Facebook icon
YouTube icon

Extraliga žen - Play-Off: TJ Ostrava - VK Prostějov 1:3

V letošním prvním kole play-off volejbalové UNIQA extraligy žen narazila TJ Ostrava na VK Prostějov. Jedná se o duel čtvrtého a pátého celku z extraligové tabulky. Stav ve čtvrtfinálové sérii je zatím po dvou odehraných utkáních vyrovnaný 1:1. Doma Ostrava udolala soupeře v pětisetové bitvě 3:2, venku však prohrála 3:0. Třetí duel série je velmi důležitý pro oba týmy. Po dnešním utkání udělá jeden z týmů důležitý krok k postupu do semifinále. Znovu se dá tedy očekávat velká bitva plná emocí.

TJ Ostrava – VK Prostějov 1:3 (21:25, 18:25, 25:17, 14:25)

Stav série Play-Off: TJ Ostrava - VK Prostějov 1:2

Rozhodčí: Vachutka M., Horký P.
č.: 21147 dne: 24. 3. 2022 v hod.: 17:00
Počet diváků: 160

Sestavy (od zóny I):
Domácí: Kašparová, Nečiporuka, Jedličková, Kotlabová, Štrbová, Zemanová, libero Jančová. Střídaly: Pospíšilová, Bauerová, Jasečková, Chládková.
Hosté: Bajusz, Fričová, Kvapilová, Šunderlíková, Faltínová, Loff da Silva, libero Stavinohová. Střídaly: Smolková.

Vyjádření:
Andrea Štrbová (kapitánka TJ Ostrava): „V některých činnostech, co jsme si řekly, že se musíme lepšit, jsme se zlepšily, což je pozitivní, ale chyběl nám důraz v některých činnostech. To nás dnes stálo body a psychiku. Je škoda, že jsme si nechaly utéct vítězství na domácí palubovce, ale určitě jedeme vyhrát k nim.“
Zdeněk Pommer (trenér TJ Ostrava): „My jsme udělali v prvním setu strašně moc chyb na servisu, snad sedm zkažených a celý zápas jsme byli slabí na útoku. V tomto se musíme zlepšit, protože jsme dnes opravdu hodně chybovali, ale budeme to muset hodit za hlavu a bojovat v neděli.“                  
Simona Bajusz (kapitánka VK Prostějov): „Jsme strašně šťastné, že jsme dnes zvládly vyhrát 3:1. V prvních dvou setech jsme tlačily soupeře na servisu, udělaly jsme méně chyb. Soupeř nám dva sety skoro dal, protože chyboval více. Ve třetím setu se soupeř zvedl a my jsme začaly chybovat, ale ve čtvrtém setu to holky asi nezvládly ve svých hlavách a my set vyhrály lehce. “  
Miroslav Čada (trenér VK Prostějov): „Já si myslím, že jsme dnes vyhráli zaslouženě. Byli jsme výrazně lepší v útoku i na bloku a celkově náš výkon byl jistější, takže jsem rád, že jsme toto důležité utkání zvládli.“

Popis utkání:
Do utkání lépe vstoupil hostující celek VK Prostějov. Také díky chybám domácích volejbalistek brzy vedly prostějovské hráčky 5:2, později 8:4. Domácí hráčky se snažily soupeře dorovnat ve skóre, což se ale nedařilo. Prostějov si dále držel náskok (10:8, 15:10, 17:14). Ostrava ale díky chybě Šunderlíkové na útoku, esu Zemanové a dobrému útoku Jedličkové nakonec srovnala na 17:17. Prostějovský celek však znovu domácím odskočil. Do koncovky šly hostující hráčky s jednobodovým náskokem 20:19. Prostějov dále vsadil na univerzálku Šunderlíkovou, která svými útoky, bodovým blokem a esem rozhodla o vítězství svého týmu v prvním setu poměrem 25:21.
Úvod druhé sady vyšel lépe znovu Prostějovu, který vedl 3:1, Ostrava ale dokázala srovnat na 4:4. Po chybách Prostějova pak vedla chvíli Ostrava (6:4, 7:5), hosté ale srovnali skóre na 7:7. Od té doby to byla zase Ostrava, která musela dotahovat drobný náskok soupeře. Za stavu 13:13 bylo opět vyrovnáno, hosté ale znovu odskočili a drželi náskok, který do koncovky vypracovali až na 5 bodů (20:15). Přesto, že domácí ještě snížili, nezabránili zisku druhého setu ve prospěch volejbalistek z Prostějova. Ty zvítězily v setu 25:18.
Úvod třetí sady patřil Ostravě. Hlavně díky Zemanové vedla Ostrava brzy 4:1. Tentokrát to byly hostující hráčky, které musely dotahovat ztrátu ve skóre. Ostrava vedla až o šest bodů a to za stavu 12:6, 16:10. Do koncovky šly domácí volejbalistky s náskokem sedmi bodů (20:13). Prostějovu se podařilo ještě snížit (21:17), Ostrava ale díky bodujícím blokařkám set vyhrála poměrem 25:17.
Čtvrtý set domácím vůbec nevyšel. Nejprve vedli hosté 4:0, brzy svůj náskok ale navyšovali. Sedmibodové manko musely volejbalistky Ostravy dotahovat za stavu 9:2 a 10:3 pro Prostějov. Hosté přidávali další body a navyšovali náskok (14:5, 19:9). Do koncovky šly hráčky Prostějova s pohodlným náskokem deseti bodů (20:10). Žádné drama už se v utkání nekonalo a přestože domácí hráčky ještě zapsaly čtyři body, Prostějov zvítězil v setu 25:14 a celé utkání tak ovládl 3:1 na sety.

Autor: Radek Karnufek

              
"Extraliga Žen"
Rozpis utkání a tabulka soutěže po základní části
Rozpis utkání Play-Off
On-line zápas a statistika utkání
Videopřenos z utkání můžete sledovat LIVE STREAM