Facebook icon
YouTube icon

Český volejbalový svaz nechal pro tento ročník připravit nové medaile (14.2.2015)

Jednou ze zajímavých novinek aktuální volejbalové sezóny jsou cenné kovy, které budou ve většině domácích soutěžích věšeny na krk nejlepším ligovým týmům. Český volejbalový svaz nechal připravit novou edici jak pro republiková mistrovství, resp. extraligu, tak i pro Český pohár.

Tyto unikátní sady jsou vyrobené nejenom pro seniorské kategorie, ale i pro mládežnické. „Každým rokem se snažíme dělat jiný design medailí, stejně tomu je i v této sezóně. Od letošní sezóny jsme se také rozhodli vytvářet unikátní design i pro nejlepší týmy v Českém poháru. Věřím, že se jejich budoucím držitelům budou líbit,“ říká místopředseda Českého volejbalového svazu Robert Urbánek.

Jde o opravdu povedené kousky. Dominantou extraligových medailí je volejbalový míč ve 3D zobrazení na zvlněném podkladu, kde je uvedeno o jakou soutěž se jedná a v jakém ročníku došlo k zisku cenného kovu. Na druhé straně lze nalézt logo Českého volejbalového svazu.

Pro tři nejlepší v Českém poháru jsou připraveny kulaté medaile s volejbalovým míčem. Na něm vystupuje 3D útočící hráč, který se připravuje smečovat. Druhá strana je totožná  s medailemi pro vítěze českých nejvyšších soutěží.

Všechny cenné kovy jsou pro letošní sezónu vyrobeny ze zinkové slitiny. Povrchovými úpravami bylo docíleno starozlatého, starostříbrného a starobronzového efektu. Vzhled medailí tak dokládá fakt, že k jejich zisku vede dlouhá a obtížná cesta.

První sady budou jejich novým držitelům předány přibližně za dva týdny, kdy se od 24. do 25. února ve Sportovní hale města Plzně - TJ Lokomotiva Plzeň uskuteční závěrečné Final Four Českého poháru. Právě tam budou tyto cenné kovy premiérově k vidění.

Autor: Lukáš Dvořák
Zdroj: www.cvf.cz