Facebook icon
YouTube icon

Po tápání v kvalifikaci ME odstoupil trenér volejbalistek Waibl. Tým povede dosavadní asistent Zdeněk Pommer ml. (27.9.2016)

Reprezentace volejbalistek mění trenéra, po nevyvedené kvalifikaci o postup na evropský šampionát odstoupil Němec Alexander Waibl. Ve dvou říjnových barážových duelech proti Slovensku povede tým jeho asistent Zdeněk Pommer mladší.

Osmačtyřicetiletý kouč německého mistra Drážďan převzal reprezentaci letos v únoru a s českým volejbalovým svazem měl uzavřenou roční smlouvu s opcí.

Po Italu Carlu Parisim, jemuž po loňském mistrovství Evropy vypršela po třech a půl letech smlouva, byl Waibl druhým zahraničním koučem českých volejbalistek.

Tým po prohře v Mariboru s domácími Slovinkami 1:3 nepostoupil přímo na mistrovství Evropy, v kvalifikační skupině skončil druhý. A výsledek?

Waibl nečekaně oznámil, že odstupuje z postu reprezentačního trenéra. „Po zvážení všech okolností cítím, že tým potřebuje nový impuls a z tohoto důvodu jsem přesvědčený, že mé odstoupení pomůže českému národnímu týmu k postupu v dodatečné baráži,“ řekl německý kouč Češek.

V baráží se Češky utkají se Slovenkami. První duel je čeká už v sobotu od 18.00 v Jablonci nad Nisou. Odveta bude ve středu 5. října v Popradu.

Družstvo povede dosavadní asistent Zdeněk Pommer mladší, jehož Waibl doporučil co by svého nástupce.

„Odstoupení trenéra Waibla mě zaskočilo,“ přiznal vedoucí úseku reprezentace volejbalového svazu Jakub Novotný. „Tím, že tým převezme Zdeněk Pommer bude zajištěna kontinuita nastaveného trendu a stylu práce. Všichni věříme v postup.“

Zdeněk Pommer mladší, který v minulé sezoně přivedl k bronzu extraligové volejbalistky Ostravy, má před nadcházejícími duely se Slovenkami jediný cíl: „Tím je samozřejmě postup na mistrovství Evropy.“

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: idnes.cz