Facebook icon
YouTube icon

Hodnocení sezóny očima Aničky Pavlovové (Juniorky "A")

Ačkoliv jsme po první části sezóny zaostávaly za Přerovem pouze o 3 body, skončily jsme na pátém místě, což nás seslalo spolu s Prostějovem (který od nás dělil propastný rozdíl 20 bodů) do 3. skupiny. Naším cílem pro první turnaj tedy bylo tento turnaj vyhrát a postoupit tak do skupiny druhé. Ještě v pátek to však nevypadalo velmi příznivě, protože z původního kádru cca 12 holek, které nastupovaly s menšími obměnami celou první část sezóny, nám zůstalo na víkend pouhých 9 hráček, z toho D. Hrubá byla zraněná a celou dobu nás pouze podporovala z lavičky a byla na místě pro případ, že by se na hřišti někomu něco stalo. Jelikož s námi nejely žádné "čisté" nahravačky, na nahrávce hrály střídavě či společně (jako dvě zadní náhry) A. Pavlovová a K. Kundlová. Na bloku stabilně I. Poláchová a E. Augustinová, na smeči K. Žarnovická a K. Žolnerčíková. Na účku pak A. Faltínová a na liberu K. Planková.

V této sestavě jsme v 1. zápase podle očekávání porazily Prostějov 3:0 (18,8,18), i když to také nebylo jednoduché.
V druhém zápase jsme narazily na České Budějovice, které jsme po boji také porazily 3:1 (22,21,-21,15). V tento moment nám hrála do karet prohra Vysočiny s Prostějovem, protože jsme už v sobotu večer věděly, že nám stačí další den uhrát jeden set, a budeme ve skupině na 1. místě.
A tak se taky stalo, s Vysočinou jsme sice prohrály 1:3 (-22,-21,21,-15) v nervydrásajícím souboji, ale zajistily jsme si postup do prostřední skupiny.

Na další turnaj do nedalekého Šternberka jsme chtěly jet ve větším počtu, abychom se nemusely bát kontumační prohry. Kvůli zranění jedné z blokařek (I. Poláchová), musela na bloku nastoupit A. Pavlovová, která byla připravená na různé posty. Oproti minulému turnaji chyběla K. Kundlová a přidaly se nahravačky P. Koloničná a H. Boštíková a také druhé libero/smeč M. Jošková. Celkem tedy 10 hráček. Cílem pro tento turnaj bylo ideálně postoupit do nejvyšší skupiny a hrát tak finálový turnaj, nebo se alespoň udržet a mít jistotu nehraní baráže.

Po 1. utkání proti Plzni (0:3 -12,-22,-15) jsme se těžko dávaly zpátky dohromady. Na začátku druhého setu si zranila kotník blokařka E. Augustinová a na blok musela ze smeče přestoupit K. Žarnovická. Zhostila velice dobře a po chvíli jsme porazily Přerov 3:0 (22,11,19), hlavně díky skvělému servisu a pozornosti.
Ve třetím zápase proti Šternberku jsme bojovaly, ale na mistryně kadetek z minulé sezony to nestačilo - 1:3 (-15,23,-17,-23).

Poslední turnaj této sezony se také konal nedaleko, ve Frýdku-Místku. Jelikož už nám v podstatě o nic nešlo, pouze o konečné umístění, chtěly jsme si tento turnaj hlavně užít a pořádně si zahrát. Ve stejné sestavě jako minulý turnaj, plus pomocí z kadetek - T. Pavlíčkovou, jsme jely uzavřít sezonu.

V 1. zápase proti Frýdku-Místku jsme se chtěly i ukázat před našimi fanoušky, ale to chtěl i Frýdek. Zápas byl plný skvělých momentů, ale i chvil, které jsme jako hráčky mohly řešit lépe. Prohrály jsme 1:3 (20,-18,-19,-14).
V přestávce mezi zápasy jsme si ve vedlejší hale zablbly s míčem i bez, a do druhého zápasu jsme nastupovaly v trochu uvolněnější atmosféře. Proti Vysočině jsme nepředvedly ideální výkon, ale prostor dostaly všechny hráčky a zahrály jsme si dost - celých 5 setů. 3:2 (-19,14,-18,20,11)
V posledním zápase této sezony, proti Šternberku, jsme opět chtěly vyhrát. I přes veškerou bojovnost se nám to nepodařilo, a poslední set jsme bohužel nedokázaly vůbec otočit. Zápas skončil naší prohrou 1:3 (-21,23,-24,-8).

Celou sezonu jsme tedy ukončily celkovým 8. místem, se stejným počtem bodů jako Přerov. Osobně si myslím, že to byla vydařená sezona, hlavně v první části jsme hrály velice kvalitní volejbal, a v té druhé také, i přes mnohé překážky jako jsou zranění a nemoci. Určitě jsme měly na lepší umístění, hlavně nás mrzelo 5. místo v tabulce po první části, protože jsme se viděly výš a chtěly jsme lepší pozici do turnajů.
Jako každý rok, i letos nás opouští mnoho hráček - A. Pavlovová, I. Poláchová, E. Augustinová, D. Hrubá a taky N. Žůrková, která se po první části sezony začala věnovat přednostně beachvolejbalu.

Holkám do příští sezóny přejeme hodně štěstí, a hlavně chuti do hry!

Autor: Anna Pavlovová