Facebook icon
YouTube icon

Senzace: ostravské volejbalistky jely jako pendolino. V Poreči neztratily ani set. (14.12.2016)

Poreč –  Evropský pohár většina z nich hrála poprvé v životě, přesto volejbalistky TJ Ostrava v úvodním zápase 1. kola Challenge Cupu smetly ve středu Poreč z chorvatské palubovky 3:0.
Byly jako rychlík. Po vzájemném oťukávání a vyrovnaném začátku 1. setu do stavu 7:7 pak Ostravanky vyrazily z depa jako italské pendolino. Cestou se nezastavily ani ve chvílích, kdy trenér na palubovce postupně protočil všechny hráčky. A v závěru už připomínaly japonský rychlovlak šinkanzen, jejich soupeřky prostě neměly šanci.
„Zvládli jsme to,“ radoval se trenér Zdeněk Pommer. „Holky hrály koncentrovaně a důsledně. Soupeřky jsme až na malé výjimky, kdy nám uletělo pár balonů, stále tlačili servisem. Ve všech činnostech jsme byli lepší,“ hodnotil duel ostravský kouč. „Jsem rád, že si zahrál celý kolektiv a tak trochu jsme ušetřili síly na sobotním zápas extraligy v Přerově,“ přiblížil Pommer náročný program svého týmu. „Myslím, že máme dobrý výsledek do domácí odvety,“ připomenul kouč Ostravy, že druhý zápas se hraje  v hale ve Varenské ulici 11. ledna. Vítěz série se ve 2. kole utká s úspěšnějším týmem z dvojice KP Brno  - Niederösterreich Vídeň.

Challenge Cup volejbalistek – úvodní zápas 1. kola:
OK Poreč (Chorvatsko) – TJ Ostrava 0:3 (-16, -17, -10)
Rozhodčí: Sampaolo (It.) a Papageorgiou (Kypr),
čas: 71 min.

Nejvíc bodů Poreče: Čorič 12, Burilo 7, Jozič 3.
Ostrava: Valková 6, Faltínová 12, Zemanová 9, Zedníková 9, P. Kojdová 5, Nachmilnerová 6, libero: Červenková – Kvapilová, Diatková 3, Čuboňová 2, Součková 1. Trenér: Pommer.

OD ZVLÁŠTNÍ ZPRAVODAJKY DENÍKU PŘÍMO Z POREČE - Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezsky.denik.cz