Facebook icon
YouTube icon

Český pohár žen - 3. kolo: TJ Sokol Frýdek-Místek - TJ Ostrava 1:3

Ve čtvrtfinále Českého poháru proti sobě nastoupili severomoravští soupeři. Před necelými čtrnácti dny vyhrála Ostrava ve Frýdku 3:1, takže nastupovala v roli favorita. Tato derby však mívají svou specifickou příchuť, což se v dnešním zápase potvrdilo a Ostravanky musely o výhru bojovat.

TJ Sokol Frýdek-Místek - TJ Ostrava 1:3 (-22,-21, 27,20)

Rozhodčí: Pecháček L., Kovář V.
Počet diváků: 120

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Blasiak, Pavelková, Kvapilová, Kukučová, Šprochová, Mitrega, libero: Radivojevičová. Střídala: Vašinová I., Vašinová K., Borovcová
Hosté: Makauskaite, Nachmilnerová, Valková, Kojdová, Zemanová, Čuboňová, libero: Chevalierová. Střídaly: Sedláčková, Diatková

Popis utkání:
První set byl vyrovnaný, kdy žádný tým neodskočil na více než dva body, až v závěru získali hosté výraznější náskok 18:22, domácí zabojovali a snížili na 21:22, ale víc už nedokázali.
Druhý set se nesl v duchu setu prvního, kdy opět až v závěru získala Ostrava rozhodující náskok.
Třetí dějství bylo nejdramatičtější, domácí nesložili zbraně a získali 3 setboly v řadě, Ostrava všechny odvrátila, dokonce měla postupně dva mečboly, ale nervy drásající koncovku nakonec uhrál Frýdek-Místek.
Čtvrtá sada byla vyrovnaná jen do stavu 15:17, pak hosté pěti body v řadě rozhodli koncovku i celé utkání ve svůj prospěch.

Autor: Miloš Matula.

Hala: 6. ZŠ Pionýrů            
Adresa: Pionýrů 400 Frýdek-Místek     
 
Český pohár žen - 3. kolo

Rozpis utkání - Český pohár žen