Facebook icon
YouTube icon

Český pohár - 3.kolo: PVK Olymp Praha - TJ Ostrava 3:1

Ve středu budou známa dvě družstva, která si zajistí účast ve Final Four Českého poháru žen 2018/2019. Rozhodnou o tom podvečerní odvetné zápasy Olympu s Ostravou a VK Brnem s Prostějovem.

PVK Olymp Praha - TJ Ostrava  3:1 (13,21,-21,20)

Hala: Sportovní hala PVK Olymp Praha
Adresa: Přípotoční 300/12, Praha - Vršovice   
 
Rozhodčí: Buchar T.,Dušek P.  

Domácí Olymp má v utkání s Ostravou o trošku výhodnější pozici. V prvním vzájemném duelu v Ostravě dokázal vybojovat vítězství 3:2. Po prvním vyhraném setu pražské volejbalistky ještě do poloviny druhého dějství diktovaly hru, pak však přišel útlum.

„Došlo ke zkratu v hlavách hráček, které si myslely, že už to dojde samo. Polevili jsme na přihrávce a především na obraně v poli, některé útoky nebyly důrazné. Sami jsme soupeře rozehráli k velmi dobrému výkonu,“ okomentoval klíčové momenty druhého setu trenér Olympu Stanislav Mitáč.

Ostrava nejenže srovnala na 1:1, ale její zlepšený výkon znamenal i zisk třetí sady. I do čtvrtého setu vstoupil lépe tým ostravského trenéra Zdeňka Pommera, pak však Olymp navázal na svůj výkon z úvodu zápasu a rozhodnout musel až tie-break.

„Musím ocenit sílu družstva, že ani za tohoto stavu jsme tomu nepodlehli,“ chválil po utkání svůj tým Stanislav Mitáč. „Do Ostravy jsme jeli s cílem uhrát dva sety a mít dobrou výchozí pozici do pohárové odvety, takže s vítězstvím jsem spokojený,“ dodal.

Pohárová matematika praví, že do Final Four Olymp posune jakákoliv výhra. Naopak Ostrava pro postup musí zvítězit za tři body (3:0 nebo 3:1). V případě výhry ostravských volejbalistek v tie-breaku bude následovat „zlatý set“.

Autor: Jiří Carba
Zdroj: cvf.cz