Facebook icon
YouTube icon

EX-U22Z : 3. turnaj 1. místo

Termín: 
Neděle, 4 Prosinec, 2022 - 10:00

Extraliga U22 - Skupina "B"

EX-U22Z 2. část - 3. turnaj - skupina B, pořadatel: Lanškroun  -  1. místo ve skupině  


V minulých dvou kolech jsme byli vždy úspěšní na 50%, a tak jsme očekávali, jak dopadneme tentokrát. Hrálo se již podruhé v sezóně v Lanškrouně, a asi to ani ještě nebude naposledy.
Tentokrát jsme ale začínali již prvním utkáním od 10.00.
Do Lanškrouna jsme se dostávali strastiplně přes extraligové utkání žen v Kutné Hoře, a s využitím azylu u Chládků v Zábřehu na Moravě. Tímto jim patří díky.

První utkání : TJ Ostrava – VO TJ Lanškroun 3:2 (-18,19,-23,17,10)
Sestava : Koloničná Saša, Jasečková Nela, Chládková Adéla, Vytisková Eliška, Bidláková Tereza, Bauerová Aneta, libero Tobiášová Nela – Adámková Michaela, Šťastná Ema, Gavlasová Anna, Orálková Adéla
Do utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Soupeřky nás hned v úvodu zatlačily do hluboké defenzívy, ze které jsme se nemohli vůbec vzpamatovat. Výrazně jsme prohrávali až o devět bodů. Sice jsme potom ještě zkorigovali na 15:19, na víc jsme se ale nezmohli.
To do druhého setu jsme nastoupili úplně v jiném rozpoložení. Po vyrovnaném úvodu setu jsme se trhli na 11:6. Pomáhalo nám ale i to, že tentokrát se soupeřkám nedařilo uplatnit svoji nejsilnější zbraň, kterou je servis. Chybovaly častěji, než je u nich obvyklé. Přesto ještě vyrovnaly na 17:17. My ale zabrali a set uhráli.
Třetí set byl boj o každý bod a o každou výměnu. Nám se na chvíli podařilo malinko trhnout, ale to trvalo jen chvíli. Skóre bylo znovu srovnáno. Za stavu 23:22 jsme měli setbol na rukou, kdy jsme nešťastně vybrali vytlučený blok soupeřek do autu. Set jsme prohráli.
Dokázali jsme se ale vzchopit a ve čtvrtém setu jsme hráli velmi dobře. Náskok, který jsme si vypracovali, jsme nepustili, a poslali tak utkání do pátého setu.
V něm za stavu 4:4 došlo ale k vážnému zranění naší smečařky Nely Jasečkové. Soupeřovo účko špatně vyhodnotilo nahrávku a doskočilo na naší stranu. Nela jí při bloku dopadla na nohu a utrpěla těžký výron pravého kotníku. Zranění bylo velmi bolestivé a byli jsme nuceni i přivolat sanitku, která ji odvezla na vyšetření. Doufejme jen, že to nebude tak vážné, jak to vypadalo a všichni jí přejeme brzké uzdravení. Postu smečařky se zhostila do konce setu Ema Šťastná, a nutno dodat, že velmi dobře. Tie-break jsme jasně vyhráli. A bojovali jsme i za Nelu. A konečně jsme Lanškroun porazili.

Druhé utkání : TJ Ostrava – VK Prostějov 3:0 (19,19,11)
Sestava : Koloničná Saša, Chládková Adéla, Vytisková Eliška, Bidláková Tereza, Bauerová Aneta, Gavlasová Anna, libero Tobiášová Nela – Adámková Michaela, Šťastná Ema, Orálková Adéla
Ve druhém utkání jsme narazili na soupeřky, se kterými jsme ještě nehráli. Dal se očekávat opět tuhý boj, na jejich straně jsou kvalitní hráčky. V případě vítězství se nám otevíraly dveře do první trojky, a bylo potřeba se o to pokusit.
Z důvody zranění Nely Jasečkové jsme museli kombinovat se sestavou. Na smeč přešla Saša Koloničná, na účko šla Anička Gavlasová. Obě dvě svoji úlohu zvládly velmi dobře, a odehrály dobré utkání.
Úvod nám již tradičně moc nevyšel, a rychle jsme prohrávali 2:7. Naštěstí jsme ale rychle zabrali a srovnali skóre. V závěru setu již byla kvalita i větší vůle po vítězství na naší straně.
Druhý set jsme na začátku pokračovali v našem dobrém výkonu, a rychle si vypracovali solidní náskok. Ten se nám dařilo držet, a soupeřky jsme již do setu nepustili.
Třetí set se potom stal jednoznačnou záležitostí. Za dvacet minut to bylo 25:11. Soupeřky již rezignovaly, a utkání odevzdaly.
V tabulce se držíme na pátém místě, a příští kolo budeme hrát 15.ledna na domácí palubovce.
Soupeřkami nám budou Olymp a Brno, takže to budou velmi těžká utkání. Alespoň se podíváme, jak obě družstva hrají. V naší druhé skupině se udržel Lanškroun po jasném vítězství nad Prostějovem 3:0. Postup je pěkný, bohužel nám radost kalí zranění Nely.
Nutno ještě podotknout, že tentokrát jsme podali asi zatím nejlepší výkon, a to v obou utkáních.

Autor, trenér: Radek Brzobohatý

Pořadatel: VO TJ Lanškroun

Termín: 4.12.2022
   
Adresa: Sokolská 288 Lanškroun - Ostrovské Předměstí
Rozhodčí: Kostka M., Sochor J.            
 
"Extraliga Juniorek  U22" - výsledky a tabulky