Facebook icon
YouTube icon

"Křišťálová váza 2020" - mezinárodní turnaj juniorek a kadetek - 1. místo Volejbal Přerov JKY

Volejbalový klub Tělovýchovné jednoty Ostrava pořádal ve dnech 4. - 5. 1. 2020 již 26. ročník mezinárodního turnaje „O Křišťálovou vázu“ za podpory Statutárního města Ostravy. Účast na něm o tradičním prvním víkendovém termínu v novém roce znamená pro většinu týmů setkání po vánočních prázdninách a zahájení vrcholné přípravy před závěrečnými boji v různých republikových soutěžích Česka i v zahraničí.

Turnaje se letos zúčastnilo 16 týmů dorostenecké kategorie z České republiky a Polska, včetně reprezentačního výběru 2006. Čtyři polská družstva zaručila kvalitu našich sousedů, kde je volejbal nyní sportem číslo jedna.

Týmy byly rozděleny do čtyř skupin, první dvě družstva postoupila do čtvrtfinále, ostatní dohrávala play-out o umístění na 9. - 16. místě. Za dva dny se odehrálo 48 utkání ve dvou halách na čtyřech hřištích a diváci mohli sledovat dramatickou podívanou, kde většina zápasů končila až v těsných koncovkách. Mezi čtyři nejlepší se dostala družstva Přerova, Kalisze, Ostravy a Frýdku-Místku. Utkání měla vysokou úroveň a vítězem se staly juniorky Přerova před polským týmem, domácí juniorky vybojovaly bronzovou medaili, frýdecké kadetky byly vyhodnoceny jako nejlepší kadetské družstvo.

Vynikající úroveň jednoho z nejlépe obsazeného turnaje v ČR, kvalitní organizační zabezpečení a možnosti při využití víceúčelového sportovního areálu pořádající TJ Ostrava je dobrou pozvánkou do dalšího ročníku 2021, který se uskuteční opět první víkend v lednu.

Článek byl zveřejněn na webu Volejbalového svazu ČVF

Autor: Miloš Matula