Facebook icon
YouTube icon

Souhrn víkendových utkání volejbalistek TJ Ostrava 25.1. - 26.1.2020

1.liga Žen
TJ Ostrava "B" - OP Prostějov    3:1 (-23,20,20,21)
TJ Ostrava "B" - OP Prostějov    3:1 (-19,14,21,12)

Po vydařených prvních dvou kolech nás v sobotu čekaly opět soupeřky ze dna tabulky. Prostějovačky nás zatím ještě neporazily, a tak jsme si to přáli udržet i nadále.
Tentokrát nás bylo celkem 11, neboť jsme se doplnili celkem čtyřmi juniorkami, při nemoci Krátké a Boháčové, a neúčasti Gengelové, Pyrtové a Kotasové.
Soupeřky naopak přijely pouze v osmi, jen s jednou nahrávačkou.

První utkání : TJ Ostrava B – OP Prostějov 3:1 (23:25, 25:20, 25:20, 25:21)
V úvodu utkání jsme šli rychle do vedení 5:0, načež to bylo hned 5:5 a 8:11. V této fázi hry jsme byli naprosto nekoncentrovaní, a vytvářeli spoustu naprosto hloupých nepochopitelných chyb. Za tohoto nepříznivého stavu nám pomohlo dvojí střídání a rychle jsme otočili na 14:11. Až do stavu 23:19 to vypadalo, že jsme poučeni, ale opak byl pravdou. Sérií šesti bodů jsme první set ztratili.
Druhý set byl z naší strany daleko spolehlivější, a vytvořili jsme si mírný náskok, který se nám podařilo držet. Sice jsme stále ještě nehráli podle dohodnuté taktiky, ale vždy jsme dokázali  nejpozději na druhý pokus otočit. Za stavu 19:22 se soupeřkám zranila nahrávačka, takže koncovku jsme uhráli celkem v pohodě.
Bez nahrávačky soupeřky nevěděly, co mají hrát, a tak z toho bylo vedení 16:5. Kvalita hry na obou stranách poklesla o dvě třídy, a chvílemi to bylo nekoukatelné, především z naší strany, takže logicky došlo ke korekci stavu až na pouhých 20:17. Naštěstí jsme se přeci jen v koncovce vzpamatovali a set dohráli.
Nepoučeni jsme začali vlažně i set čtvrtý. I když se nám brzy podařilo vymazat náskok soupeřek 5:0, tak jsme znovu prohrávali 11:14. Potom jsme ale dvěma pětibodovými sériemi stav skóre otočili, a nakonec celkem bez problémů utkání dovedli do vítězného konce.
Sestava : Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Gráczová Hana, Hurníková Vanessa, Poláchová Ivana, Makovcová Marie, libero Jošková Tereza, Orálková Adéla – Koloničná Petra, Janochová Karolína, Záhorská Hana

Druhé utkání : TJ Ostrava B – OP Prostějov 3:1 (19:25, 25:14, 25:21, 25:12)
Do druhého utkání šlo soupeřkám nahrávat jejich libero, my jsme zkusili trošku netradiční sestavu. Zatímco soupeřkám se tato změna vyplatila, nám naopak ne. Svou rolí jistě přispělo i podcenění soupeřek, když vlastně nemají nahrávačku. První set jsme se hledali, ale bohužel nenašli.
Do druhého setu jsme již šli v tradičnějším rozestavení, a tak se obraz hry výrazně změnil. Od stavu 10:10 ty již byla jednoznačná záležitost.
I ve třetím setu jsme si poměrně záhy vypracovali slušný náskok. No bohužel ten jsme promarnili, a za stavu 22:21 to vypadalo na vyrovnanou koncovku. Třemi bod v řadě jsme si ale závěr setu pohlídali.
Čtvrtý set už soupeřky odevzdaly. Při výrazném vedení jsme ještě prostřídali a v klidu utkání dohráli.
Sestava : Polášková Tereza, Augustinová Eliška, Makovcová Marie, Jošková Tereza, Janochová Karolína, Záhorská Hana, libero Orálková Adéla – Koloničná Petra, Gráczová Hana, Hurníková Vanessa, Poláchová Ivana

V prvních šesti utkáních zimní části soutěže jsme šestkrát zvítězili, a ztratili pouze jeden bod. Nutno ale podotknout, že jsme zatím hráli se slabšími soupeřkami. Teprve v dalších kolech se uvidí, jak na tom teď opravdu jsme. Tento týden máme volno, 8.února hrajeme v Bílovci.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


1.liga Juniorek
VSC Zlín- TJ Ostrava "B"      3:0 (10,17,21)
VSC Zlín- TJ Ostrava "B"      3:0 (15,7,16)

V ne úplně optimální sportovní formě jsme jeli na první zápas finálové skupiny juniorek do Zlína. Některé hráčky byly po nemoci, či po zranění, některé s námi již od nového roku nehrají a přešly do áčka. Naopak s námi jely 2 talentované starší žačky (Bauerová, Jedličková), které si jely ozkoušet vyšší soutěž, ale nesehranost se projevila na našem kolektivním výkonu. Zaskočilo nás i prostředí, neboť v tak velké hale opravdu nejsme zvyklí hrát, navíc bylo velmi chladno, což bylo opravdu nepříjemné. Když připočítáme, že jsme letos nezískali ani bod, a ani turnaj na začátku ledna se nám moc nepovedl, tak jsme odjížděli spíše s obavou, než s nadějí.

První utkání : VSC Zlín – TJ Ostrava B 3:0 (25:10, 25:17, 25:21)
Úvod utkání vypadal celkem vyrovnaně a nadějně. Vedli jsme 9:7, a vypadalo to na dramatický souboj. Za stavu 10:11 ale přišla na podání u soupeřek výborně servírující Perničková a dopodávala až do konce setu. Nepomohlo nic – oddechový čas, střídání, změny na přihrávce, prostě nic.
Druhý set jsme začali opět lépe my. Vedli jsme 7:4 s nadějí, že kolaps na přihrávce se nebude opakovat. Ta stejná hráčka nám opět dala 4 body podáním, a od té doby už diktovaly tempo soupeřky.
Do třetího setu jsme razantně přeskupili sestavu s nadějí, že se chytneme a dokážeme soupeřkám konkurovat. Úplný úvod byl vyrovnaný, potom nám soupeřky utekly na 10:6. Dokázali jsme otočit na 14:12 (při podání Křístkové) a 16:14. Bohužel jsme opět začali ztrácet půdu pod nohama, a čtvrtý set si již nedokázali vynutit.
Sestava : Orálková Adéla, Kubacká Nicola, Hurníková Vanessa, Křístková Adéla, Jedličková Elen, Bauerová Aneta, libero Vajdová Klára, Blažejová Barbora – Jetmarová Hana, Cahlíková Viktorie, Kolmanová Kristýna, Kašpárková Adéla

Druhé utkání : VSC Zlín – TJ Ostrava B 3:0 (25:15, 25:7, 25:16)
Vzhledem k tomu, že jsme v takovémto složení spolu hráli poprvé, pokusili jsme se jasně stanovit taktiku a systém hry, jak v obraně, tak v útoku. Po poměrně důkladném rozboru a přidělení úkolů ve hře to bylo o tom, jestli vše dokážeme uplatnit ve hře. Bohužel se to nepovedlo. Druhé utkání bylo z naší strany ještě tragičtější, než to první. V některých herních činnostech byly soupeřky o dvě třídy lepší, především na podání, přihrávce a při vybírání.
Sestava : Cahlíková Viktorie, Kubacká Nicola, Hurníková Vanessa, Křístková Adéla, Jedličková Elen, Bauerová Aneta, libero Vajdová Klára, Blažejová Barbora – Jetmarová Hana, Kolmanová Kristýna, Kašpárková Adéla, Orálková Adéla

De facto jsme se za obě utkání nedostali ke hře. Pokud jsme vůbec nějak přihráli, tak pouze tak, že jsme zadarmo odevzdávali míč. Dnes se nám to opravdu nepovedlo. Snad příště to bude lepší, ale bude to vyžadovat daleko větší koncentraci, bojovnost, a také plnění úkolů ve hře.
O víkendu nás čeká čtyřutkání se Šlapanicemi. V pátek jedeme k nim, v sobotu hrajeme odvetu doma.

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Extraliga Kadetek
TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště - TJ Ostrava      1:3 (-15,-20,22,-14)
TJ Slovácká Slavia Uherské Hradiště - TJ Ostrava      0:3 (-22,-19,-13)

TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk     0:3 (-14,-21,-13)
TJ Ostrava - TJ Sokol Šternberk     3:1 (-14,18,16,22)
Trenér: Kamil Boštík

 

 

Krajský přebor Kadetek
TJ Ostrava "B" - SKP Bruntál z.s.     3:0 (20,11,22)
TJ Ostrava "B" - SKP Bruntál z.s.     3:0 (8,21,7)

V sobotu dne 25.1.2020 náš tým Kadetek "B" TJ Ostrava sehrál další dvě kola své MS soutěže s družstvem SKP Bruntál.
V obou utkáních Naše děvčata dokázala zvítězit 3:0, zapsat si do tabulky 6 důležitých bodů a posunout se na 6 průběžné místo.
Sety obou utkání měly vždy jednoznačný průběh, avšak hra měla přesto spousty nedostatků a střídaly se chvíle pěkných volejbalových akcí se slabšímy pasážemi a nejstotou i v základních herních činnostech.  
Je však nutno přihlédnout k tomu, že družstvo nebylo v kompletní a nejsilnější sestavě a v utkáních slušně zahrály i hráčky, které nepatří k základní sestavě, což je pozitivum obou střetnutí.
na postech hrály:
Nahrávka: Lucie Zagatová, Adriana Pastrňáková a Karolína Stiborová
Blok: Simona Hublová, Veronika Hašková, Karin Polášková
Smeč: kapitánka týmu Sára Stehlíková, Sára Puková, Barbora Galčanová a Winona Žáková
Libero: Gabriela Zychová

Autor a trenér: Božik Josef


Krajský přebor Juniorek
Volejbalová akademie mládeže Havířov, z.s. - TJ Ostrava "C"    3:1 (17,-21,22,11)
Volejbalová akademie mládeže Havířov, z.s. - TJ Ostrava "C"    3:0 (15,24,13)

Trenér: Jirka Záveský

 

Krajský přebor ml. žaček - 4.turnaj

TJ OSTRAVA "A"    2.místo  
Druhý turnaj ml.žaček skupina "A"


TJ OSTRAVA "B"     2.místo
Druhý turnaj ml.žaček skupina "D"