Nicola, Hurníková Venessa, Křístková Adéla, Kundlová Kateřina, libero Vajdová Klára – Jetmarová Hana, Cáhlíková Viktorie, Pánková Natálie, Kolmanová Kristína, Blažejová Barbora

Druhé utkání : TJ Ostrava B – VK Valašské Meziříčí 0:3 (18:25, 20:25, 21:25)
Po hodinové přestávce jsme nastoupili k druhému utkání se značně pozměněnou sestavou ve snaze změnit obraz hry. Z některých momentů z prvního utkání jsme se poučili. Už nám nepadalo tolik zbytečných míčů, bohužel jsme zase polevili v útočné fázi. Konec setu byl už opět v režii soupeřek. Do druhého setu jsme opět protočili sestavu. Začátek nás ale nachytal nepřipravené. Postupně jsme sice začali snižovat ztrátu, leč bylo to málo. Ve třetím setu se nám dařilo již od začátku. Postupně jsme získali až pětibodový náskok. Závěr utkání ale proběhl plně v režii zkušenějších soupeřek, a tak jsme dnes neurvali ani jeden set.
Z obou utkání se musíme poučit, abychom příště zase mohli vítězit. Tentokrát jedeme v neděli   6.10. do Bílovce.
Sestava : Jetmarová Hana, Cáhlíková Viktorie, Pánková Natálie, Kolmanová Kristína,  Hurníková Venessa, Křístková Adéla, libero Vajdová Klára – Blažejová Barbora, Orálková Adéla, Makovcová Marie, Kubacká Nicola, Kundlová Kateřina

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Juniorek
TJ Sokol Poruba - TJ Ostrava "C"    2:3 (-11,24,-17,23,-13)
TJ Sokol Poruba - TJ Ostrava "C"    0:3 (-14,-17,-17)

První utkání : TJ Sokol Poruba – TJ Ostrava B 2:3 (11:25, 26:24, 17:25, 25:23, 13:15)
K prvnímu utkání krajského přeboru juniorek jsme nastupovali v Porubě.
Úvod prvního setu jsme nezačali úplně nejlépe, ale postupně jsme soupeřky začali přehrávat, a jasně v něm zvítězili. Druhý set byl daleko více vyrovnanější. Bohužel jsme za stavu 24:24 pokazili podání, a následně udělali zbytečnou chybu. Třetí set byl naopak opět jasnou záležitostí v náš prospěch. Nepoučeni ze setu druhého jsme opět promarnili koncovku toho čtvrtého. Naštěstí v tie-breaku jsme si již vítězství nenechali vzít.
V utkání byla cítit nervozita z prvního soutěžního klání, a tak náš výkon značně pokulhával za tím, na co jistě máme, a měli bychom hrát.
Sestava : Pánková Natálie, Randýsková Helena, Jastřembská Michaela, Zeisberger Nicol, Vojtášková Barbora, Rozacká Tereza, libero Vajdová Klára, Špilová Nela – Carroll Daniela, Gongalová Karolína, Mužíková Barbora, Otipková Magdaléna, Viktorínová Karolína

Druhé utkání : TJ Sokol Poruba – TJ Ostrava B 0:3 (14:25, 17:25, 17:25)
Ve druhém utkání bylo znát, že z nás opadla zbytečná nervozita. V podstatě celé utkání jsme si udržovali jasný náskok. I přes občasné zbytečné chyby byla naše hra již daleko koncentrovanější. Na hřišti se opět prostřídaly všechny hráčky, a všechny i odvedly odpovídající výkon, takže všem patří pochvala. Doufejme, že podobně budeme hrát i další utkání, které hrajeme již v úterý 1.10. odpoledne od 16.30 na jízdárně s Polankou.
Sestava : Randýsková Helena, Jastřembská Michaela, Zeisberger Nicol, Vajdová Klára, Gongalová Karolína, Otipková Magdaléna, libero Rozacká Tereza a Viktorínová Karolína – Carroll Daniela, Mužíková Barbora, Vojtášková Barbora, Pánková Natálie, Špilová Nela

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Krajský přebor Kadetek
TJ Ostrava "B" - TJ Hlučín, z.s.     2:3 (-18,12,-17,17,-12)
TJ Ostrava "B" - TJ Hlučín, z.s.     0:3 (-24,-21,-21)

Ve sváteční den 28.9.2019 družstvo Kadetek "B" TJ Ostrava zahájilo soutěžní období v kategorii  MS Kadetek a to na domácím hřišti proti týmu TJ Hlučín. V prvním velice vyrovnaném utkání naše děvčata prohrála až v tie breaku 2:3 a v druhém utkání po opět bodově velmi vyrovnané hře skorem 0:3. Přesto jeden bod za vybojovanou pětisetovou bitvu poslal naše Kadetky "B" na 5 místo z devíti dalších účastníků, což na úvod soutěže je solidní odrazový můstek pro další utkání a průběh soutěže. Naše děvčata nastoupila navíc do prvního kola bez některých klíčových hráček základní sestavy a to  včetně kapitánky Sáry Stehlíkové.
Sestava:
Nahrávka: Lucka Zagatová a Adriana Pastrňáková
Smeč: Bára Galčanová, Karin Malinkovičová, Anna Pacutová
Blok: Eva Papoušková, Simona Hublová, Veronika Hašková a Karin Polášková
na bloku hrála i kapitánka  Kája Stiborová, která musela dále nahradit nahrávačku Lucku Zagatovou, kde utkání dohrála.

Autor a trenér: Pepe Božik