Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - 9.kolo: TJ Ostrava - VK Dukla Liberec 1:3

V dohrávaném 9. kole UNIQA volejbalové extraligy žen zavítal do Ostravy vedoucí tým z Liberce. Domácí mají hostům co vracet, protože před 14 dny se oba týmy utkaly pod Ještědem a Ostravanky prohrály 0:3. První set se sice Ostravě podařilo získat, ale pak se již opakoval scénář z minula.

TJ Ostrava – VK Dukla Liberec 1:3 (25:23, 17:25, 17:25, 18:25)

Rozhodčí: Marschner R., Poláček J.
č.: 21041 dne: 30. 1. 2021 v hod.: 17:00
Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Hrdličková, Nečasová, Pospíšilová, Štrbová, Kalusková, Žarnovická, libero Chevalierová. Střídaly: Bauerová, Výtisková, Šmídlová, Jedličková, Zemanová.
Hosté: Kohoutová, Bajusz, Emelina, Trnková, Kvapilová, Svobodová, libera Dostálová. Střídaly: Šotkovská, Bartošová, Šulcová, Ovečková.

Vyjádření:
Helena Hrdličková (kapitánka TJ Ostrava): „Chvílemi vyhrocené utkání, způsobené chybnými výroky obou rozhodčích. Pořád se nám nedaří zatlačit soupeře servisem, tak jak bychom si představovaly. Také jsme si nepomohly obranou na síti. Teď máme prostor zamakat na všech herních činnostech a postupně se zlepšovat před play off.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „V tomto zápase jsme byli nedůrazní na útoku a v bránění kůlových hráček z Liberce.“                  
Simona Bajusz (kapitánka VK Dukla Liberec): „Přijely jsme s cílem odvézt tři body, což se nám podařilo. V prvním setu byla znát dlouhá cesta a nedokázaly jsme si přihrát a pohnout se na nohách v poli. Další sety jsme se chytly a hrály jsme svoji hru. Tento zápas byl vyhrocený, lítaly karty a trochu připomínal komedii.“
Libor Gálík (trenér VK Dukla Liberec): „Domácí byli nervózní a zdržující. My jsme se pomalu rozjížděli, ale ustáli jsme to a vezeme si domů tři body.“

Popis utkání:
Domácí začali utkání třemi chybnými servisy, ale od stavu 4:7 se dostali do hry, i díky třem esům Žarnovické a dobré obraně otočili na 12:7. Jak rychle získali náskok, tak ho rychle ztratili. Time out TJ byl za stavu 12:11, rady trenéra pomohly a Ostravanky opět získávaly náskok (17:13, 23:17). Liberec se nevzdal a výrazně snižoval vedení (23:21). Ostrava se přes to dostala ke třem setbolům (24:21) a využila až poslední.
V druhém setu byl od začátku lepší Liberec, a byť si Zdeněk Pommer vzal dva oddechové časy za stavu 4:7 a 5:10, tak nápor hostů nezastavil (10:16, 11:18, 14:21) a Dukla set s přehledem získala. Tento set se nepodařil ani rozhodčím, což komentoval kouč Ostravy a postupně si vysloužil žlutou a červenou kartu.
Třetí set opět začal lépe Liberec, kdy trápil domácí hlavně svými bloky a trenér Ostravy si zase musel relativně brzy vybírat oba tajmy (4:8, 8:13). Tentokrát rady na chvíli zabraly (12:15, 16:19), ale při servisu Bajusz Dukla odskočila na 16:24 a set s přehledem dohrála.
Ve čtvrtém setu volejbalistky Ostravy opět nezachytily úvod a za chvíli prohrávaly 0:4, 6:12. Avšak to je nepoložilo, ještě zabojovaly, postupně snížily na 10:13 a tehdy „Pompe“ za komentář k rozhodčím slovem „páska“ dostal stopku do konce setu (žlutá + červená karta). Hráčky Ostravy toto nespravedlivé vyloučení na chvíli nakoplo a dostaly se k Liberci na dva body (12:14, 13:15), ale hlavně dobré bloky Dukly rozhodly tuto pasáž utkání a Ostrava od stavu 17:20 získala už jen jeden bod.

Autor: Miloš Matula

Články a další podrobnosti na: cvf,  facebook,  volejbal-ostrava

                   
"Extraliga Žen" - 9.kolo
Rozpis utkání a tabulka soutěže
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos na Czechvolley.tv