Facebook icon
YouTube icon

Pohárová mise začala: Ostrava vyrazila do Rigy (24.11.2020)

Dvakrát došly v Challenge Cupu do čtvrtfinále, tento týden čeká volejbalistky TJ Ostrava v tomto evropském poháru třetí start v historii. Kvůli pandemii koronaviru a hygienickým opatřením v Česku ale tentokrát nebudou mít výhodu domácí haly, oba zápasy odehrají ve středu a čtvrtek bez diváků u soupeřek v Rize.
Na cestu dlouhou přes 1200 kilometrů do hlavního města Lotyšska se vydal tým ve dvou autech tranzitech v noci na dnešek. V rolích řidičů trenér Zdeněk Pommer a jeho asistent Filip Hanák. „Snad to dáme, v úterý do 17 hodin místního času musíme v Rize všichni absolvovat testy na covid, přiblížil kouč další program.
Čeho se nejvíc obává? „Nebezpečný je systém jejich hygieny. Když je někdo pozitivní, nemůže hrát celý tým," připomenul Pommer lotyšskou anabázi pražských Lvů, kteří kvůli dvěma pozitivním volejbalistům strávili týden v hotelové karanténě, než jim povolili odletět domů. I proto Ostrava dala přednost náročnější cestě po zemi.
Informace má i o soupeřkách. „Riga se pohybuje na prvním druhém místě Baltické ligy. Viděl jsem nějaká videa a vím, že je to bojovný tým. Nepodceníme ho a půjdeme za vítězstvím," slíbil trenér TJ Ostrava.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník