Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky neztratily v derby s Frýdkem-Místkem ani set (6.12.2015)

Bitva se nekonala, rozdíl pěti míst v tabulce byl vidět i na palubovce. Volejbalistky TJ Ostrava, kterým patří druhá příčka, v derby 11. kola extraligy porazily v sobotu doma sedmý Sokol Frýdek-Místek 3:0.

„Za výsledek a tři body jsem rád. Zápas jsme měli pod kontrolou, ale v některých pozičních věcech se musíme ještě zlepšit," zůstává ostravský trenér Zdeněk Pommer i po deváté výhře v sezoně nohama dál pevně na zemi.

Hlavní zbraní domácího celku bylo v sobotu podání. „Ostrava ho cíleně dávala na některé hráčky, a to rozhodlo celý průběh utkání. Těžké balony jsme dostávali od prvního setu," řekl kouč hostů Leopold Tůma. Ostrava jeho svěřenkyním nasázela v duelu sedm es, Frýdek uspěl při svém servisu jen třikrát. „Na bloku jsme na tom byli stejně, ale lepší jsme byli i v útoku," poznamenal Pommer.

Ostravský tým, který zvládl první polovinu základní části extraligy jako jediný z devíti účastníků bez porážky, se po prvním neúspěchu před týdnem v hale sedminásobných českých mistryň v Prostějově (0:3) chce znovu vrátit na vítěznou vlnu. První krok udělal v sobotním derby.

Jiné problémy řeší ve Frýdku-Místku: kádr družstva, které v minulé sezoně ovládlo souboj s Ostravou o bronzové medaile, opustilo v létě hned osm hráček. „Mančaft ještě není sehraný, je tam spousta nedostatků, problémy má občas i nahrávačka, ale lepší se zápas od zápasu," konstatoval Tůma, který v sobotu kvůli zdravotním potížím postrádal kapitánku Holišovou.

„Ostrava je favorit a s kvalitou hráček je jinde, než my. Dva sety jsem byl spokojený, ale třetí byl z naší strany špatný, totálně jsme odešli v útoku a na přihrávce, přesto musím tým poprvé pochválit za bojovnost," vyzdvihl kouč sokolek snahu svého týmu.

Extraliga volejbalistek - 11. kolo:

TJ Ostrava - Sokol NIBE Frýdek-Místek 3:0 (20, 17, 11)

Rozhodčí: Zimmermann a Topolánek, čas: 74 min., diváci: 265.

Ostrava: Valková 4, Toufarová 11, Zemanová 14, Zedníková 5, P. Kojdová 6, Nachmilnerová 4, libero Červenková - Čuboňová 1, Kvapilová 1. Trenér: Pommer.

Frýdek-Místek: Uhrová 2, K. Závodná 9, Bulinová, Pavelková 9, Štrbová 9, Mitrega 5, libero Radivojevičová - K. Vašinová 3, I. Vašinová, Kavková. Trenér: Tůma.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezsky.denik.cz