Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky už jsou ve Švýcarsku. Ve čtvrtek hrají Challenge Cup (27.10.2021)

Českou extraligu tento týden musely vynechat, místo ní ostravské volejbalistky sehrají první zápas evropského Challenge Cupu s VC Kanti Schaffhausen. Tým trenéra Zdeňka Pommera se v kompletní sestavě vydal za soupeřkami do Švýcarska, kde souboj ve čtvrtek od 20 hodin začne.

„Z Ostravy jsme vyjeli dvěma tranzity hodinu po půlnoci, bylo to furt po dálnici, takže to frčelo,“ prozradil ředitel TJ Ostrava Miloš Matula, že cesta probíhala bez zádrhelů a ve středu v poledne už byla výprava na místě. S halou, kde se bude hrát zápas, se seznámí na večerním tréninku, další ji čeká ve čtvrtek dopoledne.

Co ví o svých soupeřkách? „Schaffhausen patří dlouhodbě mezi silnou čtyřku ve švýcarské lize, momentálně je třetí. Trenér se díval na videa a má k dispozici jejich statistiky. V týmu působí sedm kvalitních cizizek, vedle české smečařky Evy Svobodové a blokařky Kateřiny Holáskové, jsoou to ještě Američanka, Srbka, Rakušanka a dvě Němky,“ řekl Matula.

Ve švýcarské lize je odehráno pět kol a Schaffhausen je zvládl vítězně. Německý kouč Nicki Neubauer má k dispozici srbskou univezálku Isidoru Ubavič, německou smečařku Romy Jatzko, rakouskou nahrávačku Victorii Deisl a dvě 190 centimetrů vysoké blokařky - Američanku Karis Watson a Němku Wiebke Silge.

„Jsou silní, nebude to žádná sranda, ale my máme také formu a věřím, že se projeví,“ připomenul ředitel, že Ostrava z osmi utkání české extraligy prohrála jen v posledním kole po velké bitvě s vedoucím Libercem 2:3. Odveta Challenge Cupu v hale ve Varenské ulici se bude hrát ve středu 3. listopadu v 18 hodin.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: https://moravskoslezsky.denik.cz