Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 5.- 6.10.2019

Extraliga Juniorek
TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk       3:0 (21,23,19)
TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk       0:3 (-21,-19,-23)

V sobotu 5. října se konal náš první domácí zápas proti Šternberku. První zápas byl vyrovnaný a díky málo zkaženým balónům jsme vyhrály 3:0. Na druhý zápas nám odjely posily (Klára Žarnovická, Karin Žolnerčíková), ale přesto jsme nastoupily s velkým odhodláním vyhrát. Bohužel se nám přestalo dařit a začaly jsme více kazit. Na hřišti jsme každá nechaly všechno, ale přesto to nestačilo a druhý zápas jsme vždy v koncovkách prohrály 0:3.
Sestava: Anežka Faltínová, Klára Žarnovická, Karin Žolnerčíková, Hana Boštíková, Ivana Poláchová, Tereza Sabelová, Patricie Pěnčíková, Anna Pěnčíková, Karolína Planková, Marie Śmigová, Alice Klímová, Barbora Pejznochová, Monika Jošková, Anna Ruszová

Autor: Barbora Pejznochová
Trenér: Jiří Kozel

 

1. liga Juniorek
ŠSK Bílovec - TJ Ostrava "B"      1:3 (-16,-14,21,-10)
ŠSK Bílovec - TJ Ostrava "B"      0:3 (-24,-15,-10)

První utkání : ŠSK Bílovec – TJ Ostrava B 1:3 (16:25, 14:25, 25:21, 10:25)
K netradičně nedělnímu utkání do Bílovce jsme odjeli pouze v 10-ti hráčkách, neboť nás postihly nemoci a zranění. Osa týmu ale zůstala zachována. I soupeřky byly značně oslabeny. Chyběla jim první nahrávačka, která se zranila hned v prvním utkání soutěže ve Valašském Meziříčí.
Do utkání jsme nastoupili s velkým přehledem. Dokázali jsme soupeřky zatlačit podáním, a tak nemohly využít svoji hlavní zbraň, útok středem. Při podání Katky Kundlové jsme udělali sérii osmi bodů. Brzy jsme vedli 13:6, a tento náskok si s přehledem udrželi až do konce setu.
I druhý set byl jednoznačnou záležitostí. Na podání opět zářila Katka Kundlová. Postupně se k ní přidaly i další hráčky.
Ve třetím setu nastala ztráta koncentrace a pustili jsme soupeřky do vedení. I přes enormní snahu se nám vyrovnat nepodařilo. Většinou jsme v rozhodující chvíli vyprodukovali lehkou chybu.
Naopak čtvrtý set se postupně proměnil v naši exhibici. Od stavu 6:5 jsme povolili soupeřkám již jen 5 bodů, takže nakonec 25:10 a tři body do tabulky.
Sestava : Orálková Adéla, Makovcová Marie, Kubacká Nicola, Hurníková Venessa, Křístková Adéla, Kundlová Kateřina, libero Vajdová Klára – Jetmarová Hana, Cáhlíková Viktorie, Pavlíčková Tereza

Druhé utkání : ŠSK Bílovec – TJ Ostrava B 0:3 (24:26, 15:25, 10:25)
Do druhého utkání jsme provedli 2 změny v sestavě.
Soupeřky tentokrát v prvním setu podaly daleko lepší výkon. Hrály koncentrovaně, dobře podávaly, a tak se nám postupně začaly vzdalovat až na 18:13. Přesto jsme se nevzdali a začali mohutně finišovat. Podařili se nám 2 série bodů. Při podání Kubacké a opět Kundlové se skóre překlopilo na 23:20 pro nás. Bohužel pár chyb způsobilo, že první setbol měly přece jen soupeřky. Ten jsme odvrátili a koncovku zvládli lépe my.
To asi holky z Bílovce zlomilo definitivně. Druhý a třetí set již byla jasná exhibice. Utkání jsme naprosto s přehledem dotáhli k zaslouženému vítězství.
Přesto, že šlo o zatím asi nejslabšího soupeře, tak jsme my naopak podali zatím určitě nejlepší výkon v sezóně.
Bylo by dobře udržet sportovní formu až do soboty. Hrajeme doma s Olomoucí, a de facto to již bude tak trochu přímý souboj o finálovou skupinu. Přijďte nás tedy povzbudit!!!
Sestava : Kubacká Nicola, Hurníková Venessa, Křístková Adéla, Kundlová Kateřina, Cáhlíková Viktorie, Pavlíčková Tereza, libero Vajdová Klára – Jetmarová Hana, Orálková Adéla, Makovcová Marie

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

2.liga Ženy "B"
TJ Ostrava "B" - TJ Odry     1:3 (21,-21,-10,-21)
TJ Ostrava "B" - TJ Odry     3:0 (18,17,24)

Po ne příliš vydařené letní přípravě, kdy mnoho hráček mělo velké tréninkové manko, jsme vstupovali do letošního ročníku druhé ligy s očekáváním, jak se nám bude tentokrát dařit. Po minulé sezóně nám skončily 3 hráčky. Petra Jennelová se vrátila po studiu do Prahy, Monika Bradová odjíždí na rok do zahraničí a Monika Adamčíková zkouší štěstí v extralize žen.
Naopak nám přišly hráčky jiné – Eliška Augustinová a Petra Koloničná přišly z juniorek, Karolína Janochová se vrátila po mateřské, Krátká Lucie a Záhorská Hana po roční pauze.
Cíl sezóny je těžké stanovit, ale chtěli bychom asi zopakovat loňské čtvrté místo, nebo se pohybovat v prostředku tabulky.

První utkání : TJ Ostrava B – TJ Odry 1:3 (25:21, 21:25, 10:25, 21:25)
Soupeřky přijely v nejsilnější možné sestavě, a tak se dal očekávat poměrně vyrovnaný souboj.
Do utkání jsme nevstoupili úplně šťastně. Nervozita z prvního utkání byla znát. Rychle jsme prohrávali 1:8. Do stavu 9:16 se obraz hry moc neměnil. Nedokázali jsme se koncentrovat, dělali spousty chyb, i nevynucených, a naprosto hloupých a zbytečných. Přesto jsme neztratili hlavu, a postupně soupeřky dotáhli na rozdíl jednoho bodu. Koncovku jsme ale zvládli naprosto excelentně a šesti body v řadě dokázali první set uhrát.
Bohužel jsme se vůbec nepoučili z prvního setu. Nezačali jsme hrát lépe. Soupeřky jsme drželi ve hře spoustou chyb. Celý set byl poměrně vyrovnaný až do stavu 20:19 pro nás. V závěru setu jsme zahráli tak, že jsme vlastně ani nedali možnost hráčkám z Oder něco pokazit. Stihli jsme to vždy dříve my.
Porážka ve druhém setu nás srazila na kolena. Ve třetím setu jsme vůbec nebyli schopni konkurovat, a utkání se proměnilo v exhibici, bohužel v náš neprospěch.
V tom čtvrtém to bylo značně lepší. Při podání Terky Joškové jsme se urvali na 14:7.
Ale ani to nám nestačilo. Za chvíli bylo vyrovnáno. A koncovka byla obdobná, jako v setu druhém. Takže první utkání nám nevyšlo vůbec.
Sestava : Koloničná Petra, Gengelová Lenka, Augustinová Eliška, Krátká Lucie, Gráczová Hana, Žváčková Eva, libero Boháčová Nikola – Kotasová Michaela, Jošková Tereza, Makovcová Marie, Polášková Tereza

Druhé utkání : TJ Ostrava B – TJ Odry 3:0 (25:18, 25:17, 26:24)
Do druhého utkání jsme udělali 3 změny v sestavě. Na nahrávce, na smeči a na liberu. Je nutno všechny 3 nově nastoupivší pochválit, protože podaly vynikající výkon. K tomu se přidaly i ty ostatní, a tak se obraz hry úplně změnil. Jako by nastoupilo úplně jiné družstvo. Hráli jsme skoro celou dobu koncentrovaně, omezili množství chyb. Dařilo se nám na podání, na útoku i na bloku. I na přihrávce a při vybírání to bylo daleko lepší. A tak se utkání odvíjelo úplně jinak. Postupně jsme v prvním setu získávali náskok, který už jsme neztratili, a jasně set vyhráli.
I ve druhém setu jsme již brzy vedli a obraz hry se neměnil. Takže taky jasné vítězství.
Ve třetím setu ale Odry zatáhly za záchrannou brzdu, a začaly nás trápit daleko více. Přesto bylo trestuhodné, že vedení 13:8 nebylo dostačující. Najednou jsme prohrávali 17:20. Tentokrát se nám za tohoto stavu vyplatilo dvojí střídání, kdy jsme posílili útok i obranu na síti. A střídající hráčky výrazně pomohly k tomu, že jsme se vrátili do hry. A v koncovce jsme naštěstí tentokrát byli lepší my.
Sestava : Makovcová Marie, Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Krátká Lucie, Gráczová Hana, Žváčková Eva, libero Jošková Tereza - Boháčová Nikola, Koloničná Petra, Gengelová Lenka, Janochová Karolína

Dá se říci, že vzhledem k předvedeným výkonům byla dnešní dělba bodů spravedlivá.
Další utkání hrajeme opět doma, tentokrát netradičně v neděli od 9.00 s družstvem Frýdek-Místek B. Uvidíme také, v jaké sestavě přijedou. Čtyři mladé hráčky mají i na soupisce extraligy žen. Takže nás přijďte povzbudit!!!

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Juniorek
TJ Ostrava "C" - VK Polanka nad Odrou, z.s.     2:3 (-14,18,-17,23,-9)
TJ Ostrava "C" - VK Polanka nad Odrou, z.s.     8.10.2019   16:30 hod

První utkání : TJ Ostrava C – VK Polanka 2:3 (14:25, 25:18, 17:25, 25:23, 9:15)
I další utkání krajského přeboru juniorek jsme hráli proti ostravskému družstvu, tentokrát proti Polance. Se soupeřkami jsme se dohodli, že budeme naše utkání hrát v týdnu místo tréninků, takže nás dnes čekalo pouze jedno utkání.
Oproti nedělnímu utkání jsme byli trošku oslabeni, a tak jsme hráli v pozměněné sestavě.
To ale neomlouvá vlažný začátek prvního setu. Dělali jsme spoustu chyb – lehké míče jsme přihrávali moc na síť, nebo úplně přes síť, ve složitějších situacích jsme nebyli schopni zachovat chladnou hlavu a dostat míč na druhou stranu. Ani přihrávka nebyla nejlepší, a tak první set byl jasnou záležitostí pro soupeřky.
Ve druhém setu se karta obrátila, a začali jsme hrát daleko koncentrovaněji a s menším množstvím chyb. A výsledek byl naopak jasný pro nás.
Bohužel ve třetím setu jsme se vrátili ke špatné hře z počátku utkání, a opět jej jasně prohráli.
A set čtvrtý byl znovu v naší režii. Vedení 24:17 však pro nás nebylo dostačující, a soupeřky stáhly až na 23:24. Naštěstí tvrdou smečí Karolíny Gongalové jsme nakonec poslední setbol proměnili.
V tie-breaku jsme ale zahráli mizerně. Zkazili jsme 4 podání, několik přihrávek, a udělali pár nevynucených chyb. Výsledek nemohl být jiný, než prohra.
V průběhu utkání hráčky nebyly schopny plnit jednoduché taktické pokyny, a na tom je třeba zapracovat, abychom v odvetě příští týden byli úspěšní. Bohužel zatím družstvo hledá svoji tvář. Vzhledem k tomu, že jde o mladý tým, tak doufejme, se to nakonec podaří.
Sestava : Randýsková Helena, Zeisberger Nicol, Vojtášková Barbora, Carroll Daniela, Gongalová Karolína, Vajdová Klára, libero Rozacká Tereza a Viktorínová Karolína - Špilová Nela, Otipková Magdaléna, Mužíková Barbora

Přijďte nás povzbudit!!!

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Kadetek
TJ Ostrava "B" - TJ Krnov     0:3 (-17,-18,-16)
TJ Ostrava "B" - TJ Krnov     1:3 (-19,-16,23,-8)

V sobotu 5.10.2019 se na domácím hřišti utkal náš tým TJ Ostrava Kadetky "B" proti týmu TJ Krnov.
V prvním zápase se nám moc nedařilo, proto nad námi soupeřky zvítězily 3:0.
Po menší přestávce a probrání taktiky jsme se do druhého zápasu vrhli plní energie a s větším soustředění. Štěstí se obrátilo i na nás, hra se vyrovnala ale po prvním vyhraném setu jsme trochu povolily a zápas dopadl 3:1 pro TJ Krnov.
Tento zápas jsme odehráli bez blokařky Karin Poláškové, která na poslední chvíli onemocněla.

Sestava:
Nahrávka: Lucie Zagatová, Adriana Pastrňáková, Karolína Stiborová, Markéta Slavíková
Smeč: Sára Stehlíková, Karin Malinkovičová, Bára Galčanová
Blok: Eva Papoušková, Veronika Hašková, Simona Hublová
Libero: Winona Žáková

Autor: Sára Stehlíková - kapitánka týmu
Trenér: Pepe Božik

 

Extraliga Kadetek
VK Prostějov - TJ Ostrava      3:2 (-20,24,11,-9,12)
VK Prostějov - TJ Ostrava      0:3 (-17,-20,-16)

První zápas jsme bohužel prohrály i když v prvním setu jsme si zajistily slušný náskok. Trošku nás to uspalo a druhý zápas jsme polevily a to nás stálo set . Třetí set jsme bohužel taky nezískaly i když jsme o něj bojovaly, naštěstí nám tato bojovnost vydržela do čtvrtého setu kde jsme se opět zvedly a urvaly ho pro sebe. Avšak  v pátém setu jsme se nechaly rozhodit a prohrály v těsném stavu.
Do druhého zápasu jsme již nastoupily s hlavou vzhůru a tři body získaly hned. Z tohoto zápasu si tedy odvážíme 4 body a nové zkušenosti.

Sestava:  Eliška Vytisková, Veronika Fukalová, Markéta Suchomelová, Jolana Šmídlová, Barbora Canibalová, Barbora Mužíková, Klára Cholevíková, Adéla Gavlasová, Anna Gavlasová, Nelly Tobiašová, Evelína Belínová, Tereza Pavelková

Autor: Jolana Šmídlová
Trenér: Kamil Boštík