Facebook icon
YouTube icon

Ostravské juniorky znovu mezi nejlepšími týmy

O víkendu 12. a 13. 2022 února se konal další turnaj v rámci volejbalové extraligy juniorek. Pořadatelem pátého turnaje této sezony byl klub Dukla Liberec, všechna utkání turnaje se odehrála v Jablonci nad Nisou. Nechyběly u toho ani volejbalistky TJ Ostrava, které se díky výsledkům v minulém turnaji udržely mezi nejlepšími pěti celky extraligové tabulky.
Hlavní část týmu odjížděla v pátek okolo jedné hodiny, zbytek se na dlouhou cestu vydal až v sobotu večer po utkání extraligy žen. Na programu měly svěřenkyně trenéra Ondřeje Šimáka čtyři utkání ve dvou dnech.
K prvnímu utkání nastoupily ostravské juniorky v sobotu od 13 hodin proti Olympu Praha. Ostravským volejbalistkám se nepodařilo uhrát ani set a Olymp tak zapsal vítězství 3:0 na sety a první tři body v rámci turnaje.
Další utkání odehrály ostravské juniorky proti Královu Poli v sobotu od 17 hodin. I druhé utkání sobotního programu svěřenkyně trenéra Šimáka prohrály, tentokrát 3:1 na sety, když zvládly alespoň koncovku třetího setu a utkání tak pokračovalo dále. V závěru se ale radovaly juniorky z Brna.            
V neděli nastoupily hráčky proti favorizovanému Liberci, posílené o Nelu Jasečkovou, Anetu Bauerovou a Adélu Chládkovou, které se k týmu připojily později z důvodu extraligového utkání žen. V dopoledním utkání, které začalo v 11 hodin přehrály volejbalistky Dukly Liberec Ostravu 3:0 na sety, a tak Ostrava stále čekala na první vítězné utkání v turnaji. Všechny síly bylo třeba vložit do posledního zápasu.
Turnaj završily ostravské hráčky v neděli od 15 hodin proti Šternberku. Ani v posledním utkání se jim ale nepodařilo zvítězit, a tak po čtyřech prohrách zůstaly na posledním místě tabulky turnaje.                 
Výkony svých svěřenkyň hodnotil po turnaji trenér juniorek TJ Ostrava Ondřej Šimák: „Do Jablonce jsme kvůli absencím několika hráček vyjeli v omezené sestavě. Věděli jsme, že nás čeká zřejmě nejtěžší turnaj vzhledem k okolnostem. Hrozila i rotace hráček na jiné posty než jim vlastní. K tomu naštěstí nedošlo díky pomoci B družstva juniorek. Proti čtyřem kvalitním soupeřům se nám bohužel nepodařilo bodovat ani v jednom z utkání. Pravidelná střetnutí s takovými týmy je však k nezaplacení.“
Juniorský celek TJ Ostrava tak po víkendu poprvé opouští elitní skupinu a v následujícím turnaji, který se odehraje koncem února, budou volejbalistky bojovat o návrat zpět mezi elitu. „Vzhledem k našim dobrým výsledkům z předchozích kol a ztrát soupeřů máme po tomto turnaji jistou účast ve finálovém turnaji šesti nejlepších družstev v republice“, zdůrazňuje dosavadní letošní dobré výsledky svých svěřenkyň trenér Šimák. „Velké dík patří hráčkám A týmu žen, které po sobotním utkání proti Šelmám vyjely pomoci na nedělní program turnaje.“

Autor: Radek Karnufek