Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava (18.-19.2.2017)

Extraliga Juniorek: TJ Ostrava : SK Španielka Řepy 3:1, 3:2
V tomto víkendu jsme šly do zápasu o všechno.  A věděly jsme, že potřebujeme každý bod. Výhoda domácího prostředí a fanoušci nám moc pomohly a my jsme nedaly soupeřkám šanci.
Druhý zápas už byla vidět únava a vyčerpanost, ale i přes to jsme to zvládly a z víkendu máme krásných 5 bodíku.

Zapsala: B.Bartošíková

 

Extraliga kadetek:  TJ Ostrava : SK Španielka Řepy 0:3, 1:3
První zápas začal ve 12 hodin. Už od začátku nám dělal problém příjem a když se zrovna některé z nás nedařilo, musela si to v hlavě přebrat a odehrát sama, jelikož jsme neměly nikoho na střídání.  I přesto, že jsem chvílemi vedly, Španielka zabrala, dorovnala a nakonec i celý set a následně zápas vyhrála.
Do druhého zápasu jsme vstoupily s větším nasazením a vyhrály jsme první set 25:23. Bohužel další sety jsme díky našim chybám opět prohrály.

Zapsala: A. Paláčková

 

1.liga Juniorek:  VC Kroměříž : TJ Ostrava 3:1, 3:0
Ostravanky jely do Kroměříže pro výhru, neboť domácí hráčky byly na posledním místě a mířily do baráže. Protože „naděje umírá poslední“ a případné dvě výhry mohly ještě Kroměříži dat naději, že se baráži vyhnou, tak se na utkání řádně posílily a z extraligového Brna povolaly dvě hráčky: Kláru Daňkovou a Janu Weissovou (obě smeč).

Úvod prvního setu v prvním zápase vyšel Ostravankám parádně, když byly neustále ve vedení (17:11) a za 19 minut zvítězily 25:16.
Od druhého setu se dostaly do pohody Kroměřížské posily a ukázaly, jak dovedou smečovat, s čímž si hostující hráčky nedokázaly poradit a za 21 minut prohrály 15:25.
Ve třetím setu Ostravanky zkvalitnily své bloky a domácí smečařky to měly na sítí těžší. Hosté vedli 18:13, ale při servisu domácí Jurmanové bylo vyrovnáno - 18:18. V koncovce byly již lepší domácí hráčky, které vyhrály 25:21.
Čtvrtý set byl vyrovnaný, až do stavu 20:19 pro Ostravu, pak přišla na servis domácí Míša Daňková a vyškolila hostující hráčky a po 26 minutách mohly slavit hráčky Kroměříže výhru 25:20 a celé utkání 3:1 na sety.

Druhé utkání již bylo plně v režií domácích hráček, které zvítězily za 62 minut 3:0 (19,13,22) a nechali stále žit naději, že se vyhnou baráží.
Ostravanky bojovaly, seč jim síly stačily, ale bylo znát, že v sobotu hrály za ženy „C“ (Gengelová (8 setů), Kokešová, Stará), a na rozjeté a posílené domácí hráčky to nestačilo.

Sestava:
TJ Ostrava: Batková, Gengelová, Kokešová, Planková, Tichopádová, Richterová, Stará, – trenér: Brzobohatý
VC Kroměříž: Daňková Klára,Daňková Michaela, Gregůrková, Jiříková, Jurmanová, Kubíková D., Kubíková Z., Kurucová, Nábělková, Rozsypalová, Tschertnerová, Weissová  

Zapsal: Holcman


Krajský přebor Kadetek:  TJ Ostrava "B" : Happy Sport Opava 3:1, 3:1
V sobotu 18.2. 2017 se na Varenské konal zápas kadetek TJ Ostrava proti Opavě.
Na zápase byly: Alice Klímová, Barča Pejznochová, Anička Ruszová, Verča Janostyaková, Terka Pavlíčková, Barča Vaňková, Vaness Hurníková, Hanka Boštíková, Kiki Umlaufová a Terka Sabelová.
První zápas jsme vyhrály 3:1. Ale dělaly jsme spoustu chyb. Nešel nám příjem ani podání a některým ani smeče. Podle mě jsme ze začátku byly nervózní a také to pro nás byl trochu časový posun v hraní zápasů. Byly jsme zvyklé hrát vždy ráno. Nakonec jsme ale vyhrály.
Druhý zápas jsme také vyhrály 3:1. A byl rozhodně lepší než ten první. Už jsme nebyly tak nervózní, více jsme si věřily a k tomu nám tribuna fanoušků (našich rodičů)dělala super atmosféru a hecovala nás k lepším výkonům. Také jsme ale pořád dělaly chyby. Zase nám moc nešel příjem a také trochu podání. V posledních 2 setech jsme už byly docela dost vyčerpané a hrály jsme z posledních sil. Ale díky tribuně a i našeho hecování se, jsme nakonec vyhrály. Sice to bylo tak tak, ale vyhrály.
Měly by jsme zapracovat na příjmu a na podání. Ale jinak to bylo podle mně fajn, takové vyrovnané a napínavé zápasy při dobré atmosféře díky trybuně jsme už dlouho nehrály.

Zapsala: Verča Janostyaková


2. liga žen:   ŠSK Bílovec : TJ Ostrava "B" 1:3, 3:2
Dne 18.2. 2017 proběhlo další utkání 2.ligy žen a to konkrétně na palubovce ŠSK Bílovec, kde proti nim nastoupilo družstvo TJ Ostrava B.
V prvním utkání se nám podařilo dostat soupeřky pod tlak kvalitním servisem a následně bodovat protiútokem. Horší příjem soupeřek jim znemožnil zakládání útočných kombinací, díky čemuž jsme dokázali stavět kvalitní obranu na síti. Naneštěstí jsme nedokázaly udržet stabilní koncentraci a proto si soupeřky ze startu 3. setu dokázaly vytvořit poměrný bodový náskok, který se nám již nepodařilo obrátit v náš prospěch. Do rytmu jsme se dokázaly vrátit až na konci 3.setu a tato vlna nám vydržela až do konce utkání, které jsme zakončily vítězně 3:1.
Sestava: Šípová I., Pavelková, Bradová, Adamčíková, Křenková, Žváčková, libera: Šípová V., Boháčová. Střídaly: Jennelová, Kubešová

Do druhého zápasu jsme nastoupily oslabeny, a to z důvodu absence druhé blokařky, a poté i smečařky, což se projevilo i na naší celkové hře. Byly jsme slabší při útoku prvním sledem a i přes dlouhotrvající výměny, se nám nepodařilo ukončit zápas vítězně a prohrály jsme 2:3. Konkrétně v tiebreaku 14:16.
Sestava: Šípová I., Bradová, Adamčíková, Křenková, Jennelová, Kubešová, libera: Šípová V., Boháčová. Střídaly: Žváčková

Zapsala: Monča Bradová


Krajský přebor žen: TJ Ostrava "C" : TJ Kotouč Štramberk 3:2, 3:1
Štramberk vyhrál svou základní skupinu, a tak mohl pomýšlet na souboj s Odrami o postup do kvalifikace o 2. ligu. Prvním soupeřem v nadstavbové části soutěže byla Ostravská děvčata, která byla doplněna třemi juniorkami.
První utkání bylo ve všech setech nevyrovnané, kdy každé mužstvo zvítězilo rozdílem třídy (-18, 15, 15, -18, 9), se šťastnějším koncem pro domácí tým.

Druhé utkání bylo vyrovnané, kdy domácí hráčky zvládly koncovky třetího a čtvrtého setu  (25:22, 25:22)  a zvítězily 3:1 a připsaly si celkem 5 bodů do tabulky.

Sestava:
TJ Ostrava "C": Gengelová, Holcmanová, Bruncková, Kokešová, Panková, Polakovičová P., Stará, Pešová