Facebook icon
YouTube icon

Testovací turnaj SCM - dívky, Ostrava 13.-15.9.2019

Z pověření Českého volejbalového svazu uspořádal Volejbalový klub TJ Ostrava testovací turnaj Sportovních center mládeže. Testování a následného turnaje se zúčastnilo 11 družstev extraligy juniorek a Prostějov. Současně proběhl i turnaj kadetek, kde zápolilo také 12 převážně extraligových družstev, z toho 2 týmy byly postaveny z reprezentačního výběru ročníku narození 2006. V juniorském turnaji, který se celý odehrál v jedné hale, byly týmy rozděleny na dvě skupiny po šesti družstvech, poté následovalo play-off a každý tým odehrál sedm zápasů. Ve finále zvítězilo družstvo Olympu Praha nad KP Brno, v zápase o 3. místo byly úspěšnější děvčata z Liberce.

Turnaj kadetek se hrál ve třech tělocvičnách na třech různých místech, takže akce byla náročná jak z hlediska organizačního, tak i pro samotné týmy. Družstva byla rozlosována do dvou základních skupin po 6 účastnících. Následně vznikly 2 skupiny o umístění, opět po 6 družstvech. Do finálové skupiny postoupily první tři ze základních skupin, do skupiny útěchy poslední tři. Vzájemná utkání se započítávala. Celkem každé družstvo odehrálo 8 utkání.
Kadetský turnaj vyhrál Chodov, před Libercem a Ostravou.

Oba turnaje byly velice kvalitní a sloužily jako příprava před začátkem nových extraligových soutěží. Družstva na prvních čtyřech místech v obou kategoriích byla odměněna dortem, všechna družstva obdržela diplom. Byly vyhlášené i nejlepší hráčky turnaje, které dostaly věcné ceny.

Výsledky všech utkání naleznete v přílohách.