Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (11.-12.2.2017)

Extraliga Juniorek: USK Slavia Liberec - TJ Ostrava       3:0, 3:1
Zpráva nedodána

Extraliga kadetek: TJ Tatran Střešovice : TJ Ostrava     3:0, 3:0
Tento zápas skončil 2x 0:3. Hrály jsme proti Praze Španielce. První zápas byl poměrně vyrovnaný (15,20,15) ale Praha se rvala o každý balón a měla bohužel lepší pole než my. Pražská hráčka, která smečovala z hlavního kůlu nám složila hodně balónu, protože smečovala ostře do diagonály a my jsme s tím nebyly schopné dělat nic na bloku a ani v poli. Dělaly jsme spoustu chyb, jako byl příjem, později i skládání balónu a občas i náhry. Na druhou stranu jsme měly taky pěkné chvilky, kdy jsme nenechaly spadnout balón na zem a snažily jsme se, jak jen to šlo. To však nikdy netrvalo celý set, pokaždé jsme měly výpadek, kdy si Praha připsala dost bodů a pak se už špatně dohánělo.

Zapsaly: Makovcova a Kundlova

1.liga Juniorek:  TJ Ostrava : Volejbal Vyškov     3:0, 3:2
První utkání vyznělo jednoznačně ve prospěch domácích hráček, které nedaly děvčatům z Vyškova sebemenší šanci na bodový zisk a odpoutání se z posledního místa nádstavbové části soutěže.První a třetí set byl jasnou záležitostí domácích, které první set opanovaly v poměru 25:8, třetí set byl 25:14. Pouze druhý set byl vyrovnaný až do samého závěru, který získaly domácí hráčky v poměru 25:23. Vítězství 3:0 bylo dokonáno za 67 minut.

Za necelou hodinu nastoupila družstva k druhému zápasu.
První set opět vyšel domácím hráčkám, které si vytvořily náskok (11:7), a ten pomalu navyšovaly až na konečný stav 25:18.
S vidinou snadné výhry v prvním setu a s tím že to půjde samo i ve zbytku zápasu nastoupily Ostravanky do setu druhého. Jenže zapomněly, že když chtějí vyhrát, tak musejí i hrát. Než se nadály, tak prohrávaly 1:5, 3:11, 6:15 a nadšeně bojující Vyškov dovedl set k vítězství 15:25.
I nástup do třetího setu domácím nevyšel a rázem prohrávaly 0:4, po vynuceném time se děvčata soustředila na hru a začala náskok stahovat a v polovině setu se ujala vedení 11:10, následně odskočila na 18:12 a set vyhrála 25:19.
Čtvrtý set byl vyrovnaný a do prvního technického timu byly ve vedení domácí (8:7). Po ztrátě přišla na podání  hostující Tománková, a ta začala domácí hráčky školit svým precizním servisem, rázem to bylo 8:13 ve prospěch hostů. Domácí se nevzdaly a vyrazily na stíhací jízdu, která byla celkem úspěšná, vyrovnaly na 21:21 a následně otočily skóre ve svůj prospěch 24:22. Hosté se nevzdali, vyrovnali na 24:24, ale domácí hráčky měly ještě šanci za stavu 25:24 dovést set do vítězného konce, ale nestalo se a čtvrtý set prohrály 25:27, protože si nedokázaly poradit s podáním Elišky Crhonkové.
Pátý set vyšel lépe domácím hráčkám, které při výměně stran byly ve vedení 8:2. Jak rychle si náskok vybudovaly, tak i rychle o něj přišly (8:7), následně si ho vzaly zpět (12:8), pak o něj opět přišly (13:13), ale díky troše (kupě) štěstí nakonec po 21 minutách vyhrály 15:13, a celkově celé utkání dovedly do vítězného konce za 124 minut 3:2.   

Sestava:
TJ Ostrava: Batková, Gengelová, Kokešová, Planková, Tichopádová, Richterová, Stará, Makovcová – trenér: Brzobohatý

Zapsal: Holcman

 

2. liga žen: TJ Ostrava : TJ OP Prostějov 3:0, 3:0
Začátek zápasu v 9:00 místo v 10:00 byl nejspíš dobrým tahem, jelikož se hráčky Prostějova nejspíš teprve probíraly a my, čiperné divošky jsme díky dobrému útoku a obraně vedly celkem hladce 2:0. Ve třetím setu jsme díky vlastním chybám prohrávaly 7:2, ale tento stav se nám podařil otočit a dovedly jsme zápas do vítězného konce 3:0 na sety.

Druhý zápas se nesl v podobném duchu, přitlačily jsme na servise, a díky němu jsme druhý zápas také celk hladce vyhrály 3:0.

Sestava 1 zápas:
Křenková, Šípová, Pavelková, Boháčová,Gráczová, Adamčíková, Bradová, střídaly: Žváčková, Sedláčková

Sestava 2. zápas:
Sedláčková, Šípová I., Pavelková, Boháčová, Šípová V., Gráczová, Adamčíková, Žváčková, střídaly: Bradová

Zapsala: Kája Křenková

Malé ohlédnutí za minulým volejbalovým víkendem.
Hráčky TJ Ostrava přivítaly na domácí palubovce hráčky TJ OP Prostějov. A v prvním zápase kádr Ostravy vyprovodil hráčky Prostějova za pouhých 75 minut. Do zápasu nastoupily holky ve složení (Šípová I., Gráczová, Pavelková, Bradová, Adamčíková, Křenková, na liberu Boháčová, střídaly Žváčková a Sedláčková). Učiným servisem a precizní obranou ostravanky neustále byly v zápase o pár bodů napřed. Hráčky Prostějova zřejmě zmohlo brzké vstávání. První zápas dopadl jasnou výhrou pro Ostravský tým a to (-19, -17, -17). Druhý zápas se odehrával v podobném duchu. Ostravský tým nastoupil ve složení (Sedláčková, Šípová I., Gráczová, Pavelková, Adamčíková, Žváčková, na liberu začala Boháčová a po prvním setu ji vystřídala Šípová V.) Ostrava opět začala precizní obranou, nápaditým útokem, a odvážným servisem. Zaváhání si dovolil ostravský tým až v posledním setu, kdy si nebyl schopný udržet náskok, naštěstí v koncovce posledního setu koncolidovanou obranou nenechali bodovat soupeře a zápas dotáhly do vítězného konce se skorém (-10, -10, -22). Všem děkuji za podaný výkon. Vaše kapitánka Iva ->

Zapsala: Iva Šípová

 

Krajský přebor starší žačky TJ Ostrava "A" - skupina "A" 6. kolo  3. místo
12.2. bylo odehráno 6 kolo kp st.žákyň v Opavě.
Jeli jsme tam s předpokladem si v předstihu zajistit postup do kvalifikace mistrovství republiky. Bohužel se tak nestalo a musíme bojovat až do posledního kola.
OV - Opava 2:0 trápení v prvním setu, druhý set jsme zvládli s přehledem
OV - FM   0:2 zkažená podání, hrozná přihrávka, a zasloužená prohra
OV - NJ    0:2  první set pokračoval v nemastném výkonu a žádná bojovnost (13:25), druhý set byl  o něčem úplně jiném – bohužel smolná koncovka a prohra 26:28
OV – Bílovec 2:0 děvčata pokračovala ve zlepšeném výkonu, druhý set jsme prohrávali 22:24, střídaní a na podání šla Adéla Orálková, která prokázala dobré nervy a dovedla set do vítězného konce 26:24

Zapsal: Pepa Choma


Krajský přebor starší žačky TJ Ostrava "B" - skupina "B" 6. kolo  1. místo
Dne 12.2.2017 jsme jely do Palkovic, hrál se Krajský přebor starších žaček skupiny "B".
Jely jsme v sestavě devíti hraček- Sabelová,Pavlíčková,Klímová,Ruszová,Vaňková,Hurníková,Boštíková,Janostyaková a Rozacká, trenéra a asistenta.
První zápas byl proti domácím Palkovicím a vyhrály jsme 2:0 na sety, do druhého zápasu s Frýdlantem, který spadl z první skupiny "A",  jsme nastoupily skvěle a dařil se nám dobře útok, také tento zápas jsme vyhrály 2:0. Třetí zápas proti Bílovci jsme také vyhrály 2:0 na sety a to hlavně díky dobrému servisu. Čtvrtý zápas proti Frenštátu byl celkem vyrovnaný, ale díky soustředěnosti jsme vyhrály opět 2:0 na sety.
Až na pár výjimek jsme měly i dobrý příjem.
Měly bychom asi hodně zlepšit bloky..

Zapsala: Hanka Boštíková


Krajský přebor starší žačky TJ Ostrava "C" - skupina "E" 6. kolo  1. místo
Dne 12.2.2017 proběhly v hale ABC v Novém Jičíně zápasy našich žaček proti týmům ze Staré Bělé, NJ a Zlatých Hor.
Naše hráčky ve složení Míša, Barča, Lucka, Nela, Adéla, Anička, Danča a Míša hrály skoro po celou dobu s úsměvem a naplno. To se taky odrazilo na výsledcích. Všechny 3 zápasy naše žačky vyhrály (2:0, 2:1, 2:0).
Naše báječná trenérka Peťa po celou dobu tým moc povzbuzovala a po každém chybném míči, každé z holek řekla chybu, kterou zrovna udělaly. S každým zkaženým míčem se holky více hecovaly a snažily se vyhrát. Velkou chybou, kterou naše mladší žačky dělaly, bylo to, že moc podceňovaly začátky setu. Soupeř jim vždycky utekl o několik bodů a holky to pak musely dohánět. Nakonec ale přece jenom vyhrály.

Zapsala: Míša Borková