Facebook icon
YouTube icon

I přes zranění získáváme body v 1 lize U22

1. zápas:  3:2 (-16,16,23,-13,12)
Dne 15.10.2023 jsme se ráno v 9:10 sešli v šatně, aby nám Jumbo sdělil veškeré věci, které k tomuto zápasu s Dolním Újezdem (první team tabulky po prvním kole) potřebujeme vědět. Hned na to jsme se polorozespalé šli rozcvičovat a rozcvičit na zápas. Po pozdravení druhého týmu a týmové poradě se šlo na věc.
Už v prvním setu se ukázalo že na kurt nastoupil tým“ VK Šípkové Růženky“. Po vystřídání se hra začíná lepšit, nicméně i tak prohráváme 1. set po našich chybách 25:16.
Po důrazné promluvě trenéra se výkon v 2. setu mírně lepší,ale tentokrát nám pomáhá také soupeř svými chybami a set vyhráváme 25:16.
Ve třetím setu nastolený trend pokračuje, ale mentální útlum teamu dělá z tohoto setu drama, které v dramatické koncovce vyhráváme 25:23.
Co říct ke čtvrtému setu? Průběh a výsledek zastínilo zranění jedné z domácích hráček, které skončilo odvozem sanitkou. Tento set vyhrává méně šokovaný a neuslzený tým soupeřek.
Do posledního, rozhodující setu, nastupujeme s odhodláním urvat zápas pro zraněnou hráčku, což se nám po náročném boji daří v poměru 15:12. Tím získáváme dva, vzhledem k průběhu, cenné body do tabulky.
 
2. zápas:  0:3 (-18,-22,-18)
Po hodinové přestávce se team znovu připravuje na zahájení odpoledního utkání. Trenér do základní sestavy nasadil mladší hráčky, kterým dává příležitost získat potřebné zkušenosti a herní návyky. Celý tým potěší návrat zraněné hráčky, která si ani o berlích nenechá ujít 2-hý zápas a „přiskákala“ podpořit team. 
V prvním setu je bohužel znát naše nervozita a nezkušenost. Soupeřky po prohraném prvním zápase výrazně zlepšily servis a zpřesnily hru. První set tedy bohužel prohráváme 25:18.
Do druhého setu nastupujeme v nezměněné sestavě a team se postupně uklidňuje a výkon se celkově lepší. Soupeřky však i nadále dělají minimum chyb a vůbec nám tím nepomáhají. Vyrovnaný stav vydržel až do koncovky, kde bohužel opět vítězí soupeřova zkušenost v poměru 25:22.
Ve třetím setu již nastupují i další hráčky z lavičky. I přes to si naše hra udržuje kvalitu. Soupeř i nadále drží kvalitu servisu a má přesnější i klidnější hru. Také v tomto setu vyhrává 25:18 a potvrzuje svoji pozici v tabulce.
Závěr: Toto 2 utkání nám přineslo spoustu rozporuplných pocitů a ukázal náš teamový duch. Kaňkou je zranění našeho U-čka, ale pozitivní jsou 2 body proti prvnímu teamu v tabulce a získané zkušenosti mladých hráček.

Napsala: Ema Ptáčková