Facebook icon
YouTube icon

Ostravské juniorky zahájily sezonu úspěšně

O víkendu 9. a 10. října 2021 absolvovaly juniorky „A“ TJ Ostrava extraligový kvalifikační turnaj v pražské hale na ulici Přípotoční ve Vršovicích. Tým zvolil pro pohodlnější cestu vlak a vyrazil už v pátek do hlavního města. „V konkurenci 4 týmů jsme s bilancí tří výher a jedné porážky obsadili 2. místo, což nám stačilo k postupu do první výkonnostní skupiny, která odehraje další turnaj v termínu 13. a 14. listopadu. Hráčky chválím za psychickou odolnost, kdy jsme v utkání proti Lanškrounu vstali z mrtvých a otočili z 0:2 na 3:2. Dále chválím hráčky za plnění taktických pokynů v utkání proti Olympu Praha. Návrat do Ostravy probíhal v lehce punkovém stylu, kdy Prahu opouštěla snad půlka republiky a místo ve vlaku tak mělo cenu zlata“ zhodnotil krátce úspěšný víkend hlavní trenér juniorek Ondřej Šimák.

Konečné pořadí kvalifikačního turnaje:
1.    PVK Olymp Praha           9b.
2.    TJ Ostrava                     8b.
3.    TJ Sokol Šternberk        8b.
4.    Lanškroun                    5b.
5.    SKŠ ZŠ Mikulova Praha    0b.

Turnaje se zúčastnily: Bauerová, Chládková, Fabikovičová, Fukalová, Gavlasová Anna, Jasečková, Jedličková, Kuldanová, Müllerová, Šmídlová, Tobiášová, Výtisková.
Samotná soutěž probíhá turnajovým systémem, kdy je 15 týmů rozřazeno do tří výkonnostních skupin. V každém turnaji vítěz postupuje do vyšší skupiny, poslední padá níže. Každé umístění v turnaji je bodově ohodnoceno. Po šesti turnajích se nejlepších šest týmů střetne ve finálovém závěrečném turnaji.

Autoři: Radek Karnufek, Ondřej Šimák