Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky už jsou v Rize. V hotelu čekají na výsledky testů (25.11.2020)

Dvakrát došly v Challenge Cupu do čtvrtfinále, teď čeká volejbalistky TJ Ostrava v tomto evropském poháru třetí start v historii klubu. Kvůli pandemii koronaviru a hygienickým opatřením v Česku ale tentokrát nebudou mít výhodu domácí haly, oba zápasy s týmem Volejbola Skola odehrají ve středu a čtvrtek večer bez diváků u soupeřek v Rize.

Do hlavního města Lotyšska se ostravská výprava vydala ve dvou autech tranzitech v noci na dnešek. Jejich řidiči, trenér Zdeněk Pommer a jeho asistent Filip Hanák, urazili cestu dlouhou přes 1200 kilometrů za čtrnáct hodin.

V pozdním odpoledni už byli na místě, a přestože v neděli všichni v Ostravě absolvovali testy na covid-19 s negativním výsledkem, dalším se museli podrobit hned po příjezdu do Rigy. „Dělali je opravdu poctivě, snad až do mozku,“ smál se kouč.

Teď všichni čekají v hotelu, kde se nesmí ani navzájem navštěvovat na pokojích, na výsledky. Dozvědět by se je měli ve středu ráno. A v případě, že budou v pořádku, čeká je dopoledne trénink a seznámení s halou, v níž večer nastoupí k prvnímu utkání Challenge Cupu.

Jaké má trenér informace o soupeřkách? „Riga se pohybuje na prvním druhém místě Baltické ligy. Viděl jsem nějaká videa a vím, že je to bojovný tým. Nepodceníme ho a půjdeme za vítězstvím,“ slíbil Pommer.

V Lotyšsku ale postrádá dvě nejzkušenější opory, smečařku Helenu Hrdličkovou a blokařku Ivu Kaluskovou. Obě maminky zůstaly doma. „Rozhodnutí holek samozřejmě plně akceptuji, protože mají doma malé děti. Musíme ukázat, že jsme tým a věřím, že nás to ještě víc stmelí,“ poznamenal ostravský kouč.

Na úvodním snímku je bývalá hráčka TJ Ostrava Vilte Makauskaite, která bydlí v Kaunasu, a se svými bývalými spoluhráčkami se aspoň na malouch chvíli setkala a všichni si "pokecali".


Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník