Facebook icon
YouTube icon

Překvapí Ostrava i potřetí? (15.4.2015)

V derby jde volejbalistkám o medaili: série o 3. místo začíná dnes ve Frýdku-Místku.

Jsou týmem třinácti bojovnic, které v každé situaci drží při sobě, a volejbal je jejich srdeční záležitost. I proto se Ostravanky letos staly černým koněm extraligy, ve které už došly pořádně daleko - jsou mezi nejlepší čtveřicí!

„Sezona byla dobrá, není co ztratit, můžeme ji jen dotáhnout. Zase to bude pouze o nás," připomíná trenér Zdeněk Pommer, že ve hře je ještě bronzová medaile. O ni se TJ Ostrava utká se Sokolem Frýdek-Místek, v jehož hale dnes v 17 hodin bitva o 3. místo vypukne.

„Jsem rád, že hrajeme s Frýdkem, derby bude víc vyhecovanější, než kdybychom jeli do Prahy na Olymp," těší se Pommer na výbornou atmosféru, která provází všechna vzájemná utkání regionálních rivalů.

Ostravské volejbalistky se v této sezoně po šesti letech probojovaly z 5. místa v základní části do elitní nadstavbové skupiny na úkor vloni bronzové Olomouce, která letos skončila šestá. Ve čtvrtfinále play-off pak vyřadily 3:2 na zápasy čtvrté KP Brno, které mělo zálusk na medaili. V semifinále sice podlehly šestinásobným mistryním z Prostějova 0:3, ale nyní mohou zase překvapit. Do třetice.

„Jednoznačný favorit je Frýdek, který teď hraje dobře, v kádru má spoustu cizinek z národních týmů, skvělou nahrávačku i smečařky a úspěšnost blokařek v útoku je kolem padesáti procent. Byl to velký aspirant na zlato a po zklamání z vyřazení v pátém utkání semifinále s Olympem si určitě bude chtít spravit chuť alespoň bronzem. Nebudou to jednoduché zápasy," upozornil Pommer na kvality i větší zkušenosti soupeřek.

„Na druhé straně ale věřím, že Frýdek potrápíme. Chceme si sním zahrat vyrovnanou partii a pokusit se o to, abychom sérii prodloužili. Musíme ale do toho jít zase s volejbalovou pokorou a týmově - tak jako v celé sezoně," řekl kouč Ostravy.

K zisku bronzových medailí stačí dvě vítězství. Duel v hale ve Varenské ulici je na programu v sobotu 18. dubna od 17 hodin, případný rozhodující třetí zápas by se hrál ve středu 22. dubna od 17 hodin ve Frýdku-Místku.

„Série je krátká, proto musíme hrát odvážně hned od začátku. Věřím, že šanci chytneme za pačesy, vždyť o medaili se nehraje každý rok," nabádá Pommer k bojovnosti své svěřenkyně. „V pátém zápase s KP nám k postupu do semifinále moc pomohli fanoušci, kteří s námi byli v Brně. I když teď je to jenom kousek, vypravili jsme pro ně a jejich bubny autobus, abychom si po cestě zase užili tu skvělou atmosféru. Věřím, že pomůžeme zaplnit frýdeckou halu do posledního místa," přeje si Pommer, aby kulisa derby byla co nejbouřlivější.

Autor: Marie Rodovská
Moravskoslezský deník