Facebook icon
YouTube icon

Bitvu na Sibiři volejbalistky prohrály (8.3.2017)

Premiérová cesta volejbalistek TJ Ostrava evropským pohárem skončila včera na Sibiři.

Po domácí prohře 1:3 ve čtvrtfinále Challenge Cupu podlehly Jeniseji Krasnojarsk v odvetě na jeho palubovce po velké bitvě 0:3.

Do Ruska družstvo reprezentačního kouče Zdeňka Pommera vyrazilo v neděli leteckou trasou z Prahy přes Petrohrad povzbuzeno sobotní výhrou v extralize nad osminásobnými Českými mistryněmi z Prostějova 3:2. Cesta trvala téměř Čtyřiadvacet hodin.

„Šestihodinový časový posun holky zvládly dobře, v hale Krasnojarska absolvovaly před zápasem dva tréninky a v pondělí po obědě nás pořadatelé zavezli k jedné z největších přehrad na světě. Starali se o nás pěkně, jedinou komplikací byl ztracený kufr trenéra, který bloudil po Rusku," prozradil manažer ostravského klubu Miloš Matula s tím, že zavazadlo dorazilo za Pommerem až včera v poledne.

Zápas sice jeho svěřenkyně prohrály, ale ostudu v něm neudělaly, nad favoritem celé soutěže v každé sadě dlouho vedly. V závěru však vždy slavily úspěch větší zkušenost i výšková převaha domácích hráček. „Škoda že jsme nedohráli koncovku prvního setu, zápas by se pak zřejmě vyvíjel jinak," vrátil se ostravský kouč k vyrovnanému stavu 22:22.

„V klíčových momentech byl soupeř agresivnější a nám místy chybělo i trochu štěstí. Dobře jsme servírovali, ale v důležitých momentech jsme měli být důraznější," poznamenal Pommer.

Blokařský souboj na síti Ostrava s Krasnojarskem prohrála 6:9, ale na přímé body z podání ho porazila 10:8.

Největší šanci prodloužit utkání měla ve třetím dějství. Za stavu 24:22 ale nevyužila dva setboly a Krasnojarsk čtyřbodovou šňůrou skóre otočil.

„Škoda že jsme nevyhrály první set, určitě by to domácí znervóznilo. Bohužel jsme nebyly ani v dalších koncovkách dostatečně důrazné. Velký rozdíl byl v tom, že soupeřky důležité balony pokládaly a my ne," konstatovala ostravská kapitánka Iva Nachmilnerová, které vadilo nesportovní bučení ruských fanoušků při podání hostů.

Challenge Cup volejba-listek - odveta čtvrtfinále:
Jenisej Krasnojarsk -TJ Ostrava 3:0 (23, 20, 24)
Rozhodčí: Pindral (Pol.) a Hajijev (Ázer.)
čas: 79 min., diváků: 250
První zápas 3:1, postoupil Krasnojarsk
Nejvíc bodů domácích: Frolovová 17, Hareliková 13, Ščeglovová 12.
Ostrava: Valková 4, P. Kojdová 7, Zemanová 3, Toufarová 10, Zedníkova 12, Nachmilnerová 10, libero: Červenková - Čuboňová, Diatková 2, Kvapilová, Součková, Faltínová. Trenér: Pommer.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník
FOTO: CEV