Facebook icon
YouTube icon

Rozhodnutí Správní rady ČVS 16.3.2020

Správní rada ČVS rozhodla dne 16.3.2020 o ukončení všech soutěží řízených STK ČVS

Během víkendu vyhodnotila STK ČVS stav všech soutěží organizovaných ČVS. Na základě těchto informací rozhodla Správní rada ČVS o ukončení všech soutěží pod hlavičkou ČVS.

Správní rada ČVS dnes definitivně rozhodla o tom, že ukončuje všechny soutěže volejbalu pro soutěžní období 2019/2020 řízených STK ČVS.  Nebudou vyhlášeni mistři ČR a pořadí v jednotlivých soutěží ke dni ukončení je i pořadím konečným. Rozhodnutí o ukončení UNIQA extraligy bylo jednoznačně doporučeno ze strany AVOK M a Ž vhledem ke komplikacím s omezeními, se kterými se extraligové týmy musejí vypořádat. Uzavření některých hal, nemožnost společného tréninku, specifická situace s hráči cizí státní příslušnosti a další. Otázka týkající se postupů a sestupů bude dále rozpracována nejdříve na úrovni STK a následně projednána a schválena na úrovni SR ČVS.

Rozhodnutí SR ČVS ze dne 16. 3. 2020 formou per rollam

    Schvaluje ukončení všech soutěží volejbalu pro soutěžní období 2019/2020 řízených STK ČVS.
    Potvrzuje aktuální pořadí jednotlivých soutěží ke dni ukončení v soutěžním období 2019/2020 bez vyhlášení mistrů ČR dle předloženého návrhu STK ČVS ze dne 15. 3. 2020
    Ukládá předsedovi STK ČVS ve spolupráci s AVOK M a AVOK Ž a RM připravit samostatný návrh řešící sestupy a postupy v jednotlivých soutěžích.

Vážnost situace v ČR do určité míry přispěla k tomuto definitivnímu rozhodnutí. Pokud se aktuálně platná omezení a opatření vyplývající z nouzového stavu zmírní či úplně zruší, budeme hledat možnosti jak především mládeži umožnit v nějakém soutěžním formátu využít zbývající čas v soutěžním období 2019/2020. Krajské či okresní soutěže jsou řízeny jednotlivými KVS a OVS a případná rozhodnutí těchto orgánů nemusí být identická a můžou reflektovat specifické místní podmínky. Zdraví hráčů, trenérů, rozhodčích, funkcionářů a dalších osob ve volejbalové komunitě je naší společnou prioritou.

Marek Pakosta - předseda ČVS