Facebook icon
YouTube icon

Ostrava porazila Osijek a těší se do Finska (11.1.2018)

Do Challenge Cupu vstoupily na jihu Evropy, teď se volejbalistky TJ Ostrava vydají pro změnu na sever. Po výhře 3:0 v Chorvatsku porazily Osijek ve včerejší domácí odvetě 3. kola také 3:0 (20,16, 26) a jejich soupeřem v osmifinále bude finský tým OrPo Orivesi, který vyřadil kosovský Ferizej.

K postupu stačilo včera Ostravankám uspět ve dvou setech - a to zvládly hned na začátku utkání. V úvodním dějství ale musely překonat houževnatý odpor Chorvatek.

„Hrály mnohem lépe než u nich doma. Dnes předvedly bojovný výkon, ale my jsme byli lepší v obraně i v útoku," konstatoval domácí trenér Zdeněk Pommer po utkání. „A jsme rádi, že dnes přišlo hodně lidí," potěšil ho zároveň zájem ostravských fanoušků a skvělá atmosféra v hale.

Po druhém setu, kdy už bylo rozhodnuto o postupu ostravských hráček, které během druhé přestávky stihly předat Moravskoslezskému spolku na ochranu zvířat šék s částkou 28 675 korun. Tu v prosinci vynesla dražba jejich vánočních tréninkových dresů.

A právě publikum bylo hnacím motorem domácích volejbalistek ve 3. setu, ve kterém dlouho tahaly za kratší konec. „Kvůli divákům jsme nemohly prohrát, to by nás mrzelo. Chodí na každý náš zápas a jeli s námi i do Chorvatska. To byla naše motivace," přiznala blokařka Iva Nachmilnerová.

Domácí tým ve 3. sadě už prohrával 16:22, jenže pak přišla série podání blokařky Kateřiny Zemanové a nepříznivý stav se snížil na rozdíl jediného bodu. V dramatické koncovce Ostrava odvrátila tři setboly hostů a celý zápas při druhém mečbolu Ostravy ukončila esem Iva Nachmilnerová. „Udělali jsme to trošku dramatičtější pro diváky, nebyla to taková nuda," smála se blokařka Nachmilnerová. „Maličko jsme polevily v obrané, Osijek začal solit servis, ale dokázaiy jsme si, že i takový nepříznivý stav se dá otočit, když se tomu věří," radovala se z vítězství 3:0 nahrávačka Kateřina Valková.

„Nebylo to o koncentraci, ale zapojili jsme další hráčky z lavičky. Byla tam mírná nervozita i nedůslednost a chyby, přesto jsme to zvládli. Nejhladším výsledkem 3:0 postupujeme dál a za to jsme rádi," byl spokojen trenér Pommer.

Osmifinále Challenge Cupu zahájí Ostrava 24. ledna ve Finsku, odveta pod domácí sítí je na programu 7. února. „Soupeřky neznáme, ale těšíme se. Zkusíme si zase jiný volejbal, který se všude hraje trochu jinak," prozradila ostravská nahrávačka.

„Postupujeme jasně dál a za to jsme rádi. Soupeřky neznáme, ale těšíme se. Zkusíme si zase jiný volejbal, který se všude hraje trochu jinak", konstatoval trenér domácích hráček Zdeněk Pommer ml.

Už v sobotu čeká Ostravanky zápas české extraligy v Brně s Královým Polem a v pondělí od 19.15 hodin hostí Olomouc.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník