Facebook icon
YouTube icon

Sehrané Ostravanky porazily nově se rodící družstvo Sokola Frýdek-Místek (15.10.2023)

V souboji regionálních rivalek ve druhém kole extraligy vyhrály volejbalistky Ostravy nad Frýdkem-Místkem 3:0. Frýdecko-místečanky představily dvě nové posily.

Zatímco volejbalistky TJ Ostrava společně trénovaly celou přípravu, hráčky Sokola Frýdek-Místek svoje družstvo stále budují. A podle toho dopadl jejich souboj ve druhém kole extraligy. Ostravanky doma zvítězily 3:0 (13, 17, 20).

„Ještě v pondělí jsme měly osm hráček, takže místy bylo vidět, že to bylo z naší strany hodně nesehrané. Enormně,“ uvedla frýdecko-místecká trenérka Alexandra Dedková. „To utkání nás nepotkalo v nejlepší formě. Máme na čem pracovat. A budeme.“


Za Sokol poprvé nastoupily bulharská univerzálka Ralina Doškova a libero Denisa Kulová.

„Od Raliny to ještě nebylo ideální, ale už vystrkovala růžky. Věřím, že bude posilou,“ podotkla Dedková.

Nejnovější frýdecko-místecká posila, bulharská univerzálka Ralina Došková útočí přes ostravský blok.

Po francouzské smečařce s německým pasem Joyce Agbolossou, která si proti Ostravě připsala 11 bodů, je Došková, jež má zkušenosti z Francie, Rumunska a Německa, druhou cizinkou ve frýdecko-místeckém celku. Další by ještě mohla přijít na blok. „Hledáme, ale není to otázka nejbližších dní,“ řekla Alexandra Dedková.

„Denisa i Ralina s námi byly na třech trénincích, takže nesouhra je ještě vidět,“ uvedla kapitánka sokolek Veronika Strušková. „Kupily jsme hloupé chyby, které by se nám neměly stávat. Doufám, že postupně budeme lepší.“

Ostravanky hlavně v prvním setu podáním trápily Kulovou, někdejší olomoucké libero, které se na hřiště vrací po mateřské pauze.

„Jít po ní byl jeden z taktických pokynů,“ přiznala ostravská smečařka Petra Kojdová, která byla s 16 body nejúdernější hráčkou utkání.

„Od druhého setu to už bylo z naší přihrávkou lepší,“ upozornila trenérka Dedková, jejíž tým po předchozí domácí výhře nad obhájkyněmi titulu KP Brno tentokrát narazil.

„S Brnem nám to minule vyšlo, ale Ostrava je doma hodně silná,“ upozornila Veronika Strušková. „Domácí hráčky nás zatlačily servisy, ale nám se je nedařilo od sítě odtlačit. Ubránily nás.“

Ostravský trenér Zdeněk Pommer uznal, že si pomohli servisem. „A dobře jsme bránili,“ zdůraznil devět bloků svého týmu oproti dvěma protivnic. „Byl to od nás kompaktní výkon, ale můžeme hrát ještě lépe. A pomohli nám fanoušci, které zveme ještě ve větším počtu, protože máme před sebou další čtyři domácí zápasy v řadě.“

Autor: Jiří Seidl
Foto: Roman Krejčí