Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 16.- 17.11.2019

2.liga Žen
TJ Ostrava "B" - VK AUSTIN Vsetín    3:2 (19,-14,21,-19,9)
TJ Ostrava "B" - VK AUSTIN Vsetín    3:0 (14,23,18)

První utkání : TJ Ostrava B – VK Austin Vsetín 3:2 (25:19, 14:25, 25:21, 19:25, 15:9)
V sobotu nás čekal rival, se kterým jsme v minulé sezóně neúspěšně bojovali o bednu, tedy o třetí místo v soutěži. Před dnešními utkáními bylo postavení v tabulce stejné, ale tentokrát se stejným počtem bodů na obou stranách. Takže to byl přímý souboj o to průběžné třetí místo.
Od úvodu bylo jasné, že důležité dnes bude, jak se družstvům bude dařit na podání a přihrávce. Na obou stranách se vždy při dobrém podání dařilo oběma družstvům uhrát menší, či větší série bodů. Nám se to povedlo v prvním setu hned dvakrát. Nicméně do stavu 15:15 nebylo jasné, kdo získá první set. Naštěstí jeho závěr vyzněl pro nás. V prvním setu se nám při bloku zranila Eliška Augustinová, a tím nám z dnešní sestavy vypadla.
Bohužel ve druhém setu jsme úplně vypadli z tempa, nebyli jsme schopni dobře přihrát, a tak skóre hrozivě narostlo v náš neprospěch. Střídáním a změnou rytmu hry se nám sice podařilo snížit na 12:15, ale to bylo vše.
Ve třetím setu byla naše hra daleko koncentrovanější, a dvěma sériemi jsme se ze stavu 3:5 dokázali dostat do vedení 14:8. I přes drobný výpadek v koncovce jsme tento set uhájili.
Ve čtvrtém dějství nám soupeřky odskočily na 7:2, my jsme dokázali snížit na 12:13. Na víc jsme se ale nezmohli, a tak se šlo do tie-breaku.
V něm to bylo zkraje vyrovnané, potom za stavu 5:4 ani jeden z rozhodčích neviděl jasně tečovaný míč u soupeřek, což nás trochu rozhodilo, a tak to najednou bylo 5:7 místo 6:4. Naštěstí jsme se rychle otřepali, a do konce setu povolili soupeřkám již jen dva body.
Utkání bylo velmi vyrovnané, kdy v každém setu střídavě získalo převahu jedno z družstev.
V tie-breaku jsme ale ukázali, že jsme lepší my.
Sestava : Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Krátká Lucie, Janochová Karolína, Pyrtová Eva, Gráczová Hana, libero Boháčová Nikola Jošková Tereza – Koloničná Petra, Gengelová Lenka, Kotasová Michaela, Makovcová Marie

Druhé utkání : TJ Ostrava B – VK Austin Vsetín 3:0 (25:14, 25:23, 25:18)
Do druhého utkání jsme nastoupili se třemi novými hráčkami v základní sestavě. Zatímco ty oživily naši hru novou sílou a chutí hrát, soupeřky vypadaly unaveně. Bohužel jsme se velmi brzy nechali strhnout jejich nevýrazným herním projevem, a místo abychom je jasně přehráli, tak jsme z vedení 6:2 dokázali prohrávat 7:10. Naštěstí bylo dost času se vzpamatovat, a v setu opět získat převahu. Závěr setu jsme jasně ovládli, kdy Hanka Gráczová dokázala setrvat na podání od stavu 18:14 až do konce.
I druhý set se odvíjel v náš prospěch. Postupně jsme navyšovali skóre – 3:0, 5:1, 9:4, 11:6, 16:7. Toto vedení jsme udrželi až do stavu 24:17. Při výborném podání Mikulajové ze Vsetína se nám ale nedařilo kvalitně přihrát a proměnit některý ze šesti setbolů. To se povedlo až při tom sedmém v pořadí, kdy soupeřky zahrály míč do drátu na konstrukci haly, a tak to bylo nakonec trošku šťastné vítězství v tomto druhém setu.
Změnou nahrávačky na straně soupeřek se jim podařil na úvod třetího setu změnit obraz hry, a rychle šly do vedení 6:1. To nás naštěstí nerozhodilo, a dokázali jsme vyrovnat na 8:8. Utrhli jsme se na 16:11, soupeřky ale srovnaly. Od stavu 18:18 ale už neuhrály ani bod, opět při podání kapitánky Hanky Gráczové.
Obě vítězství nás tak posouvají na třetí místo, za vedoucí Opavu a druhý Nový Jičín. V posledních třech kolech se tato dvě družstva společně s námi utkají ve vzájemných utkáních. Bude jistě zajímavé sledovat vývoj v boji o první příčky. My bychom ale neměli ztratit body v následujícím kole v Kylešovicích, kde hrajeme v neděli 1.prosince.
Sestava : Koloničná Petra, Gengelová Lenka, Kotasová Michaela, Krátká Lucie, Janochová Karolína, Gráczová Hana, libero Boháčová Nikola Jošková Tereza – Makovcová Marie Polášková Tereza, Pyrtová Eva

Fotky z utkání naleznete ZDE...

Autor a trenér: Radek Brzobohatý

 

Krajský přebor Juniorek
VK Polanka nad Odrou  - TJ Ostrava "C"    0:3
VK Polanka nad Odrou  - TJ Ostrava "C"    3:1

Tak dnes to byl pěkný sportovní den. Hráli jsme mistrák proti VK Polanka. Děvčata dala do zápasu vše. Sice úvodní set prvního zápasu nám šel tak nějak pomaličku, ale holky se rozehrály, a byl z toho nádherný zápas na obou stranách. Naše hráčky však excelovaly a soupeře drtily útokem, servisem, spolehlivou hrou v poli, a skvělou rychlou hrou díky kvalitní nahrávce. První zápas jsme vyhráli 3:0.
Druhý zápas, který jsme hráli cca 30 minut po posledním hvizdu rozhodčího, který ukončil první utkání, jsme začali v jiné sestavě. Nicméně i děvčata hrající druhý zápas nechala na hřišti vše, a urputně bojovala o každý bod.
Soupeř se vymanil z tlaku, a převzal iniciativu, a byť jsme prohráli 1:3, můžeme být absolutně spokojeni s herním nasazením a vysokými morálními vlastnostmi každé hračky.
Celkové zhodnocení?
Hračky TJ Ostrava předvedly krásný, kolektivní volejbal v absolutně plném nasazení. Hračky Polanky přesto, že první zápas prohrály, předvedly taktéž dobrý výkon!
Jak se říká: Klobouk dolů za předvedené sportovní výkony obou družstev!
Takže za trenéra Ostravy: Holky, díky!!!

Autor a trenér: Jirka Záveský


Krajský přebor Kadetek
Tělocvičná jednota Sokol Poruba  - TJ Ostrava "B"    0:3 (-16,-14,-19)
Tělocvičná jednota Sokol Poruba  - TJ Ostrava "B"    2:3 (-20,13,21,-21,-14)

Náš tým TJ Ostrava, Kadetky "B" v sobotu 16.11.2019 odehrál další dvě utkání soutěže MS Kadetek v Porubě Vřesině s místním týmem děvčat TJ Sokol Poruba.
V prvním utkání jsme potvrdili papírovou roli favorita a vyhráli jsme v poklidném tempu 3:0.
Do druhého zápasu však soupeřky nastoupily s mnohem větší chutí hrát, zlepšily pohyb a všechny činnosti na hřišti. Přes výhru v prvním setu Poruba vyhrála další dva a po přeskupení naší základní šestice hráček, kdy na hřiště vyrukovala děvčata v záloze se soupeřkama udržely krok a odpočinuté hráčky se postupně vracely a dokázaly set v koncovce vyhrát a dotáhnout utkání do pátého setu.
Ten se stal skutečným bojem a velkým dramatem. Nedokazaly jsme v úvodu zachytit nástup soupeře a prohrávaly jsme 5:1, při otočení stran 8:3 a dokonce se stav dostal na 14:8, Kdy jediná chyba by znamenala porážku v utkání... To se však nestalo a v dramatické koncovce jsme udolaly soueřky 14:16 a tím zvítězily 3:2 a z Poruby si odvezly 5 bodů, které nám pomohly v tabulce k postupu na 6 místo.
A i nás na hřišti průběh utkání přesvědčil, že umíme bojovat a vyhrávat i téměř ztracený zápas. V koncovce nás na servisu především podržela Karin Polášková, která nezkazila ani jedno z osmi servisů.

V utkání nastoupily :
N - Lucka Zagatová, Kája Stiborová, Markéta Slavíková a já Adriana  Pastrňíková
B - Simča Hublová, Karin Polášková, Eva Papoušková
S - Bára Galčanová, Winona Žáková, Karin Malinkovičová a kapitánka Sára Stehlíková
L - Gabča Zychová
pod vedením tranérů P. Božika a V. Comorkové

Autor: Adrina Pastrňáková (alias Bobina) - nahrávačka týmu
Trenér: Pepe Božik


Starší žáčky
Český Pohár - CP-ZKY-M3 1.sedmička
TJ Ostrava "A"    7.místo

TJ Ostrava – Hradec Králové  0:2 (-17, -11)
Sestava: Bauerová, Zedníková B., Zedníková E., Šínová, Šubertová A., Jedličková
Střídaly: Radová, Kubatá, Klajmonová
Na začátku prvního setu se nám dařil příjem a podání, ale v půlce setu se nám přestalo dařit, začaly jsme kazit příjem a měly jsme dost nevynucených chyb. Nevycházely nám smeče a bloky. Vypadaly jsme, že nechceme vyhrát.

TJ Ostrava – Uherské Hradiště  0:2 (-24, -22)
Sestava: Bauerová, Zedníková B., Zedníková E., Šínová, Kubatá M., Jedličková
Střídaly: Šubertová A.
Oba dva sety byly velice vyrovnané, ale v koncovkách jsme podlehly soupeři. Opět jsme se nedokázaly vyhecovat a povzbudit k vítězství. V koncovce jsme si začaly dávat přednost na příjmu a pokazily podání.

TJ Ostrava – Frýdek – Místek 0:2 (-13, -18)
Sestava: Bauerová, Zedníková B., Zedníková E., Radová, Šubertová A., Jedličková
Střídaly: Kubatá, Klajmonová, Fajkusová, Kubatá
Na začátku prvního setu se nám dařilo, ale ke konci jsme začaly opět kazit příjem a podání. V druhém setu jsme se snažily napravit chyby z prvního setu, ale nepovedlo se nám to.

TJ Ostrava – Břeclav 2:1 (-20, 16, 10)
Sestava: Bauerová, Zedníková B., Zedníková E., Šínová, Klajmonová, Jedličková
Střídaly: -
V prvním setu jsme byly velice vyrovnané týmy, ale nakonec jsme ho prohrály v koncovce. V druhém setu se nám dařilo podání, vybírat míče v poli a úspěšně zakončit smečem. Vyhrály jsme druhý i třetí set, hrály jsme jako TÝM a tím pádem jsme i vyhrály zápas.

TJ Ostrava – Brno 0:2 (-21, -13)
Sestava: Bauerová, Zedníková B., Zedníková E., Šínová, Klajmonová, Jedličková
Střídaly: Radová
Do zápasu jsme vstoupily s odhodláním vyhrát. První půlku setu jsme hrály velice dobře, vycházely nám smeče , podání, obětavě jsme vychytaly míče v poli. Pak se nám, ale přestalo dařit na podání a odešel nám i příjem prohrály jsme v koncovce – opět. V druhém setu jsme nedokázaly překonat psychicky porážku, neměly jsme příjem a pokud jsme ho zvládly nedokázaly jsme úspěšně zaútočit a položit balón soupeři na zem.

TJ Ostrava – Prostějov 0:2 (-15, -24)
Sestava: Bauerová, Zedníková B., Zedníková E., Klajmonová, Šínová, Jedličková
Střídaly: Fajkusová, Kubatá, Šubertová, Šurgotová, Radová
První set jsme začaly velice dobře dařilo se nám na podání a šel i příjem. Bohužel v druhé půlce setu jsme nezvládly příjem a set jsme prohrály. Druhý set začal pěkně, dařilo se nám v poli, příjem, podání, ale opět v koncovce jsme nedaly podání a soupeř úspěšně zakončil set třemi body za sebou.

Napsala: Zedníková Beata – kapitánka družstva
Trenér: Krátká I.